Μίμης Πλέσσας”Ίλιγγος- Εγωισμός- Ιστορία μιας ζωής” Greek Noir Jazz OSR from 1963-1965

Published by Radio Point on

H B-otherSide records εγκαινιάζει την συνεργασία της με τον μαέστρο Μίμη Πλέσσα, εκδίδοντας τα 2 πρώτα βινύλια με κινηματογραφική μουσική του συνθέτη από το 1963-65, για πρώτη φορά σε βινύλιο.
Οι ηχογραφήσεις στο δεύτερο βινύλιο αφορούν το score από τις ταινίες “Ίλιγγος”, “Εγωισμός” και “Η ιστορία μιας ζωής”, στις οποίες ο συνθέτης ξεδιπλώνει σε όλο του το φάσμα, έναν σκοτεινό jazz ήχο, εμπλουτισμένο με ρυθμικά όσο και πειραματικά στοιχεία.

Το εξώφυλλο έχει τυπωθεί σε deluxe χαρτί 350 gr και μέσα στην έκδοση περιλαμβάνεται ένα δισέλιδο ένθετο με τα credits και ακυκλοφόρητες φωτογραφίες από το πλατό των ταινιών. Επιπρόσθετα, κάθε δίσκος συνοδεύεται από 3 καρτολίνες, αυθεντικές ρεπλίκες από τις διαφημιστικές αφίσες της εποχής για τις ταινίες.

Το τελικό master έχει επιμεληθεί ο Γιάννη Κύρης (www.kyris.gr) και κυκλοφορεί σε 250 λευκά και 250 μαύρα αντίτυπα.

Ακούστε όλο το δίσκο στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=w–I-qQLr14&t=867s

Β-otherSide records proudly presents the collaboration with the legendary Greek composer Mimis Plessas, releasing 2 albums with original score from movies of the era 1963-65, first time ever pressed on vinyl. The recordings at the second album are coming from the movies “Vertigo” (1963) and “Egoism”(1963) and “The story of a life”(1965), where the composer played an extraordinary noir- jazz music, flavoured with groovy and avant-garde elements. The sleeve have been printed at heavy deluxe carton of 350 gr. and includes a 2-page insert with the movies’ credits plus first ever released photos from the backstages of the movies. There are also included 3 mini posters, replicas from the original promotional posters of that era. The final sound master was made from Yiannis Kyris (www.kyris.gr) and there are pressed 250 white color and 250 black color vinyls.

Categories: Release

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.