Η Symmetric Records ανακοινώνει την συνεργασία της με τους GENTIHAA

Published by Radio Point on

Το συγκρότημα, που ήταν γνωστό ως “Enochian” και στη συνέχεια μετονομάστηκε σε “Collision Zero”, είναι το «πνευματικό παιδί» του κιθαρίστα / συνθέτη George “Valgran” Γιαννόπουλου που ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον παραγωγό Bob Katsionis το 2009 όπου κυκλοφόρησαν δύο EPs και έκαναν κάποιες αξιόλογες ζωντανές εμφανίσεις πριν κάνουν μια παύση στη συνεργασία τους.

Το 2017, ο Valgran αναμόρφωσε το συγκρότημα με την προσθήκη του ταλαντούχου τραγουδιστή Andre Boutos (Sonata Antarctica / Project Theory) που έδωσε μια πιο μελωδική και διαφορετική όψη στα «διαβολικά» riffs του, καθώς και του drummer Merenhor (Diablery), του μπασίστα Beheaal (Memorain) και του lead κιθαρίστα Ros Dracul.

Το πλήρες line-up μπήκε το Sound Symmetry Studio για να ηχογραφήσει το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Reverse Entropy”.

Την παραγωγή έκανε ο Bob Katsionis στο Studio Sound symmetry, το mixing και το mastering ο Fotis Benardo στο Devasoundz Studio. Το “Reverse Entropy” αναμιγνύει το extreme και το melodic metal, ισορροπώντας ανάμεσα στα σκοτεινά riffs, τα brutal φωνητικά με συμφωνικές ορχηστρικές ρυθμίσεις, και ατμοσφαιρικά μέρη, δίνοντας ένα τελικό αποτέλεσμα που πολύ δύσκολα μπορεί να καταταχθεί σε οποιοδήποτε παραδοσιακό είδος της Heavy Metal μουσικής.

Στιχουργικά, o τραγουδιστής André βρίσκει μια καλά κρυμμένη ιστορία που διαπραγματεύεται τη ζωή 8 τυχαίων ανθρώπων που με τη βοήθεια 8 χαπιών αποκτούν «υπερδυνάμεις» που του επιτρέπουν να δουν την επερχόμενη καταστροφή της Γης και να την αποτρέψουν.

Track list

1. Serum
2. Empathy
3. Vision
4. Metamorphosis
5. Alpha
6. Beyond
7. Command*
8. Mastery
9. Singularity*

* Στα τραγούδια “Command” και “Singularity” τραγουδάει ο Tom Englund, η φωνή των Σουηδών dark metal masters, Evergrey.

Πλήκτρα παίζει ο Bob Katsionis.

Το artwork είναι χειροποίητο από τον σχεδιαστή Βαγγέλη Πέτικα / Revolver Design (Grand Magus, Nightrage, SixForNine, Nightstalker κλπ)

Το “Reverse Entropy” είναι διαθέσιμο μόνο μέσω της σελίδας Bandcamp της μπάντας σε ψηφιακή μορφή και σε μορφή CD στις 23 Σεπτεμβρίου πριν φτάσει στα web stores και στις υπηρεσίες streaming.

BC page: https://gentihaa.bandcamp.com/
FB page: https://www.facebook.com/gentihaa/

Categories: News

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.