Akazoo: Σκάνδαλο
Η κορυφαία υπηρεσία της Akazoo, η Akazoo Music, είναι μια εφαρμογή streaming μουσικής όπως το Spotify ή το Deezer και επιτρέπει στους χρήστες να ακούν απεριόριστη μουσική με μηνιαία συνδρομή μέσω του κινητού ή του διαδικτύου.
Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει 44 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, εκ των οποίων 5,5 εκατομμύρια είναι συνδρομητές, με έσοδα 140 εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία αυξάνονται με ρυθμό περίπου 24% ετησίως. Όπως υποστηρίζει η Akazoo, το 80% των εσόδων της προέρχεται απ’ ευθείας από τους καταναλωτές, ενώ το υπόλοιπο προέρχεται από συνεργασίες με φορείς τηλεπικοινωνιών, κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού (OEM) και άλλους.
Ωστόσο, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα την Δευτέρα 20 Απριλίου 2020 ο Γκάμπριελ Γκρέγκο της QCM, η Akazoo φέρεται να αποτελεί ένα σχέδιο πλουτισμού της διοίκησης εις βάρος των μετοχών της και προκύπτουν συντριπτικά στοιχεία, όπως αναφέρεται στην έκθεση, τα οποία υποδηλώνουν ότι η Akazoo είναι απλώς μια μικρή, ζημιογόνος εταιρεία με έδρα την Ελλάδα με αμελητέα βάση χρηστών και πωλήσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Akazoo απασχολεί μόλις 26 υπαλλήλους, μεγάλο μέρος των οποίων έχει εργαστεί πρόσφατα σε άλλες εταιρείες οι οποίες έχουν αποδειχθεί αφερέγγυες (π.χ. Globo Plc1) ή ύποπτες (Velti).