Συνέντευξη Why Not? στο RadioPoint

Published by Radio Point on

Ονομάζεστε why not? και έχετε μεγάλη αγάπη στο rock των μεγάλων εποχών. Για αρχή ας γνωρίσουμε και ας δούμε ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτό το όνομα.
– Παλαμιώτης: Η παρούσα σύνθεση της μπάντας είναι ο Θοδωρής Μοτάκης στα τύμπανα, ο Γιάννης Γκούφας στο μπάσο, ο Περικλής Παλαμιώτης κιθάρα-φωνή και η τραγουδίστριά μας και ιδρυτής των WhyNot Μαρία Στεφανιδάκη.

Πως ξεκίνησε η συνεργασία και πριν από πόσα χρόνια πήρατε την απόφαση να το δείτε επαγγελματικά;
– Στεφανιδάκη: Δημιούργησα την μπάντα πριν από 19 χρόνια, όλα αυτά τα χρόνια έχουν περάσει πολλοί καλοί μουσικοί και καλά παιδιά, η γνωριμία μου με τον Περικλή έγινε on stage, σε κάποια φάση που χρειάστηκα ενα κιθαρίστα εκτάκτως. Μετά από ένα χρόνο του έστειλα τους στίχους μου, και ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε το album
– Παλαμιώτης: Ναι, όπως λέει η Μαρία. Αργότερα έγινα και μέλος της μπάντας βέβαια. Εγώ ασχολούμαι επαγγελματικά με τη μουσική από τα 20.

Επιλέγοντας μια εποχή από αυτές που αγαπάτε και τραγουδάτε, ποια θα λέγατε ότι είναι η ιδανική για εσάς;
– Στεφανιδάκη: Τα 70’s, γιατί εκείνη η εποχή είχε έντονα χρώματα κ συναισθήματα ενώ η δική μας είναι γκρι και μίζερη.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι και τι συμβολίζει για εσάς;
– Στεφανιδάκη: Αυτή είναι η δυσκολότερη ερώτηση ever, έχουμε πολλά αγαπημένα κομμάτια, αλλά άν επιμένετε, σε αυτή τη φάση που βρίσκομαι θα σας έλεγα το cosmic blues της Janis Joplin
– Παλαμιώτης: Frank Zappa, Peaches en regalia απο το Hot Rats, το πρωτάκουσα παιδάκι, ισχυρότατη επιρροή και ανάμνηση όλο το album, συμβολίζει για μένα όνειρο, ταξίδι, θάλασσα, ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς.

Σίγουρα έχετε επιρροές απο τις καλύτερες μουσικές χρονιές για τη ροκ μουσική. Υπάρχει αυτή όμως που γέννησε μεγάλες σκέψεις για εσάς;
– Στεφανιδάκη: Χρονιά που δημιούργησε τις περισσότερες σκέψεις για μένα, αν και δεν ζούσα τότε, ήταν το ’69 στο Woodstock. Η μεγαλύτερη συναυλία που έγινε ποτέ, τα συγκροτήματα που έπαιξαν τότε, η γενικότερη θετική ενέργεια που υπήρχε, love was in the air, μία συναυλία που δεν μπορεί να επαναληφθεί, ήταν μοναδική στην ιστορία.
– Παλαμιώτης: Ναι, αυτή τη χρονιά ήταν και το Hot Rats, αλλα επειδή ακούω μουσική από όλες τις δεκαετίες, πολλή της τελευταίας 20ετίας, με εξαιρέσεις όμως τα 80’s και τα 90’s, πάντα μου δημιουργούνται σκέψεις, δεν μπορώ να διαλέξω …

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε και το «Keep Rockin’»; Μιλήστε μας για τη νέα σας δουλειά.
– Στεφανιδάκη: Έγινε με blood, sweat and tears, πολλή αγάπη φυσικά, γιατί είχαμε την ανάγκη να παρουσιάσουμε αυτή τη δουλειά στον κόσμο, σαν απόρροια της μέχρι τώρα πορείας μας.
– Παλαμιώτης: Όταν πρωτοδιάβασα λοιπόν, τους στίχους που μου έστειλε η Μαρία, φαντάστηκα τις μελωδίες που θα ταίριαζαν, ταχύτητες, ενορχήστρωση, το album δημιουργήθηκε πηγαία και αυθόρμητα. Όταν της τραγούδησα με την κιθάρα τα τραγούδια, με πολλή χαρά, είδα μια απόλυτη συμφωνία και ταύτιση απο την μεριά της. Μετά βέβαια ακολούθησε η πραγματοποίηση, αποφασίσαμε να το κάνουμε οι δυο μας, να μείνει όπως το είδαμε εμείς να εμφανίζεται, οπότε έπαιξα εγώ όλα τα όργανα. Είναι όντως η απόρροια της πορείας μας με τη Μαρία.

Που μπορεί να βρει κάποιος το album αυτό, πέρα από το youtube που μπορεί να το ακούσει;
– WhyNot: Προς το παρόν στο youtube στα ραδιόφωνα, όπως στον Atlantis 105.2, αργότερα θα κόψουμε CD και πιθανότατα κάποια βινύλια.

Υπάρχει κάποια συναυλία που ετοιμάζετε τώρα;
– WhyNot: Για μας η σαιζόν τελείωσε, και από Σεπτέμβρη ξεκινάμε πάλι δυνατά.

Αφιερώστε μας ένα στίχο.
WhyNot: “As the years go by, my music saves my life, and for all i know, i’ll always rock and roll”
Ευχαριστούμε και keep rockin’ !

Categories: Interview

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.