P.O. BOX – UNABOMBER

Published by Radio Point on

22 Αυγούστου, 01:16 πμ, 37° 49′ 13″ Β, 121° 58′ 14″ Δ. Ένας άνθρωπος εξαφανίζεται. Η γυναίκα του και το παιδί του κοιμούνται στο διπλανό δωμάτιο. Η θερμοκρασία του πλανήτη ανεβαίνει 1 ακόμα βαθμό. Ένα αρχαίο πρωτοθηλαστικό βγαίνει από το δάσος. Ένας αστυνομικός αρχίζει την έρευνα. Ένας επιστήμονας αποφασίζει να κατασκευάσει τον διαστημικό ανελκυστήρα. Όλα συμβαίνουν κάτω απ’ το άγρυπνο βλέμμα ενός δορυφόρου που διαγράφει τροχιές στο μακρινό διάστημα.

Ποιος είναι ο αλγόριθμος της ελευθερίας μας; Υπάρχει άραγε πια κάποιο ήσυχο μέρος στη γη ή θα δραπετεύσουμε στα άστρα; Πόσα κυβικά νερού χρειάζονται για να βυθιστούν όλες οι πόλεις; Θα δύσει ποτέ ο ήλιος της παθητικότητας; Μπορεί το σύστημα να αλλάξει με τη βία; Μήπως είμαστε η τελευταία γενιά ελεύθερων ανθρώπων;

Σ’ ένα δυστοπικό κόσμο ξεδιπλώνονται παράλληλα η διαδρομή του Αμερικανού οικολόγου τρομοκράτη Τεντ Καζίσνκι, (που πρόσφατα έγινε μίνι σειρά από το Netflix), μιας δυτικής μακρόρυγχης έχιδνας που αναζητά το ταίρι της προκειμένου να μην εξαφανιστεί ως είδος, μιας οικογένειας που διαλύεται υπό την πίεση μιας ανεξήγητης εξαφάνισης, και μιας σειράς άλλων χαρακτήρων «καταδικασμένων» να μην συναντηθούν ποτέ.

Ένα ποιητικό «μανιφέστο» για την περιβαλλοντική καταστροφή και τον περιορισμό της ελευθερίας του ανθρώπου, που επιφέρει η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη και χρήση της τεχνολογίας.
Το βραβευμένο έργο «P.O. BOX UNABOMBER των Zdrava Kamenova και Gergana Dimitrova (έκδοση 2011) ανεβαίνει στον πολυχώρο FAUST (Αθηναΐδος 12 & Καλαμιώτου 11), από 25 Φεβρουαρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20.30 και για λίγες μόνο παραστάσεις, σε μετάφραση Δημήτρη Βέργαδου και σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου, με τους Ιωάννα Κανελλοπούλου, Γωγώ Καρτσάνα, Τατιάνα Άννα Πίττα, Βαγγέλη Στρατηγάκο, Στράτο Σωπύλη.

Ταυτότητα παράστασης: P.O. BOX UNABOMBER

Συγγραφείς: Zdrava Kamenova, Gergana Dimitrova
Επιμέλεια κειμένου: ομάδα EPOPSIS
Μετάφραση: Δημήτρης Βέργαδος
Σκηνοθεσία: Σταύρος Στάγκος

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ιωάννα Κανελλοπούλου, Γωγώ Καρτσάνα, Τατιάνα Άννα Πίττα, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Στράτος Σωπύλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Mαρία Φέξη
Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας
Σκηνικά: Κατερίνα Χατζοπούλου
Κοστούμια: Χριστίνα Πανοπούλου
Μουσική: Λάκης Χαλκιόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Σταύρος Στάγκος
Κίνηση: Κατερίνα Φωτιάδη
Videos: Σταύρος Στάγκος
Διεύθυνση Φωτογραφίας videos: Τάκης Μπαρδάκος
Μοντάζ: Τρύφων Καρατζίνας
Γραφιστική επιμέλεια: Βίκυ Πάφα

Info
Χώρος: FAUST (bar theater Arts)
Αθηναΐδος 12 & Καλαμιώτου 11
Πρεμιέρα: 25 Φεβρουαρίου 2019
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 20.30
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Εισιτήρια: 14 ευρώ (10 ευρώ φοιτητικό, ανέργων)
Κρατήσεις: Τηλ. 2103234095 και www.viva.gr
Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/faust/po-box-unabomber/

Categories: Theater

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.