Η ΠΑΡΑΜΥΘΟΠΕΡΑ ΤΟΥ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗ

Published by Radio Point on

Με πολλά ευρήματα και διαφορετικά είδη θεατρικών μορφών, ανεβαίνει στο Απολλώνιο Ωδείο η μονόπρακτη όπερα του Μανουέλ ντε Φάλια «Η παραμυθόπερα του Δον Κιχώτη», σε σκηνοθεσία και διασκευή του διευθυντή της Σχολής του Θεάτρου Τέχνης, Κωστή Καπελώνη. Πρόκειται για ένα έργο που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, αφού τονίζει με χιούμορ και τρυφερότητα τα ιπποτικά ιδεώδη, περιγράφοντας μια εποχή όπου κυριαρχούσαν τα ηρωικά πρότυπα, οι ρομαντικοί έρωτες, η τόλμη και το θάρρος.

Η ηθοποιός και μουσικός Έλια Βεργανελάκη ερμηνεύει με τρόπο μοναδικό τους χαρακτήρες του έργου, ενώ το κείμενο και τη μουσική υπογράφει ο Μανουέλ ντε Φάλια. Η μετάφραση έγινε από τη Χριστίνα Δέλλιου. Οι φιγούρες είναι έργα τέχνης του Ελευθέριου Μύστακα και τα πρωτότυπα σκηνικά του Γιώργη Καπελώνη.

Η παράσταση θα παίζεται σε σχολεία και δήμους μετά από συνεννόηση, αλλά και στη σκηνή του Απολλώνιου Ωδείου.

Πρεμιέρα: Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, στις 12 το μεσημέρι, στο αρχοντικό του Απολλώνιου Ωδείου, Αριστοτέλους 69, Πλατεία Βικτωρίας, Αθήνα.

Παραστάσεις: κάθε δεύτερη Κυριακή του μήνα, στις 12:00.
Τιμή εισιτηρίων: 5 €
Τηλέφωνα επικοινωνίας και κρατήσεων: 210-8815219 και 6937-219013
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Τόνια Μασουρίδου

Απολλώνιο Ωδείο, Αριστοτέλους 69, Πλατεία Βικτωρίας, Αθήνα

Categories: Theater

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.