“Ο Μύθος του Χρυσού Τρίποδα” στο Θέατρο Αθήναιον

Published by Radio Point on

Σε κείμενο Κωνσταντίνου Καγλάτη και σε σκηνοθεσία Νίκου Κορεξιανού
Για 6 μοναδικές παραστάσεις
Στο Θέατρο Αθήναιον

Πόσο καλά γνωρίζουμε την ελληνική Μυθολογία;

Στο πλαίσιο της ελληνικής ιστορίας, η μυθολογία αξιοποιεί όλα τα παιδαγωγικά και λογοτεχνικά της μέσα, έχοντας ως σκοπό να διαπαιδαγωγήσει με αλήθειες που παραμένουν επίκαιρες μέσα στο χρόνο.

Προσεγγίζοντας σκόρπιες ιστορικές αναφορές 2500 ετών, παρουσιάζεται το πρωτότυπο θεατρικό κείμενο του Κωνσταντίνου Καγλάτη “Ο Μύθος του Χρυσού Τρίποδα” σε σκηνοθεσία Νίκου Κορεξιανού στο Κινηματοθέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ (Βασιλίσσης Όλγας 35) για 6 παραστάσεις.

Ένα Θεατρικό έργο ειδικά διαμορφωμένο για μικρά παιδιά αλλά και για μεγάλα, όπου με διασκεδαστικό τρόπο μας γυρίζει πίσω στον χρόνο, στην αρχαία Ελλάδα, την εποχή της Ωραίας Ελένης του τρωικού πολέμου, γνωρίζοντας κάποιους από τους 7 Σοφούς της Αρχαιότητας υπό το άγρυπνο βλέμμα της Θεάς Αθηνάς. Αλήθεια, τι είναι Σοφία; Γιατί ήταν σοφοί ο Θαλής και ο Σόλων; Εσείς γνωρίζετε;

Τους χαρακτήρες των ηρώων, έρχονται με ιδιαίτερη ερμηνεία να αποδώσουν έμπειροι ηθοποιοί, που εργάζονται χρόνια στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η ευρηματική σκηνοθετική παρουσίαση του Νίκου Κορεξιανού, μαζί με τις χειροποίητες μάσκες Θεάτρου της Χριστίνας Νασιάδου και την κινησιολογία του Δημήτρη Χατζηθεοδοσίου, θα μας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο.

“Έι, ωπ! Ελάτε πάμε στο σοφό!
Έι, ωπ! Να πάμε στον σοφό;”

Συντελεστές:
Κείμενο: Κωνσταντίνος Καγλάτης
Σκηνοθεσία: Νίκος Κορεξιανός
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Κορεξιανός
Σκηνικά: Διά Βίου Θέατρον Σκηνή
Κινησιολογία: Δημήτρης Χατζηθεοδοσίου
Ενδυματολογική επιμέλεια: Νικολέτα Καγλάτη
Κατασκευή Μάσκας: Χριστίνα Νασιάδου
Σχεδιασμός αφίσας: Αρετή Μακρολειβαδίτη
Επικοινωνία / Προβολή: Έρη Χριστοφορίδου
Παραγωγή: Πολιτιστικό Σωματείο Θεάτρου και Τέχνης “ΔΥΙΟΣΚΟΥΡΟΣ ΦΟΙΝΙΞ”

Ηθοποιοί (κατά σειρά εμφάνισης): Χριστίνα Νασιάδου, Φένια Σαλούκα, Αρετή Μακρολειβαδίτη / Χρύσα Καρλιώτη (διπλή διανομή), Σταύρος Δουκουζγιάννης, Νίκος Ζώκας

Πληροφορίες:
ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ
Βασιλίσσης Όλγας 35
Πληροφορίες: 690 646 7283, 697 217 4760

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Σάββατο, 22 Απριλίου στις 17:30 (απογευματινή)
Κυριακή, 23 Απριλίου στις 11:30 (πρωινή) & στις 17:30 (απογευματινή)
Σάββατο, 29 Απριλίου στις 17:30 (απογευματινή)
Κυριακή, 30 Απριλίου στις 11:30 (πρωινή) & στις 17:30 (απογευματινή)

Διάρκεια:
Η παράσταση έχει διάρκεια 80 λεπτά και μπορούν να την παρακολουθήσουν από 5 ετών… έως 95 ετών!

Εισιτήρια:
Στο ταμείο του θεάτρου €12.00

Προπώληση:
Στο ταμείο του θεάτρου και ηλεκτρονικά στο goldmall.gr
Ειδική τιμή: 10€ και 35€ οικογενειακό (4 ατόμων) μέσω goldmall.gr

Categories: Theater

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.