Monkey Mind

Published by Radio Point on

MONKEY MIND – “ Breakdown

Oι Monkey Mind δεν είναι παλιά υπόθεση για την κυπριακή alternative rock-metal σκηνή. Η μπάντα σχηματίστηκε το 2016 στη Λευκωσία από τον κιθαρίστα Ανδρέα Γεωργίου και τον τραγουδιστή Χριστόδουλο Παυλίδη και έπρεπε να μπει πολύ νερό στο αυλάκι, ώστε να κυκλοφορήσει το πρώτο τους άλμπουμ από τη γερμανική Boersma στις 23 Ιούλη του 2021!

Πιο πριν και πολύ νωρίτερα, δηλαδή μέσα στο 2016 η μπάντα είχε κυκλοφορήσει το ομότιτλο της EP
Το 2021 κυκλοφόρησε λοιπόν το “Breakdown” και μάλιστα από μια αξιοπρόσεκτη γερμανική εταιρεία και αυτό αρκεί ήδη για να αποδώσει τεράστια εύσημα στη μπάντα.

Στο μουσικό κομμάτι, το εναρκτήριο λάκτισμα με τη εισαγωγή με τις μελωδικές κιθάρες και το πρώτο σκάσιμο, φέρνει αμέσως στο νου μια χώρα. Αγγλία! Από κει φαίνεται να πηγάζουν οι επιρροές των Monkey Mind και αυτό φαίνεται άμεσα στο «Breakdown». Σκοτεινό άκουσμα με alternative rock-metal περίβλημα και μια αίσθηση από Paradise Lost, κυρίως όσον αφορά τα φωνητικά, όπως και κάποια κιθαριστικά αλλά και ενορχηστρωτικά τεχνάσματα! Όμορφα beat και φυσική, αλλά και ταυτόχρονα αξιοπρεπής παραγωγή. Δε χρειάζεται να μιλήσουμε άλλο για αυτό, μιας και καταλαβαίνουμε ότι συχνά είναι θέμα μπάτζετ!

Στο «Immunity» και στο «Upheaval», που τα θεωρώ και τα δύο καλύτερα κομμάτια του άλμπουμ, εξαιτίας των όμορφων εναλλαγών και του βάθους στην ενορχήστρωση, η μπάντα δείχνει υποδειγματικά πώς πρέπει να παίζεται το σύγχρονο alternative! Τρομερές εξάρσεις και ευφάνταστες αλλαγές ρυθμών και διαθέσεων!

Φτάνοντας στο «Save me From Me», δεν μπορώ να κρύψω τον ενθουσιασμό μου και τη χαρά για το επίπεδο της κυπριακής σκηνής. Ήδη έχουν ξεχωρίσει σαν μπάντα στο νησί της Αφροδίτης, αλλά οι Monkey Mind δείχνουν δυνατότητες να ξεχωρίσουν και ειδικά στην Ευρώπη, μιας και παρουσιάζουν μια διαφορετική και ποιοτική προσέγγιση. Σπουδαίο ρεφρέν, όπου δείχνουν και ένα πρόσωπο όχι μακριά από punk-rock ακούσματα. Όλα αυτά, τα περνούν έξυπνα κάνοντας κτήμα τους κάθε επιρροή. Τα φωνητικά έχουν τόσο μεγάλη ποικιλία που δε θα δυσαρεστήσουν ούτε τον πιο απαιτητικό ακροατή.

Και στα υπόλοιπα κομμάτια του άλμπουμ το επίπεδο παραμένει υψηλό και σε ανάλογα πλαίσια, με μια προσωπική και ιδιαίτερη αδυναμία στο «Nightmare» με το συναρπαστικό intro που σε βάζει ομαλά σε ένα θεσπέσιο βασικό riff!

Είναι να χαιρόμαστε για το επίπεδο της κυπριακής rock σκηνής και μπάντες όπως οι Monkey Mind δείχνουν δυνατότητες να ακουστούν σε παγκόσμιο επίπεδο, πράγμα που τους αξίζει και τους αρμόζει. Τους το ευχόμαστε!

Categories: News

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.