Sonny Touch – Leave Space for the Little Animals

Published by Radio Point on

Η Veego Records ανακοινώνει το πρώτο ηχογραφημένο album του Sonny Touch μετά από εννέα χρόνια.

Κυκλοφορώντας στις κυριότερες streaming πλατφόρμες στις 30 Ιουνίου και στον περιορισμένο αριθμό των 200 βινυλίων στα τέλη Αυγούστου, το “Leave Space for the little Animals” κατέλαβε ήδη μια σημαντική θέση στην δισκογραφική ιστορία του Sonny.

Τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας, ο Sonny Touch με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη, μετά από παραμονή τεσσάρων χρόνων στο Λονδίνο, ζει πια στο Ελσίνκι, Φινλανδία.

Το “Leave Space for the little Animals” είναι ένα πραγματικά ενιαίο concept album το οποίο ο ακροατής αποθαρρύνεται να ακούσει στο fast forward!

Μέσω του “Leave Space for the little Animals” ο Sonny Touch παρουσιάζει ένα album με εντελώς προσωπικό χαρακτήρα και ήχο, αντικατοπτρίζοντας τις μουσικές επιρροές του. Οι folk, blues & boogie, post punk & rock και New Orleans R&B μελωδίες, συνοδευόμενες από voodoo drums και latin percussions, σχηματίζουν το μοναδικό προσωπικό του ύφος.

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Βρετανίας, ξεκινώντας το 2011 έως το 2017. Χρησιμοποιήθηκε ένα ευρύ φάσμα vintage και αναλογικού εξοπλισμού με αποτέλεσμα μια εξαιρετική παραγωγή.

Ο Sonny έχει εμφανιστεί σε διάφορα φεστιβάλ και σημαντικούς χώρους συναυλιών στην Ευρώπη, όπως το Fusion Festival στο Βερολίνο, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στην Αθήνα και το O2 στο Λονδίνο.

Ο Sonny έγραψε τους στίχους και την μουσική ενώ συμμετείχε ενεργά στην παραγωγή στο πλευρό του Χρύσανθου Χριστοδούλου.

Το mastering του album πραγματοποιήθηκε από τον Τίτο Καργιωτάκη και τον Χρήστο Χαρμπίλα στα Royal Alzheimer Hall Studios στην Θεσσαλονίκη.

Το artwork επιμελήθηκε ο Βασίλης Μητσιόπουλος και η Άννα Κυριακίδου – Replica Studio.

Categories: Release

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.