DINO KALYVAS – SERENADE (STANDCHEN)

Published by Radio Point on

Η Σερενάτα του Φράνσις Σούμπερτ θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του Γερμανικού Ρομαντισμού και είναι το πιο δημοφιλές γερμανικό τραγούδι αφού έχει τραγουδηθεί και τραγουδιέται ακόμη από τους πιο σπουδαίους λυρικούς και μη τραγουδιστές, όπως οι Παβαρόττι , Ντομίνγκο, Καρέρας, Νανά Μούσχουρη, Μποτσέλι κλπ.

Μια εξαιρετική ερμηνεία από τον Dino Kalyvas σε ενορχήστρωση Akis Melis, που την συναντάμε στο album Dino Kalyvas “Amazing Arias” και κυκλοφορεί από την Polymusic.

Σε ελεύθερη μετάφραση …

” Άκουσε με θέρμη το τραγούδι μου κατά τη διάρκεια της νύχτας κι έλα σε μένα αγαπημένη , εδώ μέσα στο ήσυχο χάνι.
Οι κορυφές των δέντρων δυνατά σου το φωνάζουν μέσα στο φώς του φεγγαριού!
Άκουσε τα αηδόνια της νύχτας, αχ πως τραγουδούν! Με το θεϊκό τόνο της φωνής τραγουδούν την αγάπη για μας.
Τα φουσκωμένα από το κελαηδητό στήθη τους νοιώθουν τον πόνο της αγάπης!
Άσε κι εσύ το δικό σου στήθως να χτυπήσει δυνατά από αγάπη , άκουσέ με αγαπημένη κι έλα δω να με γεμίσεις ευτυχία!”

Ο Ντίνος Καλύβας είναι Τενόρος , έχει Δίπλωμα Μονωδίας (Κλασσικό Τραγούδι) από το Ωδείο «Ορφείο Αθηνών» (Τάξη της Ακτής Δρίνη) και Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας , από το Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου «Κων/νος Nόνης» (Τάξη του Ιωάννη Νόνη). Συνέχισε τις σπουδές του στο κλασσικό Τραγούδι στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας» Αθηνών με τον Τενόρο Σταμάτη Μπερή, στην Τάξη του masterclass κατά το έτος 2010 -2011. Έλαβε μέρος στο masterclass που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από την κα Jannette Pilou στις 09-03-2012, που έγινε στα πλαίσια των υποτροφιών » Μαρία Κάλλας».
Έχει συνεργαστεί με διάφορα μουσικά σύνολα (Tenorissimo του Σταμάτη Μπερή,

Los Eroticos του Μιχάλη Νικολούδη όπου τραγούδησε με την Τάνια Νικολούδη στον «Παρνασσό» και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης),συνθέτες (Παναγιώτη Καρούσο, Άκη Μελή), κι ορχήστρες όπως α) του πανεπιστημίου Αθηνών με μαέστρο τον Παύλο Σεργίου και β) την Ορχήστρα του Δήμου Αθηνών, με μαέστρο τον Ελευθέριο Καλκάνη οπού τραγούδησε στη χριστουγεννιάτικη συναυλία που έγινε στις 28-12-2013 στην πλατεία συντάγματος στην Αθήνα.

Εχει λάβει μέρος σε 3 show του 1ου σε ακροάσεις παγκοσμίως ιντερνετικού κλασσικού ραδιοφώνου, Classical Music Discoveries του Ken Hedgecock, όπου με την canzonetta «Torna a surriento», από ζωντανή συναυλία, ήταν στα 10 πρώτα show όλης της χρονιάς του 2015, με πάνω από 200 εκατομμύρια ακροάσεις!!!

Στις 26 Ιουνίου του 2017 καταχειροκροτήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα της 1ης Βουλής των Ελλήνων, όταν τραγούδησε εν όψει του Φεστιβάλ Ναυπλίου, το οποίον έχει τιμηθεί με τη διάκριση του καλύτερου Φεστιβάλ από την Ένωση Ελλήνων Μουσικών Κριτικών. Σημαντική στιγμή ήταν τα πλέον κολακευτικά σχόλια του καλλιτεχνικού Διευθυντή εδώ και 25 χρόνια του Φεστιβάλ Ναυπλίου, του κυρίου Γιάννη Βακαρέλη!

Στις 29/08/2017 τραγούδησε εν όψει του Φεστιβάλ «Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας» το οποίο πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Π.Ε. Αργολίας ..

Στις 28/04/2018 τραγούδησε στην αίθουσα του Φιλολογικού συλλόγου ο Παρνασσός στην Αθήνα , με την Τάνια Νικολούδη,(μαέστρος ο Γιάννης Νικολόπουλος) σε μια βραδιά με θέμα «Άνθρωπος και Μουσική» που οργάνωσε και συμμετείχε το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου, στο οποίο είναι αρωγό μέλος. Ακολούθησαν άλλες δύο συναυλίες με το ίδιο σχήμα στις 12/07/2018 εν όψει «Δρόμων Πολιτισμού Αργολίδας» στο Κιβέρι Αργολίδας και στις 14/07/2018 στο Ναύπλιο για να μαζευτούν χρήματα για τον πανελλήνιο σύλλογο καρδιοπαθών.

22 ΟΚΤΩΒΙΟΥ 2018 εκδίδεται από την δισκογραφική εταιρεία POLYMUSIC σε όλα τα μεγάλα παγκόσμια διαδικτυακά μαγαζιά( itunes, Amazon, Deezeer, Spotify, Google Play, Akazoo , Napster κλπ) το ολοκληρωμένο άλμπουμ με 10 από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες κλασσικές και ποπ επιτυχίες με τίτλο «AMAZING ARIAS», συμπεριλαμβανομένων των Nessun Dorma , Serenata του Schubert, My Way, Skayfall(Adele), Yesterday κλπ. Η ηχογράφηση και η μίξη του ήχου έγινε στο Earth Studio του συνθέτη Άκη Μελή , ο οποίος έκανε και τις εκπληκτικές κλασσικές – ποπ ή αλλιώς καλύτερα cross over ενορχηστρώσεις. Την εποπτεία της παραγωγής είχε ο Μάνατζερ της εταιρείας και του καλλιτέχνη Βίκτωρ Πολυδώρου.

Από δεκατριών ετών, πάσχει από αυτοάνοσο νόσημα (ρευματοειδή αρθρίτιδα) που τον έχει καταστήσει ΑΜΕΑ(Άτομο με ειδικές ανάγκες) και είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ) Για τους στόχους και το έργο του συλλόγου μπορείτε να ενημερωθείτε στο σύνδεσμο http://www.arthritis.org.gr.

Έχει ως στόχο ζωής, πρώτον να κάνει γνωστό στο ευρύ κοινό τι σημαίνει να έχει κανείς αυτοάνοσο νόσημα, ειδικά σε μεγάλο βαθμό, τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που συναντά ένα άτομο που πάσχει από αυτοάνοσο νόσημα στο να εργαστεί κανονικά ή σε απλά πράγματα όπως το να πάει μια εκδρομή και δεύτερον θέλει να δώσει το παράδειγμα πως ότι και να έχει κανείς, δεν πρέπει να σταματά να αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις, προκειμένου να πετύχει τα όνειρά του, γιατί εν τέλει αυτό το ταξίδι είναι που αξίζει περισσότερο κι όχι τόσο η «Ιθάκη»…

Categories: Release

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.