Πέθανε το «κορίτσι από την Ιπανέμα», η Άστρουντ Ζιλμπέρτο – Το μυστήριο πίσω από το τραγούδι.

Published by Radio Point on

Το «Κορίτσι από την Ιπανέμα» είναι ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια από τη Βραζιλία, που αποτυπώνει μια αθώα καψούρα για μια ντόπια Καριόκα.

Το τραγούδι γράφτηκε από τον Antônio Carlos Jobim και τον Vinicius de Moraes το 1962, με τον Jobim πίσω από τη μουσική και τον Moraes να επινοεί με νοσταλγία τους στίχους. Αλλά αυτοί οι στίχοι δεν ήταν αποτέλεσμα έντονης φαντασίας – το κορίτσι από την Ιπανέμα υπήρξε πραγματικά.

Η γυναίκα που το τραγούδησε, η Άστρουντ Ζιλμπέρτο, πέθανε σε ηλικία 83 ετών.

Ο γιος της Ζιλμπέρτο, Μαρσέλο, επιβεβαίωσε στον The Independent ότι πέθανε στις 5 Ιουνίου. Η αιτία του θανάτου της δεν έγινε γνωστή.

Η Ζιλμπέρτο γεννήθηκε στην Μπαΐα της Βραζιλίας, από Βραζιλιάνα μητέρα κα Γερμανό πατέρα. Μεγάλωσε στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο πατέρας της ήταν καθηγητής ξένων γλωσσών και η ίδια μιλούσε άπταιστα πολλές γλώσσες. Moore……..

Categories: News

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.