Δισκοκριτική, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΡΟΣΗΜΑ – Σύνορα του Άδη

Published by Radio Point on

Η μπάντα από την Κύπρο με το χαρακτηριστικό όνομα “Αντίθετα Πρόσημα” κυκλοφορεί τον δίσκο “Σύνορα Του Άδη” μέσω της Symmetric Records του πασίγνωστου στην πιάτσα και για τους σωστούς λόγους, Bob Katsionis, ο οποίος έχει αναλάβει και την παραγωγή και αυτό από μόνο του είναι ένας καλός λόγος για να δώσουμε σε αυτή την δουλειά την δέουσα προσοχή.

Και πράγματι δεν χρειάζονται πολλά ακούσματα για να διαπιστώσεις το πολύ καλό επίπεδο του άλμπουμ όσο και του συγκροτήματος. Ξεκινώντας από τα ίδια τα τραγούδια, σύντομα αντιλαμβάνεσαι την συνθετική συνοχή τους και τον κοινό τους χαρακτήρα. Κλασικό Heavy Metal κυρίως με rock και prog επιρροές, αξιοπρεπέστατη τεχνική κατάρτιση των μελών, παθιασμένες ερμηνείες με την “ιδιαιτερότητα” για τον ήχο, του πρωταγωνιστικού ρόλου του ελληνικού στίχου.

Στίχος καυστικός, κοινωνικός, ειλικρινής και ευθύς, πότε με πιο ευρεία διάσταση στα λεγόμενα του, πότε με πιο ιδιαίτερη ματιά, θυμίζει τους λόγους που καμιά φορά το να ακούς τραγούδια με λόγια στην δική σου γλώσσα και όταν αυτά είναι πάνω απ ‘όλα σωστά δομημένα και καλογραμμένα, τότε έχουν την ικανότητα να σε συγκινήσουν όταν φυσικά συνοδεύονται από την σωστή και ταιριαστή στον τρόπο έκφρασης μουσική.

Κομμάτια όπως το εναρκτήριο “Σκεπτόμενος Αριθμός”, το ομώνυμο που ακολουθεί, το “Αλκοόλη”, το εξαιρετικό single “Για Πόσο Ακόμα”, το πιο ιδιαίτερο “Θάνατε Αλήτη” ή το “Μελαγχολία” που κλείνει αυτό το όμορφο άλμπουμ, είναι αποδείξεις των παραπάνω λεγομένων, αλλά και μια υπενθύμιση ότι στην μουσική δεν πρέπει να υπάρχουν παρωπίδες στην καλλιτεχνική έκφραση.

Ναι, τα Αντίθετα Πρόσημα παίζουν ένα straight και καθάριο Heavy Metal με ελληνικό στίχο, είναι ολοφάνερο ότι αυτή η επιλογή τους είναι απόλυτα συνειδητή, πράττεται με αγάπη και μεράκι, αυτό έχει πάνω απ ‘όλα σημασία και ας μην είναι αυτό που περιμένει κανείς από μια metal μπάντα της ελληνικής σκηνής.

Εμένα προσωπικά το άλμπουμ με έπεισε για τις προθέσεις του και δεν έχετε παρά να του χαρίσετε κι εσείς κάποια λεπτά από τη ζωή σας, γιατί είναι πολύ πιθανόν να πείσει κι εσάς. Αναμένουμε με γλυκιά προσμονή την συνέχεια της πορείας αυτής της εξαιρετικής προσπάθειας με το όνομα “Αντίθετα Πρόσημα” και ευχόμαστε καλοτάξιδο το πόνημα τους πέρα και ακόμα πιο μακριά από τα “Σύνορα Του Άδη”…

https://www.facebook.com/antithetaprosima/
https://www.youtube.com/c/AntithetaProsima
https://www.instagram.com/antitheta.prosima/

Categories: News

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.