VERITAS – Συνέντευξη στο RADIOPOINT

Published by Radio Point on

1. Γεια σας! Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε τους Veritas στο Radiopoint. Πώς θα περιγράφατε τη μουσική των Veritas με λίγα λόγια;
Hard rock/heavy metal με κλασικό ήχο και κάποια progressive σημεία.

2. Ποια είναι η ιστορία της δημιουργίας του ντεμπούτου άλμπουμ σας Threads of Fatality;
Οι Veritas σχηματίστηκαν, αφού το τότε συγκρότημά μου αποφάσισε να σταματήσει. Έψαχνα για μουσικούς με ταλέντο και παρόμοια νοοτροπία. Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να βρω τους κατάλληλους ανθρώπους, αλλά σίγουρα άξιζε η αναμονή. Έναν χρόνο πριν την κυκλοφορία του Threads of Fatality κυκλοφορήσαμε ένα EP 4 τραγουδιών με τραγούδια από το επερχόμενο cd για να το χρησιμοποιήσουμε κυρίως για διαφημιστικούς σκοπούς. Η ανταπόκριση που πήραμε γι’ αυτό το EP μας έπιασε απροετοίμαστους. Ο κόσμος αγάπησε τα τραγούδια και ήθελε περισσότερη μουσική και πληροφορίες για το συγκρότημα. Ξεκινήσαμε ένα gofundme για να βοηθήσουμε στη χρηματοδότηση του cd αφού μέχρι στιγμής είμαστε ένα ανεξάρτητο συγκρότημα. Υπογράψαμε συμφωνία με την εταιρεία διανομής Amplified Distribution για να κάνουμε τη μουσική μας διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο. Το Threads of Fatality κυκλοφόρησε στις 28 Αυγούστου 2020 και εξακολουθεί να τα πηγαίνει καλά πάνω από ένα χρόνο αργότερα.

3. Ποιος έκανε τη μίξη και το master του άλμπουμ;
Η μίξη του cd έγινε από τον Daryl Bolicek στην Wild Horse Recording στο Stillwater της Μινεσότα και το Master από τον Thomas Juth στο Svenska Grammofonstudion στη Σουηδία.

4. Πώς υποδέχτηκαν το άλμπουμ θαυμαστές και κριτικοί; Πιστεύετε ότι το Threads of Fatality είναι μια συνολικά επιτυχημένη κυκλοφορία για τους Veritas;
Η ανταπόκριση που πήραμε ήταν μεγάλη. Οι θαυμαστές μοιράζονται τη μουσική με τους φίλους τους και έτσι μας βοηθούν να αποκτήσουμε νέους θαυμαστές. Οι κριτικές ήταν επίσης εξαιρετικές. Αρχικά μας σθνέκριναν με τον ήχο άλλων συγκροτημάτων, αλλά με τον καιρό αναθεώρησαν, θεωρώντας τη μουσική μας ως μουσική με δική της ταυτότητα. Είχαμε επίσης την τύχη να δώσουμε συνεντεύξεις και να λάβουμε κριτικές σε πολλά έντυπα περιοδικά όπως το PowerPlay, το Flirt, το Experience The Power, το ελληνικό Metal Hammer και το Metalized. Το θεωρούμε σίγουρα επιτυχία!

5. Η δημιουργία ενός τραγουδιού είναι κάτι φυσικό για εσάς; Τι σας εμπνέει να γράψετε ένα τραγούδι;
Δεν έχω γράψει ποτέ τίποτα. ‘Ολα είναι αποθηκευμένα στο κεφάλι μου. Συνήθως σκέφτομαι μια ιδέα για ένα τραγούδι ή ένα riff καθώς παίζω κιθάρα. Στη συνέχεια χτίζω πάνω σε αυτό μέχρι να είμαι ευχαριστημένος με αυτό που προκύπτει.

6. Είναι σημαντικό για ένα συγκρότημα να έχει μια δισκογραφική που να το υποστηρίζει ή το να κυκλοφορεί κανείς μόνος του τη μουσική του λειτουργεί καλύτερα;
Κάποια στιγμή είναι απαραίτητη μια δισκογραφική, αλλά με το διαδίκτυο και τις επιλογές οικιακής ηχογράφησης που υπάρχουν ένα συγκρότημα μπορεί πλέον να κάνει τα περισσότερα πράγματα μόνο του. Εμείς είμαστε στο στάδιο όπου θα χρειαστούμε ένα έμπειρο τμήμα μάρκετινγκ και ένα αναγνωρίσιμο όνομα δισκογραφικής εταιρείας, καθώς θα βοηθήσει να τραβήξουμε την προσοχή.

7. Γνωρίζετε κάποια ελληνικά συγκροτήματα; Είστε σε επαφή με μπάντες από την Ελλάδα;
Μερικά. Τους Firewind και Gus G, τους Major Denial. Δεν είμαστε σε επαφή με καμία ελληνική μπάντα, αλλά έχουμε μεγάλη υποστήριξη και θαυμαστές στην Ελλάδα και συνεργαζόμαστε με το Angels PR Worldwide Music Promotion. Έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά.

8. Γιατί το heavy metal παρέμεινε αγαπημένο και επιτυχημένο είδος μουσικής ανάμεσα στους μουσικόφιλους μέσα στα χρόνια; Τι το κράτησε φρέσκο και συναρπαστικό για περισσότερα από 50 χρόνια ήδη;
Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει επειδή έχει πολλές επιρροές και πάντα προσαρμόζεται και εξελίσσεται. Αν και εξακολουθούν να υπάρχουν σνομπ άνθρωποι στο metal, οι περισσότεροι άνθρωποι αποδέχονται τους οπαδούς των συγκροτημάτων που ακούν και οι ίδιοι.

9. Ποιοι μουσικοί σε έχουν επηρεάσει;
Criss Oliva, Yngwie, Ace Frehley, George Lynch, Queensryche, Fates Warning, Crimson Glory.

10. Ακούς μη μέταλ μουσική;
Μερικές φορές, αλλά όχι συχνά. Μου αρέσει η κέλτικη και η κλασική μουσική.

11. Πώς θα ηχεί το νέο άλμπουμ των Veritas;
Τα τρία τραγούδια που ολοκληρώσαμε ακούγονται σαν Veritas, ωστόσο έχουμε συνηθίσει περισσότερο να δουλεύουμε μαζί και ελπίζω αυτό να αποτυπώνεται και στη σύνθεση των τραγουδιών.

12. Σας ευχαριστούμε για τη συνέντευξη και σας ευχόμαστε τα καλύτερα για τους Veritas! Κλείστε τη συνέντευξη με τους τρόπους επικοινωνίας με το σχήμα και ένα μήνυμα για τους θαυμαστές σας.
Ευχαριστούμε για τη συνέντευξη! Ευχαριστούμε όλους τους θαυμαστές και τους υποστηρικτές μας σε όλο τον κόσμο. Ελπίζουμε να σας δούμε στο δρόμο του χρόνου με περισσότερη νέα μουσική!

www.facebook.com/veritasmusickc
www.veritas.rocks
www.veritas.rocks/shop

Categories: Interview

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.