PIXIES – BENEATH THE EYRIE

Published by Radio Point on

Κυκλοφορεί 13 Σεπτεμβρίου

To θρυλικό συγκρότημα των Pixies επιστρέφει με ολοκαίνουργιο άλμπουμ. Το “Beneath the Eyrie” διαθέτει μια κινηματογραφική αισθητική, είναι εσωτερικό, διαφορετικό αλλά ταυτόχρονα οικείο, γεμάτο ιστορίες μαγισσών, του Daniel Boone, αλλά και άλλων ιδιαίτερων χαρακτήρων που ταιριάζουν απόλυτα στην εκκεντρικότητα του συγκροτήματος. Με 12 νέα τραγούδια, το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου μέσω της νέας δισκογραφικής εταιρίας τους Infectious / BMG σε πολλές διαφορετικές εκδόσεις.

Το πρώτο single είναι το “On Graveyard Hill”, ένα κλασσικό τραγούδι Pixies που έχει γράψει ο Black Francis μαζί με τον Paz Lenchantin.

Το “Beneath The Eyrie” έχει την υπογραφή του Tom (Ghost, Royal Blood, Pixies’ Head Carrier), ενώ γράφτηκε μέσα στο 2018 και ηχογραφήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στα Dreamland Recordings κοντά στο Woodstock, NY. Ανάμεσα στα διαλλείματα, κατά την διάρκεια της ηχογράφησης, ο Lovering παρατήρησε μια αετοφωλιά (eyrie) σε ένα δέντρο έξω από το στούντιο. Και έτσι αποφασίστηκε ο τίτλος του άλμπουμ.

O Korda Marshall, SVP της BMG στην Αγγλία δήλωσε: «Δεν υπάρχουν πολλά συγκροτήματα που να μπορούν δικαιολογημένα να πουν ότι έχουν αλλάξει τον ήχο της μουσικής. Οι Pixies είναι ένα από αυτά και συνεχίζουν να ξεπερνάνε τα όρια τους με το εξαιρετικό νέο άλμπουμ τους. Είμαστε περήφανοι που υπέγραψαν στην Infectious/BMG και ανυπομονούμε πραγματικά να συνεργαστούμε μαζί τους στο μέλλον.»

Οι Pixies αποφάσισαν να καταγράψουν ότι συνέβαινε στο στούντιο κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων και το υλικό θα κυκλοφορήσει σε ένα podcast 12 επεισοδίων με τίτλο “It’s a Pixies Podcast.” Το podcast ακολουθεί την εξέλιξη των τραγουδιών, από την πρώιμη μορφή τους μέχρι την τελική, μέσα στο control room, το στούντιο και σε ένα σπέσιαλ “video booth” όπου τα μέλη του συγκροτήματος μοιράζονται τις σκέψεις τους και τις παρατηρήσεις τους καθ’ όλη τη διάρκεια των ηχογραφήσεων. Η παραγωγή του podcast έγινε από τους ίδιους του Pixies και αφηγητής είναι συγγραφέας Tony Fletcher (New York Times), Το “It’s a Pixies Podcast” θα είναι διαθέσιμο στις 27 Ιουνίου στις ψηφιακές πλατφόρμες, Apple, Spotify, Acast, Google, κ.α

Οι Pixies θα ξεκινήσουν μια μεγάλη παγκόσμια περιοδεία με πρώτο σταθμό το Daydream Festival, στην California στις 31 Αυγούστου. Θα είναι η πρώτη φορά που θα μοιραστούν ξανά τη σκηνή μετά από 30 χρόνια με τους The Cure.

Pre – Orders
pixiesmusic.com

Το Beneath The Eyrie θα κυκλοφορήσει στις παρακάτω εκδόσεις :
Deluxe Box Set – Deluxe CD – Standard CD – Vinyl – Cassette – Digital download

Categories: Release

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.