ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΩΣΤΑΣ ΖΕΚΟΣ ΣΤΟ RADIOPOINT

Published by Radio Point on

Καλησπέρα Κώστα, αναζητάς έναν ‘Καλύτερο κόσμο’;
Καλησπέρα σας, θα έλεγα ότι περισσότερο από το να αναζητώ, σχεδιάζω και χτίζω έναν καλύτερο κόσμο, μέσα μου και γύρω μου. Για να πετύχει χρειάζεται ομαδική δουλειά και απαιτείται συμμετοχή από όλους μας. Έχω υπομονή και ξέρω ότι θα γίνει. Είναι γραμμένο. Θα είναι η στιγμή που οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν πάει πιο κάτω και θα στρέψουν το βλέμμα προς τον ουρανό, προς το φως. Αυτό θα γίνει επάνω στα συντρίμμια του παλιού κόσμου που συνεχίζει να εκφυλίζεται και να αποσυντίθεται στα εξ ων συνετέθη. Ο δρόμος για τον καλύτερο κόσμο περνάει μέσα από προσωπικές και συλλογικές συντριβές και ταπεινώσεις, ας μην ψάχνουμε για εύκολες λύσεις, έχει ανηφόρα.

Αυτός για όσους δεν ξέρουν, είναι ο τίτλος από την τελευταία δισκογραφική σου δουλειά. Πότε βρέθηκε στα χέρια σου και πόσος χρόνος χρειάστηκε για να υλοποιηθεί;
Ο «Καλύτερος κόσμος» κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβρη του 2017. Ήταν η τέταρτη δισκογραφική δουλειά μου. Χρειάστηκε περίπου ένας χρόνος για να τον ηχογραφήσουμε. Ο χρόνος που χρειάστηκε για να γράψω τα τραγούδια είναι απροσδιόριστος. Για άλλα χρειάστηκαν μέρες, για άλλα χρειάστηκαν χρόνια.

Ένα από τα τραγούδια που ακούγονται πολύ, είναι το ‘Πηγή’. Σημαίνει ο στίχος του κάτι για σένα;
Η «πηγή» είναι ένας εσωτερικός μονόλογος και ταυτόχρονα ένας ευθύς διάλογος με τον Θεό. Έχει παραδοχές και διαπιστώσεις αλλά κυρίως εκφράζει απορίες και υπαρξιακά ερωτηματικά.

Ετοιμάζεις κάποιο καινούργιο βίντεο αυτό το διάστημα ή κάποια νέα δουλειά;
Αυτές τις μέρες που γράφουμε αυτές τις γραμμές, κάνουμε την τελική επεξεργασία του καινούργιου δίσκου που έχει τον τίτλο «το αθάνατο δέντρο». Έχουμε ολοκληρώσει τα γυρίσματα του ομώνυμου video clip που θα είναι ο οδηγός της νέας δουλειάς και βρισκόμαστε στο στάδιο του μοντάζ.

Πόσο εύκολο είναι να μπορείς να διαχειριστείς την δουλειά σου, πέρα από μια μεγάλη πόλη όπως Αθήνα ή Θεσσαλονίκη;
Αυτό το διάστημα ζω και εργάζομαι στην επαρχία και αυτό μου δίνει την δυνατότητα να έχω τον απαραίτητο χρόνο και την ελευθερία ώστε να χτίζω και να αναπτύσσω το μουσικό έργο μου, μέχρι να υπάρξει το απαραίτητο ενδιαφέρον που νομοτελειακά θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να επιστρέψω στην Αθήνα. Θα έλεγα ότι προς το παρόν η επαρχία λειτουργεί ωφέλημα και αποδοτικά για μένα, όσο διαρκεί αυτό το στάδιο της προπαρασκευής.

Ποια συνεργασία σου, θεωρείς ότι σου έδωσε αυτό το λίγο παραπάνω σε σχέση με άλλες;
Η πιο σταθερή και μακροχρόνια μουσική συνεργασία μου είναι με τον εξαιρετικό Τάσο Καραπαπάζογλου (Studio Nemesis), ο οποίος υπογράφει την παραγωγή όλων των δίσκων των τελευταίων ετών (botox 2012, παιχνίδι που αρχίζει απ’ το τέλος 2015, σε έναν καλύτερο κόσμο 2017, αθάνατο δέντρο 2019).

Η ζωή σου, έχει επηρεάσει τον τρόπο που θα γράψεις μουσική ή στίχο;
Η διαδικασία είναι πάντα αμφίδρομη. Η ζωή μου επηρεάζει τα τραγούδια μου και τραγούδια μου επηρεάζουν την ζωή μου. Είναι αναπόφευκτο.

Ποιον στίχο θα μας αφιέρωνες;
Φτάνοντας στον «καλύτερο κόσμο», θα συναντήσετε το «αθάνατο δέντρο». Σε λίγες μέρες έρχεται το καινούργιο video clip που προαναγγέλλει τον ερχομό του καινούργιου δίσκου. Θα σας το αφιερώσω με πολλή αγάπη. Λίγη υπομονή ακόμη…

Categories: News

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.