Ο Ed O’Brien των Radiohead, κυκλοφορεί το ‘Earth’-το πρώτο του album σαν EOB

Published by Radio Point on

Ο Ed O’Brien των Radiohead κυκλοφορεί το solo album του ‘Earth’, μετά από 7 χρόνια προετοιμασίας του!

Η ιστορία του άλμπουμ ‘Earth’ ξεκινά στην Βραζιλία το 2012, όπου κατόπιν της συναυλίας των Radiohead εκεί, ο κιθαρίστας συναντά και βρίσκει να περάσει χρόνο με την οικογένεια του μετά από πολύ καιρό, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Έτσι γεμάτος έμπνευση και όμορφα συναισθήματα, επιστρέφοντας στο σπίτι του στο Wales, ξεκινά την δημιουργική διαδικασία του νέου υλικού. Το νέο υλικό περιλαμβάνει τον Ed στα φωνητικά, την κιθάρα, το μπάσο, τα πλήκτρα, τα κρουστά και το programming αλλά και την συμμετοχή καλλιτεχνών όπως του Colin Greenwood των Radiohead, τον κιθαρίστα των Portishead Adrian Utley, τον ντράμερ των Wilco Glenn Kotche, τον θρυλικό ντράμερ Omar Hakim κ.ά.

Τα νέα τραγούδια προκύπτουν από σύνθεση του EOB και παραγωγή του Flood.

“Αυτά τα τραγούδια προέκυψαν μέσα από ένα πνεύμα αγάπης και τις καλύτερες ευχές για παγκόσμια ευημερία. Εύχομαι η μουσική του ‘Earth’ να συντροφεύσει με ελπίδα τον κόσμο αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε..’’ – EOB

Δείτε το tracklisting του album ‘Earth’
1. Shangri-La
2. Brasil
3. Deep Days
4. Long Time Coming
5. Mass
6. Banksters
7. Sail On
8. Olympik
9. Cloak of the Night

Βρείτε και ακούστε το album ‘Earth’, εδώ:
https://eob.lnk.to/EarthGREPR

Categories: Release

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.