LOLAS NEWFANGLED ROCKERS – INTERVIEW RADIOPOINT

Published by Radio Point on

1. Γεια σας και καλώς ήρθατε στο Radiopoint! Ποιος σας ενέπνευσε να κάνετε μουσική;

Είναι λίγο διαφορετικό για κάθε μέλος της μπάντας, αλλά νομίζω ότι η περισσότερη μουσική έμπνευση προέρχεται από την επιθυμία να εκφράσουμε τα συναισθήματα με έναν δυνατό τρόπο που οι άλλοι άνθρωποι μπορούν να σχετιστούν. Για παράδειγμα, ένα συγκεκριμένο τραγούδι μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πολύ έντονα συναισθήματα και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως σημείο εκκίνησης για τα δικά σας συναισθήματα που εκφράζονται με τον δικό σας τρόπο.

2. Με ποιον θα θέλατε περισσότερο να συνεργαστείτε;

Ο Neil Young ή οι Aerosmith θα ήταν υπέροχοι.

3. Ποιο είναι ένα μήνυμα που θα δίνατε στους θαυμαστές σας; Είναι το μήνυμα του νέου σας single “Stop This War”;

Εάν οι άνθρωποι του κόσμου ενωθούν και απαιτήσουν ειρήνη, οι πολιτικοί θα ακολουθήσουν και οι δικτάτορες δεν θα έχουν ακροατήριο. Αφήστε την ειρήνη να ηχήσει.

4. Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι να ερμηνεύετε;

Όλοι έχουμε τα αγαπημένα μας, αλλά το Stop This War έχει ένα παγκόσμιο μήνυμα στο οποίο όλοι προσυπογράφουμε.

5. Έχετε αδυναμίες ως συγκρότημα που εργάζεστε ενεργά για να βελτιώσετε;

Χρειαζόμαστε περισσότερα μέλη. Εάν είστε ένας εξαιρετικά καλός κιθαρίστας ή τραγουδιστής για δεύτερα φωνητικά, θα θέλαμε να σας ακούσουμε στο chordslinger@gmail.com

6. Ποιο είναι αυτό το στοιχείο της μουσικής που σας κάνει να νιώθετε πάθος;

Η μουσική είναι συναίσθημα και πάθος. Πραγματικά δεν υπάρχει κάτι να πει κανείς για αυτό. Είναι αυτό που είναι.

7. Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείτε για τη σύνθεση και την ηχογράφηση νέων τραγουδιών;

Συνήθως αρχίζει με τον ChordSlinger να ξεκινάει ένα βασικό τραγούδι και να δουλεύει με τη Lola και τους στίχους και τη μελωδία της φωνής. Στη συνέχεια, πηγαίνει στον ντράμερ μας Kike για να μας κάνει να φτιάξουμε μια πιο τελική έκδοση. Ο Jezzy προσθέτει το μπάσο και ο Miguel και ο κιθαρίστας κάνουν το χρέος τους. Ο ChordSlinger μπαίνει στο τέλος και παίζει με synth και άλλους ήχους για να γεμίσει το κομμάτι. Μετά όλα πάνε στον Kike για μίξη και mastering. Μετά την πρώτη του εκδοχή, όλοι το ακούμε και προτείνουμε αλλαγές. Το κάνουμε αυτό ξανά και ξανά μέχρι να συμφωνήσουμε όλοι (μία από τις προϋποθέσεις για αυτό το συγκρότημα είναι να είναι ομαδικός παίκτης).

8. Αν σου δινόταν η ευκαιρία να εμφανιστείς με έναν γνωστό μουσικό, πώς θα σου φαινόταν και ποιος θα ήταν αυτός;

Το άνοιγμα με το Stop This War για τον Neil Young θα ήταν κατάλληλο και θα έδινε δέος.

9. Ποια ήταν η καλύτερη συναυλία που έχετε δει και γιατί;

Και πάλι, ο καθένας θα είχε διαφορετική απάντηση σε αυτό.

10. Περιγράψτε την εμπειρία σας παίζοντας μουσική σόλο έναντι της συνεργασίας με άλλους μουσικούς.

Πιστεύουμε στη συνέργεια. Το σύνολο είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών που το αποτελούν. Μαθαίνεις έναν απίστευτο αριθμό πραγμάτων για τη μουσική και τον εαυτό σου όταν δουλεύεις με ένα σωρό αφοσιωμένους μουσικούς που είναι ειλικρινείς και θέλουν να βρουν έναν τρόπο να κάνουν τα πάντα καλύτερα.

11. Πόσο συχνά κάνετε εξάσκηση;

Όπως μπορείτε να δείτε από την παραπάνω ερώτηση, δεν κάνουμε εξάσκηση μαζί, αλλά μπορώ να πω ότι όλοι μας έχουμε προβάρει και δοκιμάσει καλά το κάθε τραγούδι όταν συνθέτουμε.

Categories: Interview

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.