FRAGMENT SOUL – album “Axiom of Choice” (7 Μαΐου 2021, Sleaszy Rider Records)
Σε ένα κλίμα φόβου, πόνου, σκότους και απόγνωσης, οι Έλληνες Fragment Soul κάνουν την εμφάνισή τους.
Το συγκρότημα που μας έρχεται από την Κέρκυρα σχηματίστηκε πριν 5 χρόνια, αλλά τώρα κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους, που σε προκαλεί με τρομερά σκαμπανεβάσματα μουσικά και συναισθηματικά. Ο λόγος για το Axiom Of Choice που φέρνει μέσα και δύο υπέροχες συνεργασίες.
Απόκρυψη αρχικού μηνύματος
Με doom και gothic επιρροές, η διάθεση που βγαίνει στο ντεμπούτο των συμπατριωτών μας είναι γκρίζα, σαν την απόχρωση στα συναισθήματα και τη ψυχή των μελών.
Η θλίψη και η μελαγχολία πρωταγωνιστούν, σε ένα ατμοσφαιρικό πάντρεμα. Μάλιστα η φωνή της υπέροχης Heike Langhans ταιριάζει τέλεια, βάζοντας μια αιθέρια πινελιά, στο ήδη ατμοσφαιρικό αυτό σύνολο.
Ο Egan O Rourke με τη χαρακτηριστική χροιά και προφορά του, κάνει ακόμα πιο “βόρεια” επηρεασμένο το όλο αποτέλεσμα, που ομοιάζει σαν μια κυκλοφορία του εξωτερικού, με όλα τα φόντα για κάτι μεγάλο.
Το Κερκυραϊκό συγκρότημα, βάζει τον ρομαντισμό του νησιού μέσα, ενώνοντάς το περίτεχνα και όμορφα με όλα τα μεταλλικά ηχοτοπια, σε ένα αργόσυρτο, βαρύ και μεγαλοπρεπές αποτέλεσμα.
Αυτό το ντεμπούτο σίγουρα αποτελεί μόνο την αρχή, και οι οπαδοί των Draconian, Katatonia και The Gathering θα το λατρέψουν στα σίγουρα!