ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ – Oblivion – Persephone’s Trilogy Part I

Published by Radio Point on

Το πρώτο άλμπουμ της Τριλογίας που βασίζεται στις βαθύτερες έννοιες του μύθου της Περσεφόνης.

Η εσωτερική διαδρομή της ανθρώπινης ψυχής και η καθημερινή της πάλη να βγει στην επιφάνεια, δίνοντας ταυτότητα σ’αυτόν που την υπηρετεί.

Ένα άλμπουμ που κινητοποιεί βαθύτερα συναισθήματα και σκέψεις στον ακροατή οδηγώντας τον σε ένα εσωτερικό ταξίδι αποκάλυψης βαθύτερων ανθρώπινων και κοινών βασικών συναισθημάτων, συναισθήματα που διαπραγματεύεται ο άνθρωπος στην πάλη του να διατηρήσει την ταυτότητά του καθημερινά παρόλα τα άπειρα ερεθίσματα και τις καταστάσεις που βιώνει.

Ενώ οι μελωδικές γραμμές ακολουθούν την αισθητική πιο κλασικών ακουσμάτων, η μινιμαλιστική φόρμα επάνω στην οποία είναι γραμμένα και η σύγχρονη προσέγγιση στην ενορχήστρωσή τους καθιστά εύκολη την ακρόαση και κατανοητή τη σκέψη και το συναίσθημα που αποπνέουν.

Συνθέτης: Χρυσάνθη Οικονομάκη
Ενορχήστρωση: Χρυσάνθη Οικονομάκη
Σολίστ (βιολί) : Ilirjan Mehilli
Επεξεργασία-Μίξη/Στούντιο: Σταμάτης Μπίτσικος
Μάστερινγκ: Νίκος Αρκομάνης

Σύντομο βιογραφικό
Η Χρυσάνθη Οικονομάκη γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα και ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική ως συνθέτης και καθηγήτρια από το 1990. Έχει συνθέσει μουσική για θεατρικά έργα, έχει εργαστεί πολλά χρόνια στο θέατρο, ενώ γράφει μουσική κατά παραγγελία για ιδιώτες, εταιρίες και μουσικές σχολές.

Η δράση της καλλιτεχνικά ποικίλει σε δραστηριότητες. Έχει υπάρξει χορωδός στην επαγγελματική χορωδία Fons Musicalis, ενώ παράλληλα ήταν μέλος πολυάριθμών συγκροτημάτων μουσικής (ροκ, τζαζ, έντεχνης και λαϊκής μουσικής)

Διδάσκει τραγούδι, σύγχρονο πιάνο και θεωρητικά όλων των επιπέδων ενώ παράλληλα είναι καλλιτεχνική διευθύντρια των Εκδόσεων Cambia, μουσικές εκδόσεις που δημιουργήθηκαν για να αναδείξουν νέους έλληνες συνθέτες και καλλιτεχνικούς δημιουργούς.

Eπίσης είναι συγγραφέας μουσικών βιβλίων που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Fagotto και τις Εκδόσεις Cambia.

Συνεργάζεται με άλλους συνθέτες για την ηλεκτρονική σελιδοποίηση των έργων τους ενώ μεταγράφει μουσικά έργα όλων των στυλ εξ ακοής επαγγελματικά.

Η μουσική περιέργεια που διαθέτει την οδηγεί συνέχεια σε νέους μουσικούς δρόμους.

Για πρώτη φορά στα 45 της χρόνια πήρε τη δύναμη και αποφάσισε να παρουσιάσει και να προχωρήσει επαγγελματικά τη σταδιοδρομία της ως συνθέτης, μια ενασχόληση που δεν την έχει εγκαταλείψει από τα 16 της χρόνια που έγραψε σε παρτιτούρα τις πρώτες της συνθέσεις.

Ευελπιστεί ότι το κοινό θα αγκαλιάσει τον μουσικό τρόπο γραφής της.

Categories: Release

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.