Dreamlord interview on radiopoint

Published by Radio Point on

Οι Αθηναίοι Dreamlord παίζουν heavy/thrash metal. Κυκλοφόρησαν το album “Disciples Of War”.

* Πότε σχηματίστηκαν οι Dreamlord και με τι σκοπό;

Οι Dreamlord δημιουργήθηκαν το 1995 αρχικά, με σκοπό να παίξουμε την μουσική που μας άρεσε πάντα να ακούμε. Τόσο απλά! Βέβαια η τωρινή περίοδος της μπάντας, ουσιαστικά, χρονολογείται στο 2011 και μετά.

* Γιατί χρειάστηκε τόσος καιρός για να κυκλοφορήσετε το ντεμπούτο σας; Πώς νιώθετε για αυτή την κυκλοφορία;

Είχαμε δυστυχώς, πολλά προβλήματα με αλλαγές μελών, αποχωρήσεις, στρατό, επαγγελματικές και προσωπικές υποχρεώσεις που μας καθυστέρησαν. Αυτά, όμως ειναι προβλήματα του παρελθόντος ευελπιστούμε και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το βήμα μπροστά!

* Ποια η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής στο “Disciples Of War”;

Πάρα πολύ θετικές! Φαίνεται ότι υπάρχει μια πολύ καλή αποδοχή του δίσκου, τόσο από έντυπα και μουσικές ιστοσελίδες, όσο και, το πιο σημαντικό από τον κόσμο που έχει ακούσει την δουλειά μας. Μας γεμίζει χαρά και πολλή περηφάνεια που κάποιοι άνθρωποι, όχι μόνο αφιερώνουν το χρόνο να ακούσουν τη δουλειά μας, αλλά επικοινωνούν και μαζί μας και μας λένε το πόσο τους άρεσε. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς.

*Ποια είναι η θεματολογία του “Disciples Of War”;

Η θεματολογία είναι σίγουρα εμπνευσμένη από τις καταστάσεις που βιώνει η ανθρωπότητα. Πόλεμοι, οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις, προπαγάνδα των media που πάντα προωθούν το φόβο και την καχυποψία προς ό,τι είναι διαφορετικό. Και όλα αυτά ενώ καταστρέφουμε τον πλανήτη που μας γέννησε και μας συντηρεί. Ο απόλυτος παραλογισμός δηλαδή!

* Παίζετε ένα thrash πιο κοντά στις μεσαίες ταχύτητες και την Αμερικανική σκηνή. Πώς προέκυψε αυτό;

Σίγουρα η μουσική μας είναι επηρεασμένη από τις μουσικές που ακούγαμε όλοι, μεγαλώνοντας. Και ενώ σίγουρα λατρεύουμε και τη γερμανική σχολή του thrash, καθώς και πολλά διαφορετικά είδη μεταλ, το αμερικάνικο thrash ειναι αυτό που αγαπάμε να ακούμε και να παίζουμε, οπότε όλες αυτες οι επηρροές βρίσκουν το δρόμο τους στην μουσική μας..

* Έχετε κάποια πρόταση να παίξετε στο εξωτερικό;

Υπάρχει ένα ενδιαφέρον και από το εξωτερικό καθώς και από εμάς για κάτι τέτοιο, ακόμα ομως τίποτα σίγουρο. Πάντως είναι κάτι που σίγουρα μας ενδιαφέρει σαν μπάντα.

* Ιδέες πάνω σε νέα κομμάτια υπάρχουν; Πότε να περιμένουμε νέο υλικό;

Ήδη έχουμε αρχίσει να συνθέτουμε καινούργια τραγούδια. Θα έλεγα ότι έχουμε στα σπάργανα τις ιδέες για 4 νέα κομμάτια ήδη. Πότε θα είμαστε έτοιμοι για νέο δισκο είναι λίγο νωρίς, αλλά ιδανικά, θα έλεγα κάποια στιγμή μέσα στο 2021.

* Ποια είναι τα 5 σχήματα που σας επηρέασαν περισσότερο από όλα τα άλλα και γιατί;

Νομίζω ότι και για τους 4 μας, τα πιό σημαντικά group που μας έχουν επηρεάσει θα ήταν οι Metallica, Megadeth, Testament, Slayer και Sacred Reich. Βέβαια, ο καθενας μας ξεχωριστα ακουει πολλα διαφορετικα πράγματα, οπότε σίγουρα αυτές οι επηρροές περνάν και στον ήχο της μπάντας.

* Πώς ήταν το live με Annihilator και με ποιες άλλες μπάντες θέλετε να πάιξετε;

Ήταν πραγματικά μια ξεχωριστή εμπειρία. Ακόμα και παρά το γεγονός, ότι λόγω τεχνικών προβλημάτων δεν μπορέσαμε να παρουσιάσουμε το full set μας, το ότι είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από πρώτο χέρι backstage το πως λειτουργεί μια μπάντα αυτού του επιπέδου ήταν ένα εξαιρετικό μάθημα, θεωρω που μπορεί να μας δώσει πολλά. Μιλάμε για άλλο είδος οργάνωσης, το επίπεδο είναι εξαιρετικό! Προσωπικά, όνειρο ζωής είναι να πατήσω το ίδιο σανίδι με τον Hetfield, οπότε θα πώ Metallica.

* Πώς βλέπετε εσείς την αναβίωση του thrash;

Μας χαροποιέι ιδιαίτερα! Πάρα πολλές αξιόλογες μπάντες ξεπηδούν καθημερινά και βγάζουν δισκάρες… Απο τους δικούς μας Suicidal Angels, Domination Inc., Exarsis έως Evile, Havok και τόσες άλλες, το thrash περνάει μια δεύτερη άνοιξη και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο χαρούμενοι για αυτό.

https://www.dreamlord.gr
https://www.facebook.com/dreamlordofficial
https://www.youtube.com/user/Dreamlordband
https://dreamlord.bandcamp.com
https://open.spotify.com/artist/3rX1TKLAwRqlI0QJTAHwhJ?si=tnZXR67sSdGPFvwa2Cf6JQ
https://www.reverbnation.com/dreamlordgreece
https://www.instagram.com/dreamlord_official

Categories: Interview

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.