BUILDING CHAOS-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Published by Radio Point on

1.Να σας καλωσορίσω επιτέλους στο Radiopoint! Σε τι φάση σας πετυχαίνω;

Καλώς σας βρήκαμε!
Αυτή την περίοδο δίνουμε συναυλίες για την προώθηση του πρώτου μας album ”The Bourbon Times” και παράλληλα ετοιμάζουμε νέο υλικό για το επόμενο.

2.Building Chaos ποιανού ήταν η ιδέα της δημιουργίας της μπάντας και ποια ήταν τα βήματα που ακολουθήσατε για να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας;

Η ιδέα ξεκίνησε από τον Αλέξη ”Lobo” μετά την διάλυση του προηγούμενου συγκροτήματος που έπαιζε, τους Hellfire.
Tο συγκρότημα ξεκίνησε κάνοντας δειλά τα πρώτα του βήματα με συναυλίες και με τη σύνθεση των πρώτων τραγουδιών.
Με τον καιρό σταθεροποιήθηκε η σύνθεση του συγκροτήματος, η οποία είναι η ίδια από το 2013 και φτάνουμε στο σήμερα και το πρώτο μας album.

3.Πως θα περιγράφατε τη μουσική σας;

Δύσκολη ερώτηση!
Ακούμε πολλά και διαφορετικά πράγματα πράγμα το οποίο περνάει και στη μουσική μας.
Μέσα στο album υπάρχουν metal, country, southern rock, blues…. η πιο ωραία περιγραφή που έχω ακούσει για τη μουσική μας είναι thrash – country!

4.“Bourbon Times” πείτε μου λίγα λόγια για την ηχογράφηση και την συνθετική διαδικασία.

Η σύνθεση του album ήταν πολύ αυθόρμητη, περνώντας χρόνο στο στούντιο η κοντά σε μια ψησταριά συνθέσαμε όλο το υλικό του δίσκου.
Η ηχογράφηση ήταν μια ευχάριστη και καθόλου αγχωτική διαδικασία κατά την οποία περάσαμε όμορφα και ήρεμα.
Για αυτό το λόγο θα την επαναλάβουμε σύντομα….

5οιοι ήταν οι αρχικοί σας στόχοι, ποιοι από αυτούς έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και που θα εφαρμόσετε την προσοχή σας στο μέλλον;

Είμαστε μια παρέα κάλων φίλων που παίζουμε τη μουσική που μας αρέσει την οποία μας αρέσει να μοιραζόμαστε, προσπαθώντας να κάνουμε όποιον την ακούει να περνάει το ίδιο καλά με μας.
Οι στόχοι μας είναι να συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό όσο περισσότερο μπορούμε και όπου μπορούμε, να περνάμε φυσικά όσο καλύτερα μπορούμε υπηρετώντας τη μουσική και να γνωρίζουμε κόσμο και μέρη μέσω αυτής.
Στόχοι πάντα θα βγαίνουν νέοι και αυτό μας κάνει να είμαστε ενεργοί και να έχουμε όρεξη να συνεχίζουμε.
Στο μέλλον θα δώσουμε προσοχή στο να παίξουμε όσες περισσότερες συναυλίες μπορούμε και στη σύνθεση του νέου album μας.

6.Τι πιστεύετε για την ελληνική rock και metal σκηνή;

Η Ελληνική σκηνή είναι πολύ δυνατή, με πολύ καλή μουσική και πάρα πολύ ταλέντο.
Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από οποιαδήποτε άλλη σκηνή, σε κανένα τομέα.

7.Το 2018 μας αποχαιρετά σιγά σιγά. Ποιους δίσκους λιώσατε που κυκλοφόρησαν φέτος;

Πολύ δύσκολη ερώτηση!!!
Βγήκαν πολύ καλοί δίσκοι φέτος, ήταν μια πλούσια χρονιά.
Ακούμε πολλά πράγματα και διαφορετικά μεταξύ τους, πράγμα που σημαίνει ότι καθένας μας έχει ”λιώσει” κάτι διαφορετικό, πράγμα που καθιστά ακατόρθωτη την απάντηση της ερώτησης όπως καταλαβαίνεις.

8.Ποιά θα είναι τα επόμενά σας βήματα;

Τα επόμενα μας βήματα είναι η προώθηση του album με όσες περισσότερες συναυλίες μπορέσουμε, η συνέχιση σύνθεσης του επομένου μας album και φυσικά πολλά barbeque!

9.Θα θέλατε να στείλετε κάποιο μήνυμα στους αναγνώστες μας;

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους θα διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη, όσους έχουν πάρει η θα πάρουν το album μας, όσους έρχονται και θα έρθουν στις συναυλίες μας και φυσικά εσάς για το χώρο, την όμορφη συνέντευξη και το ενδιαφέρον.

BIO
Οι Building Chaos είναι μια heavy metal μπάντα από την Αθήνα, σχηματισμένη στα τέλη της δεκαετίας του 2000. Η τωρινή σύνθεση υπάρχει από το Σεπτέμβριο του 2013 όπου και σηματοδότησε τη μετάβαση από τον παραδοσιακό της ήχο σε ένα μείγμα από thrash, country, blues και heavy. Όλα τα μέλη έχουν τη δική τους πορεία στο χώρο από τα μέσα του ‘90 έως και σήμερα με συγκροτήματα όπως Hellfire, Flames, Kinetic, Incineration κλπ. Στη μέχρι τώρα πορεία του το γκρουπ έχει κυκλοφορήσει ένα mini cd το 2014, συνοδευόμενο από το πρώτο του clip “Let the river bear your bones” και συμμετείχε σε αρκετά live ενώ τον Οκτώβριο του 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο ολοκληρωμένο album με τον τίτλο Bourbon Times.

Official links
https://www.facebook.com/buildingchaosband/
https://www.youtube.com/channel/UCJFguHQK_Nhs6EdIQFJz7ug
https://buildingchaos.bandcamp.com/releases
https://soundcloud.com/building-chaos

Categories: Interview

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.