Λιζέτα Καλημέρη – Ορφέας Περίδης: «Εν Φλύα»

Published by Radio Point on

Η Λιζέτα Καλημέρη και ο Ορφέας Περίδης «σφραγίζουν» την επιτυχημένη κοινή πορεία τους, των τελευταίων ετών, στις μουσικές σκηνές της Ελλάδας, με έναν νέο δίσκο που έχει τίτλο «Εν Φλύα» και κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group.

Αρμονία είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τη συνύπαρξη των δύο αγαπημένων καλλιτεχνών. Δημιουργούν ένα σπουδαίο από κάθε άποψη album που ανταποκρίνεται πλήρως και επιτρέψτε μας ξεπερνά, τις προσδοκίες του απαιτητικού τους κοινού.

Απαλλαγμένοι από οποιοδήποτε άγχος καταξίωσης βαδίζουν πλάι, πλάι ανέμελοι και σίγουροι για τον εαυτό τους σε νέα μονοπάτια, διασχίζοντας απρόβλεπτα μουσικά τοπία που παρηγορούν τα μάτια και θεραπεύουν τις ψυχές.

Ο δίσκος «Εν Φλύα» είναι δομημένος αριστοτεχνικά από υλικά της μνήμης, από εικόνες που συλλέγουν παρατηρώντας οι καλοί περιπατητές της ζωής και συνδέονται στέρεα μεταξύ τους με την ισχυρή συνεκτική ουσία της υπερβατικής αγάπης.

Όλα ξεκινούν από «του Χαλανδρίου τις σκιές» μια και «Φλύα» είναι το αρχαίο όνομα του Χαλανδρίου όπου εκτυλίσσεται υπό τους ήχους ενός αργόσυρτου μπλουζ και η ιστορία του ομότιτλου τραγουδιού «Εν Φλύα».

Ο Ορφέας Περίδης δημιουργεί για μια ακόμη φορά με τις συνθέσεις του το δικό του μουσικό βιότοπο στον οποίο η ομορφιά ευδοκιμεί και στους κήπους του ανθίζει τα σπάνια λουλούδια της η ανυπόκριτη ευγένεια.

Ο ήχος του περιδιαβαίνει με άνεση τους λαϊκούς δρόμους και με φυσικότητα στηρίζεται στο μπράτσο της rock και της jazz σκηνής.

Η Λιζετα Καλημέρη παρουσιάζει αξιοζήλευτη προσαρμοστικότητα στις εναλλαγές του ύφους των τραγουδιών και ερμηνεύει με σπάνια δύναμη και εκφραστικότητα συνδυάζοντας την τεχνική αρτιότητα με στιγμές ανόθευτης συγκίνησης.

Η Λιζέτα Καλημέρη μας χαρίζει μέσα από το «Εν Φλύα» κάποιες από τις πιο σημαντικές ερμηνείες της σημαντικής δισκογραφικής πορείας της που έχει συνοδευτεί από μεγάλες επιτυχίες και προσεκτικές πάντα επιλογές.

Σίγουρα προσθέτει στις αποσκευές της ένα album φροντισμένο με γνώση και αγάπη ως την τελευταία του λεπτομέρεια.

Οι στίχοι του «Εν Φλύα» αποτελούν κυρίαρχο στοιχείο της δημιουργίας του και του χαρακτήρα του.Τα επτά από τα δεκατρία τραγούδια υπογράφει, ο στενός συνεργάτης του Ορφέα Περίδη τα τελευταία χρόνια, Γιώργος Σιδερής.

Ο Γιώργος Σιδερής είναι ένας δεινός ανατόμος της καθημερινότητας και καταφέρνει να αποσπά από τη συμπαγή της ματαιότητα, εικόνες που υμνούν τη ζωή και το μοναδικό της ανανταπόδοτο δώρο.

Τα υπόλοιπα τραγούδια υπογράφουν στιχουργικά ο ίδιος ο Ορφέας Περίδης, ο μοναδικός Μανώλης Ρασούλης και η Δήμητρα Παντελίδα- Μελάκη. Είναι αξιοσημείωτη η μελοποίηση από τον Ορφέα του ποιήματος του μεγάλου μας ποιητή Τίτου Πατρίκιου με τίτλο «Όταν κοπάζει ο θόρυβος» καθώς και μια από τις σπάνιες μελοποιήσεις ποιήματος του παραγνωρισμένου Ρώμου Φιλύρα με τίτλο «Δεν έχω γόητρο ψυχή και νου».

Τη μουσική του τραγουδιού «Το καπέλο» υπογράφει ο Γρηγόρης Μελάκης.

Το «Εν Φλύα» κυκλοφορεί από σήμερα 14 Νοεμβρίου και βρίσκεται στις προθήκες των δισκοπωλείων.

Στο «Εν Φλύα» συμμετέχουν εξαιρετικοί μουσικοί που συμβάλλουν καθοριστικά με το ταλέντο και τη δεξιοτεχνία τους στο τελικό αποτέλεσμα:
Μπάσο: Γιώτης Κιουρτσόγλου
Κλαρίνο: Θύμιος Παπαδόπουλος
Ηλεκτρική κιθάρα: Θοδωρής Καπηλίδης
Ακουστική κιθάρα: Θοδωρής Δαμουράκης
Κρουστά; Εύη Κανέλλου
Βιολί: Αλέξανδρος Ιακώβου
Λαούτο, Κοντραμπάσο: Κώστας Σταυρόπουλος
Ηλεκτρικό λαούτο: Δημήτρης Σιδερής
Σαντούρι: Ηλίας Πιλάλης
Ούτι: Θωμάς Κωνσταντίνου
Φλάουτο: Ηλιάννα Μιχοπούλου
Τρομπέτα, Φλικόρνο: Παντελής Πασχαλίδης
Μπουζούκι: Νίκος Χρηστίδης
Τσέλο: Τάσος Μισυρλής
Κλασσική κιθάρα, Ακορντεόν, Πιάνο, Μπαγλαμά, Ευφώνιο: Ορφέας Περίδης

To «Εν Φλύα» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες

Categories: Release

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.