ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΤΙΑΣ – “Έντεκα” – (18 Δεκεμβρίου 2019, self-release)

Published by Radio Point on

Πρώτη δισκογραφική απόπειρα από τον Απόστολο Ντία, τον δραστήριο τραγουδοποιό από την Βόρεια Ελλάδα που πριν λίγο καιρό έκανε δυναμικά την εμφάνιση του στην ελληνική μουσική “πιάτσα”, παρουσιάζοντας την προσωπική του άποψη σε αυτό που έχουμε μάθει να ονομάζουμε γενικά ως “ελληνικό rock”.

Φυσικά αυτός ο όρος είναι και ολίγον υποκειμενικός και συνήθως μας παραπέμπει σε αυτή την ελληνόφωνη rock μουσική που μάθαμε όλοι στην δεκαετία του ‘90 ,μέσω των γνωστών τεράστιων ονομάτων που σημαδεύουν την ελληνική μουσική πραγματικότητα ακόμα και τώρα.

Οπότε θα είναι και λίγο άδικο να κρίνουμε την τραγουδοποιία του Απόστολου Ντία και τα 11 τραγούδια του “11” κάτω από αυτό το πρίσμα. Έχουν σχέση τα τραγούδια του με αυτή την σκηνή; Και ναι, γιατί σίγουρα υπάρχουν επιρροές, αλλά και όχι γιατί σαν άκουσμα έχει οπωσδήποτε πιο σύγχρονο και περισσότερο πολυεπίπεδο ήχο. Έτσι και αλλιώς όμως ελάχιστη σημασία έχει αυτό. Αυτό που έχει όμως σίγουρα σημασία, είναι να γνωρίσουμε μέσω αυτού του άλμπουμ έναν νέο καλλιτέχνη που παλεύει μέσα στην σημερινή ελληνική μουσική πραγματικότητα να επικοινωνήσει το υλικό του, το οποίο κατά την γνώμη μας αξίζει να ακουστεί όσο περισσότερο γίνεται, αφού έχουμε να κάνουμε με μια τίμια δουλειά, προσεγμένη και φτιαγμένη επαγγελματικά, ενώ ο τρόπος που δημιουργεί ο Απόστολος είναι ολοφάνερο ότι χαρακτηρίζεται από ειλικρίνεια πρώτα από όλα στον ίδιο του τον εαυτό.

Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικό υλικό, ειδικά για ντεμπούτο άλμπουμ, με σπουδαία δουλειά στην παραγωγή και στην ενορχήστρωση και τελικά με μια σειρά τραγουδιών που εκπέμπουν φουλ rock χαρακτήρα, γεμάτο ενέργεια αλλά και ευαισθησία. Αυτά τα στοιχεία είναι ολοφάνερα και στα 11 τραγούδια του “11” και αν μη τι άλλο στο χέρι του ίδιου είναι να αναπτύξει ακόμα περισσότερο το ταλέντο του και να διαγράψει μια πολύ καλή μελλοντική πορεία στην ελληνική σκηνή.

¨Νομίζω Το Αξίζω” μας λέει ο Απόστολος σε ένα από τα καλύτερα τραγούδια του δίσκου. Εμείς είμαστε σίγουροι για αυτό και θα το διαπιστώσετε εύκολα αν αφεθείτε στην ακρόαση του “11” και γνωρίσετε έτσι έναν νέο δημιουργό που πιστεύουμε ότι έχει τα φόντα να μας πει πολλά και καλά πράγματα τα επόμενα χρόνια.

https://www.apostolosntias.gr
https://www.instagram.com/apostolos_ntias
https://www.facebook.com/apostolosntias
https://www.youtube.com/apostolosntias
https://www.reverbnation.com/apostolosntias
https://open.spotify.com/album/1BkEfxqcWEdq3HDjbqXSxQ
https://music.apple.com/us/album/enteka/1490706746?app=itunes&ign-mpt=uo%3D4
https://music.amazon.com/albums/B082GKQV5T?tab=CATALOG
apostolos.ntias@gmail.com

Categories: Release

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.