GRANDE FOX – Kulning

Published by Radio Point on

Και ενώ όλοι έχουμε κλειστεί στο σπίτι όσο ποτέ άλλοτε, το να ακούς ακατάπαυστα μουσική, αποτελεί ίσως την πιο αγχολυτική διαδικασία που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου εντός αυτής της παγκόσμιας μούρλας, όντας ήδη music fan βέβαια (αν δεν είσαι και πολύ καιρός να γίνεις).

Μέσα λοιπόν από τις άπειρες μουσικές που μου έχουν σταλθεί ή έψαξα κατά μόνας αυτή την περίοδο, κάποια διαμαντάκια θα ξεφυτρώσουν εδώ κι εκεί που σου θυμίζουν ότι καλή η ποσότητα που λαμβάνουν τα αυτιά σου, αλλά η ποιότητα ακόμα καλύτερη. Πόσο μάλλον όταν αυτή προέρχεται από την ελληνική σκηνή.

Ένα τέτοιο διαμαντάκι είναι το EP Kulning των Βορειοελλαδιτών Grande Fox, ένα συγκρότημα Heavy Rock που έμαθα ότι έχει έτοιμη και την επόμενη ολοκληρωμένη δουλειά του. Ανυπομονώ ήδη για αυτήν πρέπει να σας πω…

Η συγκεκριμένη δουλειά περιέχει μόνο 3 κομμάτια αλλά trust me (που λένε και στο χωριό μου) είναι υπεραρκετά! Με την έννοια ότι είναι τόσο αξιόλογα, που το repeat μπαίνει μόνο του χωρίς καν να το καταλάβεις. Είναι τόσο καταπληκτική η ατμόσφαιρα που παράγουν οι Grande Fox, τόσο υπέροχες οι μελωδίες τους, τόσο εξαιρετικά τα φωνητικά τους, τόσο “γήινη” και χωρίς υπερβολές η παραγωγή των τραγουδιών αλλά και τα παιξίματα τους με τις μετρημένες και όμορφα στοχευμένες ενορχηστρώσεις (σούπερ η χρήση τσέλου), που πραγματικά δεν μου έρχεται κάποιο άλλο ελληνικό συγκρότημα του άκρως ανθίζοντος heavy rock κινήματος της χώρας, που να έχει αυτό τον ήχο και να παράγει τόσο συναισθηματικά φορτισμένες μελωδικές γραμμές, χωρίς να ξεφεύγει στο ελάχιστο από το ιδίωμα που εκπροσωπεί. Απεναντίας οι Grande Fox δείχνουν να έχουν ανοιχτόμυαλη διάθεση στα όρια του progressive και αυτό μόνο ως extra bonus μπορούμε να το εκλάβουμε.

Και όλα αυτά όπως προαναφέραμε σε μόνο 3 tracks. Δεν έχω να προσθέσω παραπάνω σχόλια σε αυτό που άκουσα. Δεν μπαίνω σε περισσότερες και ίσως περιττές λεπτομέρειες που μπορούν να χαλάσουν την έκπληξη που υπόσχεται η ακρόαση τους. Απλά ακούστε τα 3 τραγούδια του Kulning, αφεθείτε στην ποιότητα τους και σίγουρα θα διαπιστώσετε και εσείς ότι καμιά φορά ακόμα και μικρή ποσότητα μουσικής, είναι ικανή να σε πείσει ότι έχουμε να κάνουμε με ένα από τα επόμενα next big thing μιας ήδη συνεχώς εξελισσόμενης εγχώριας heavy rock σκηνής.
Και πάλι στο repeat μέχρι το νέο άλμπουμ…

FACEBOOK https://www.facebook.com/outofnesta/
INSTAGRAM https://www.instagram.com/grande_fox_official/
WEBSITE https://www.grandefox.com/
YOUTUBE https://www.youtube.com/channel/UCDFXjbSxD6SkNlcv2LDu63w
BANDCAMP https://grandefox.bandcamp.com/album/space-nest

 

Categories: Release

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.