Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ

Published by Radio Point on

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ,16 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!

Ένας από τους καλύτερος Έλληνες καραγκιοζοπαίχτες,ο Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής έρχεται στις 16 Ιουλίου,στο Τεχνόπολις Park,στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου Κρήτης,προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους φίλους στη μαγεία του Θεάτρου Σκιών με το έργο του….

Προνομιακή τιμή 6 ευρώ (από 8 ευρώ) για τα πρώτα εισιτήρια μέσω της viva.gr!

Η ΥΠΟΘΕΣΗ
Από τη μία, ο Τρομερός Κουρσάρος Πασαδόρος, ο φόβος και ο τρόμος όλων των θαλασσών έχει βάλει στόχο να κλέψει την Ωραία Ελένη με κάθε τρόπο. Από την άλλη, ο Καραγκιόζης Σωματοφύλακας πρέπει να προστατέψει την κοπέλα και να την κρατήσει – με κάθε τρόπο – μακριά από τον Κουρσάρο και τα πολύ γενναία παλληκάρια του…τα παλληκάρια της Φακής!!! Και κάπου εκεί, ως από μηχανής θεός, ο Αντίοχος Ιάριστος,ο αρραβωνιαστικός της Ελένης καλείται να ξεμπλέξει το κουβάρι της ιστορίας μας και δώσει λύση. Ένα παραμύθι θεάτρου σκιών που συνδυάζει την αγάπη με την περιπέτεια και μπλέκει το γέλιο με τη συνεχή δράση!!!

ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ
Η παράσταση θα πλαισιωθεί από μία μικρή εισαγωγική ομιλία για το θέατρο σκιών και μετά το πέρας της θα γίνει μια σύντομη παρουσίαση για τις φιγούρες και τα σκηνικά, τον τρόπο κατασκευής τους (δέρμα, χαρτόνι, πλαστικό) καθώς και τον τρόπο που γίνονται οι διάφορες φωνές-μιμήσεις. Είναι δε αυτονόητο πως όποιος μικρός ή μεγάλος φίλος επιθυμεί θα μπορεί μετά το τέλος της παράστασης να έρθει πίσω από τη σκηνή να δει τους “άψυχους” αυτούς ήρωες, να τους κρατήσει στα χέρια του και γιατί όχι να “παίξει” μαζί τους και να τους εμψυχώσει.Επίσης, θα υπάρχει μία έκπληξη για τους μικρούς μας φίλους. Το κάθε παιδί θα πάρει το δικό του δώρο, το σχέδιο ενός από τους πρωταγωνιστές που θα εμφανίζεται στην παράσταση, για να φτιάξει τη δική του φιγούρα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ
Ο Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής γεννήθηκε το 1985, στην Αθήνα.Η δουλειά του έχει επικροτηθεί με βραβεία και τιμητικές πλακέτες από το Δήμο Νέας Σμύρνης και, δύο φορές, από την Ένωση Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, ενώ έχει προβληθεί και από τα ΜΜΕ.Επιπλέον, την τριετία 2008 – 10 διατέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πανελληνίου Σωματείου Θεάτρου Σκιών.Ιδιαίτερη στιγμή στάθηκε η συμμετοχή του στην Τελετή Λήξης των Special Olympics ATHENS 2011, τον Ιούλιο του 2011, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου μέσα από τη φωνή του, τις φιγούρες του και τα σκηνικά του εκπροσώπησε και ανέδειξε το Ελληνικό Θέατρο Σκιών.Σήμερα, ο Κωνσταντίνος, Διπλωματούχος της σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. και κάτοχος Μεταπτυχιακού του τμήματος Maritime Economics and Logistics (MEL) του Erasmus University of Rotterdam, είναι μόνιμος συνεργάτης του «Μουσείου Θεάτρου Σκιών Χαρίδημος», ενώ σκηνοθετεί και παρουσιάζει πρωτότυπες και επίκαιρες παραστάσεις για ενήλικο κοινό, σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους. Ακόμα, εικαστικά έργα του – φιγούρες και σκηνικά -φιλοξενούνται στην έκθεση του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα “Το ηρωικό δράμα στο θέατρο σκιών”, διάρκειας ενός (1) έτους (Μάιος 2017 – 2018), στη Θεσσαλονίκη.

Διάρκεια: 1 ώρα
Ώρα έναρξης: 21.00

ΣΥΛΛΗΨΗ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΛΗΣ

Εισιτήρια μέσω της viva.gr https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-texnopolis-irakleio/o-karagiozis-kai-o-tromeros-koursaros/ στην προνομιακή τιμή των 6 ευρώ και στο ταμείο του θεάτρου Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 116,Αμμουδάρα Γαζίου στο Ηράκλειο της Κρήτης

Categories: Theater

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.