ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ MONKEY MIND στο RADIO POINT

Published by Radio Point on

MONKEY MIND στο RADIO POINT

Πριν ξεκινήσω, θα ήθελα να αναφερθώ στο εντυπωσιακό σας νέο βίντεο για το “Immunity” που με έχει κερδίσει από τις πρώτες ακροάσεις. Πώς το έχει αντιμετωπίσει ο κόσμος μέχρι στιγμής;

Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά λόγια. Η αλήθεια είναι ότι το βίντεο, παρότι Low budget, έχει αντιμετωπιστεί πολύ θετικά, κυρίως για το μήνυμα που προσπαθούμε να περάσουμε μέσα από αυτό και αυτό πιστεύω στο τέλος της ημέρας είναι αυτό που μετρά, να βρίσκεις τον τρόπο να πεις αυτό που σκέφτεσαι και θεωρείς σωστό.

Που πραγματοποιήθηκαν οι ηχογραφήσεις του άλμπουμ και ποιος επιμελήθηκε την παραγωγή;

Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο AV Playroom στη Λευκωσία. Την παραγωγή επιμελήθηκε ο φίλος μας Bill Graves, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και Μάρκος Παπαγεωργίου, mixing engineer και ιδιοκτήτης του στούντιο.

Πόσο καιρό κράτησε η σύνθεση των κομματιών;

Η σύνθεση των κομματιών γινόταν σταδιακά και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πλάνο. Συνολικά ίσως τα κομμάτια να γράφτηκαν σε διάστημα 1μιση με 2 χρόνων.

Το εξώφυλλο συνδυάστηκε εσκεμμένα με τον τίτλο «Breakdown»; Μήπως έχει σχέση με τις αποτυχίες των ανθρώπων ή γενικά το τοποθετήσατε πιο αλληγορικά; Ποιος το επιμελήθηκε;

Το εξώφυλλο είναι δουλειά του φίλου καλλιτέχνη Artdose. Ναι υπάρχει φυσικά η σύνδεση με τον τίτλο του άλμπουμ ο οποίος έχει να κάνει με τις αποτυχίες, αλλά καλύτερα θα έλεγα τις ανησυχίες των ανθρώπων. Είναι όλα αυτά που μας ταλαιπωρούν και πρέπει να βγαίνουν από μέσα μας όπως στη φιγούρα του cover, εμείς τα βγάζουμε μέσα από τη μουσική.

Θα υπάρξει κάποιο νέο βίντεο κλιπ στο μέλλον;

Υπάρχουν αρκετές σκέψεις, όχι απαραίτητα για ένα συμβατικό βίντεο κλιπ, ίσως για κάτι διαφορετικό.

Υπάρχει περίπτωση να προωθήσετε και συναυλιακά το άλμπουμ στο μέλλον, εφόσον το επιτρέψει φυσικά ο κορονοϊός;

Αυτός είναι ο κύριος στόχος. To live είναι αυτό που αγαπούμε περισσότερο να κάνουμε και ελπίζουμε να μας επιτρέψει η κατάσταση να το κάνουμε, ακόμα και εκτός Κύπρου.

Η μουσική σας είναι ένα κράμα μελωδίας και καθαρόαιμου alternative rock και alternative metal. Θα εξακολουθήσετε την ίδια πορεία που φαίνεται να είναι σαν trademark στον ήχο σας;

Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να απαντήσουμε, όσο αφορά τον συγκεκριμένο ήχο. Μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι πάντα θα γράφουμε αυτό που μας εκφράζει τη δεδομένη στιγμή χωρίς καλούπια. Άλλωστε, έτσι καταλήξαμε και στον ήχο που ακούτε σε αυτό το άλμπουμ, με το να βάζουμε στα τραγούδια μας στοιχεία από διάφορα είδη της ροκ μουσικής, χωρίς να ακολουθούμε απαραίτητα κάποιους κανόνες. Νομίζω αυτό είναι το μυστικό για να πετύχεις αυτό που ονομάζεις ένα trademark ήχο, πάντα αναλογιζόμενοι φυσικά το να μην καταντήσει γραφικό ή φλύαρο.

Στο rock-metal χώρο, έχετε αντιμετωπίσει προβλήματα μέχρι στιγμής; Άσχημη μεταχείριση ή παρόμοια θέματα;

Δεν μπορώ να πω ότι αντιμετωπίσαμε τέτοιου είδους προβλήματα, τουλάχιστο σε μεγάλο βαθμό. Τα προβλήματα έχουν να κάνουν κυρίως με την έλλειψη ευκαιριών δεδομένου του μικρού μεγέθους της Κύπρου.

Κάντε μια ευχή για το μέλλον της κυπριακής σκηνής, μέσα από την καρδιά σας. Τι θα θέλατε να αλλάξει;

Η ευχή μας και το πιο σημαντικό πιστεύω είναι να ενώσουμε όλοι δυνάμεις και να αντιμετωπίζουμε την όλη φάση ως μια κοινή προσπάθεια, τόσο όσο αφορά την μουσική όσο και όσο αφορά άλλα, ίσως και πιο σημαντικά θέματα. Δυστυχώς ο ανταγωνισμός και η ανάγκη για ‘επιτυχία’ έχει αγγίξει και το δικό μας χώρος και υπάρχουν άτομα που το αντιμετωπίζουν έτσι. Το ροκ ήταν πάντα και πρέπει να μείνει στην αντίθετη κατεύθυνση.

Σας ευχαριστούμε πολύ! Ο τελευταίος λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε σας!

Εμείς ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον. ΝΑ ευχηθούμε σε όλους δύναμη και υγεία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Categories: Interview

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.