O Κώστας Ζέκος στο RADIOPOINT

Published by Radio Point on

Kώστα σε καλωσορίζουμε στο Radiopoint

1.Νέο Τραγούδι με τίτλο ‘’Πηγή’ωραίος τίτλος πες μας λίγα λόγια;
Η «Πηγή» είναι ένα τραγούδι που διατυπώνει συγκεκριμένα υπαρξιακά ερωτήματα σε μεταφυσικό μοτίβο, σχετικά με την προέλευση της άυλης ανθρώπινης υπόστασης. Εκπέμπει σε μια νοηματική συχνότητα που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα στιχουργικά πρότυπα, παραμένοντας καμουφλαρισμένη σε ροκ φόρμα. Όπως το περίμενα, αυτό το τραγούδι πέρασε απαρατήρητο όπως συμβαίνει όταν σφυρίζει δίπλα μας κάποιος με μια σφυρίχτρα για σκύλους. Ο κυνικός ιστορικός του μέλλοντος θα το περιέγραφε ως ένα τραγούδι για τα σκυλιά, σε έναν τόπο που βασίλευε το σκυλάδικο.

2.Πόσο χρόνο πιστεύεις ότι χρειάζεται κάθε τραγούδι για να δείξει την πορεία του;
Πραγματικά δεν ξέρω πως και πότε φαίνεται η πορεία ενός τραγουδιού, ξέρω όμως πως φαίνεται η αξία του, όταν αγγίζει το συναίσθημα και την αισθητική μου. Το ιστορικό δείχνει ότι έχουν υπάρξει σπουδαία τραγούδια που έγιναν γνωστά ακόμη και μετά από χρόνια ή δεκαετίες. Φτιάχνουμε τραγούδια με την προδιαγραφή και την προσδοκία να διατηρούν την αξία και την φρεσκάδα τους στο πέρασμα του χρόνου, σαν το παλιό καλό κρασί, περιμένοντας υπομονετικά την θέση τους στην καρδιά των ανθρώπων.

3.Κατά τη γνώμη σου, πρέπει ένας καλλιτέχνης να μπορεί να στηρίξει πολλά είδη ή να μείνει σε εκείνο με το οποίο τον έμαθε και τον ξεχώρισε το κοινό, χαρίζοντας του επιτυχία;
Ο καλλιτέχνης εξ ορισμού μπορεί να στηρίξει το είδος ή τα είδη που αγαπάει και μέσα από τα οποία μπορεί να εκφραστεί. Είναι υγειές και θεμιτό, η εκφραστική ικανότητα και το γούστο του καλλιτέχνη να είναι σε διαδικασία μεταβολής και εξέλιξης στην πορεία του χρόνου, οπότε το σύνθημα είναι ελαστικότητα και προσαρμογή.

4.Είσαι από τους καλλιτέχνες που από το ξεκίνημά τους είχαν μια προσεγμένη πορεία. Νιώθεις τυχερός σε αυτό;
Ευχαριστώ που το λέτε αυτό. Κάνω ότι καλύτερο μπορώ, με τα μέσα που διαθέτω. Πιστεύω στην καλή τύχη και στη σκληρή δουλειά.

5.Τι άλλο θα μπορούσε να γεμίσει έναν καλλιτέχνη εκτός από το τραγούδι;
Ένα σωρό πράγματα: η αγάπη, η τρυφερότητα, η ζεστή παρέα, τα ταξίδια, ο αθλητισμός, η μελέτη, η φωτογραφία κ.τ.λ.

6.Ενημερώνεσαι για τους συναδέλφους σου και τις επιλογές τους, την πορεία τους;
Ακούω ελάχιστα σύγχρονα ελληνικά τραγούδια. Η αλήθεια είναι ότι δεν τα αντέχω, στην πλειοψηφία τους είναι αποπνικτικά. Εκπέμπουν θλίψη, μελαγχολία, μοναξιά και δυστυχία. Στον κόσμο αρέσουν γιατί είναι εθισμένος σε αυτής της ποιότητας τα ακούσματα και τα συναισθήματα. Εννοείται πως υπάρχουν ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις.

7.Τι είναι αυτό που σε ενοχλεί περισσότερο στην ελληνική δισκογραφία σήμερα;
Δεν με ενοχλεί τίποτα όπως δεν θα με ενοχλούσε τίποτα σε ένα παλιό κτήριο που γνωρίζω πως προορίζεται για κατεδάφιση. Σέβομαι το παλιό μοντέλο για όσο καιρό με υπηρέτησε και το υπηρέτησα. Ομολογώ ότι διδάχτηκα από τα λάθη και τις αστοχίες του, πλέον όμως, προτιμώ να ασχολούμαι με τον σχεδιασμό του καινούργιου, φωτεινού, πολύχρωμου και ευωδιαστού τοπίου.

8.Κλείνοντας, θέλω να μου πεις τι να σου ευχηθούμε μέχρι την επόμενη φορά που θα τα πούμε… τι επιπλέον θα ήθελες να έχεις στη ζωή σου;
Να έχουμε μια καλή χρονιά, με υγεία και φώτιση, να έχουμε κουράγιο και αντοχή και να προκόβουμε.

OFFICIAL LINKS
https://www.facebook.com/KostasZekos.gr/
https://www.youtube.com/channel/UChB60VVsHm0RszH9CUxd32A

BIO
Ο Κώστας Ζέκος είναι τραγουδοποιός και ερμηνευτής από την Καβάλα που δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο του ελληνικού ροκ και έντεχνου τραγουδιού. Στην Ελληνική δισκογραφία βρίσκεται από το 2008 με τον δίσκο “ορατό σύμπαν”. Ο τελευταίος δίσκος του με τίτλο “σε έναν καλύτερο κόσμο” κυκλοφόρησε στο τέλος του 2017.

Δισκογραφία:
Ορατό σύμπαν (2008)
Βotox (2012)
Παιχνίδι που αρχίζει απ’ το τέλος(2015)
Σε έναν καλύτερο κόσμο(2017).

Categories: Interview

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.