Συνέντευξη SONIC BLAST

Published by Radio Point on

Καλησπέρα σας! Καλώς ήρθατε στο RADIOPOINT

Sonic Blast: Καλησπέρα σας! Είναι χαρά μας που βρισκόμαστε εδώ μαζί σας!

Πριν ξεκινήσω, θα ήθελα να αναφερθώ στο εντυπωσιακό σας πρώτο single “Quest For Camelot” που με έχει κερδίσει από τις πρώτες ακροάσεις. Πώς το έχει αντιμετωπίσει ο κόσμος μέχρι στιγμής;

Sonic Blast: Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τα καλά σας λόγια. Ο κόσμος έχει ανταποκριθεί θετικά μέχρι στιγμής και του είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμων. Φυσικά δεν έχουν λείψει και κάποια αρνητικά σχόλια τα οποία λαμβάνουμε επίσης υπόψη. Δυστυχώς έχουμε παρατηρήσει και κάποιους ακροατές που κρύβονται πίσω από τον μανδύα της ανωνυμίας και προβαίνουν σε απολύτως κακόβουλα σχόλια. Αυτό το μικρό ποσοστό ατόμων ίσως το αγαπάμε λίγο περισσότερο καθώς μας υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν οι άνευ λόγου και αιτίας σχέσης αγάπης-μίσους. Ευελπιστούμε βέβαια, ότι η συγκεκριμένη μειοψηφία κάποια στιγμή στο μέλλον θα διευρύνει τους μουσικούς και πνευματικούς ορίζοντες τους ώστε να καταφέρει να κρίνει αντικειμενικά.

Που πραγματοποιήθηκαν οι ηχογραφήσεις του άλμπουμ και ποιος επιμελήθηκε την παραγωγή ;

Sonic Blast: Το Humanity Divided ηχογραφήθηκε στο Binaural Feeling Recording Studio το οποίο έχει έδρα την πόλη της Κοζάνης με επιβλέπων παράγωγο τον Ζήση Σαπνάρα.

Πόσο καιρό κράτησε η σύνθεση των κομματιών;

Sonic Blast: Όπως έχετε παρατηρήσει και εσείς το Humanity Divided αποτελεί την πρώτη επίσημη δισκογραφική δουλειά μας, έτσι ο χρόνος παραγωγής του δίσκου και η σύνθεση αυτού δεν είχε ιδιαίτερους χρονικούς περιορισμούς καθώς θα θέλαμε η πρώτη μας δουλειά να είναι καλύτερη όσο αυτό είναι εφικτό. Συνολικά όλες οι φάσεις σύνθεσης και συγγραφής στίχων διήρκησαν 6 μήνες.

Το εξώφυλλο συνδυάστηκε εσκεμμένα με τον τίτλο «Humanity Divided»; Μήπως έχει σχέση με τις μάταιες ορέξεις των ανθρώπων ή γενικά το τοποθετήσατε πιο αλληγορικά; Ποιος το επιμελήθηκε;

Sonic Blast: Το Cover Artwork & Booklet Design δημιουργήθηκε από τον Angel Priest μέλος των Ragenheart. Η κεντρική ουσία του Humanity Divided είναι μια προσπάθεια προβολής των πολυδιάστατων και πολύπλευρων που μας χαρακτηρίζουν ως ανθρωπότητα τα οποία επίσης μας οδηγούν σε μία συνεχή διαμάχη μεταξύ μας καθώς η ηθική, τα κοινωνικοπολιτισμικά χαρακτηριστικά και άλλες ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν τις παλαιότερες αλλά και νέες ανθρώπινες κοινωνίες μας τοποθετούν σε μία διαρκή αναζήτηση του πλούτου, εξουσίας κοινωνικοπολιτικού status και άλλων τελικών στόχων έναντι των ηθικών χαρακτηριστικών όπως τις πραγματικής αλληλεγγύης, αμοιβαίου σεβασμού και καλοσύνης μεταξύ άλλων. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, καθημερινά τα παρατηρούμε να συγκρούονται μεταξύ τους είτε μέσα, είτε στους γύρω μας και διαμορφώνουν την καθημερινή μας συμπεριφορά. Η απληστία του μοντέρνου ανθρώπου έχει παρατηρηθεί και σε παλαιότερα έτη παρόλα αυτά, στις μέρες μας τα λάθος πρότυπα και τα ψευδή υλικιστηκά είδωλα που έχει ο άνθρωπος διανέμονται όλο και περισσότερο με την χρήση των Social Media και την πρόσβαση σε αυτά. Ο σκοπός του ανθρώπου στις μέρες μας διαμορφώνεται ολοένα και περισσότερο με βάση τον υλικισμό, την απόκτηση του εύκολου πλούτου με την υπέρμετρη προσωπική προβολή μέσα από τα Social Media τα οποία έχουν την ικανότητα μέσα από την απήχηση που μπορεί να έχει ένα post να φουσκώσουν τον ήδη υπερφουσκομένο ναρκισσισμό των νεότερων γενεών. Πραγματικά, μερικές φορές είναι θλιβερό η ανθρωπότητα να οδηγείται, παρά τα δεινά που έχει περάσει από την ματαιοδοξία, την υπερπροβολή και την απόκτηση εφήμερων υλικών αγαθών παρά έναντι πιο ουσιαστικών ηθικών αξιών.

Θα υπάρξει κάποιο βίντεο κλιπ στο μέλλον;

Sonic Blast: Φυσικά και θα υπάρξει! Απλά με βάση τις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία, έχει δυσχεραίνει τη παραγωγή ενός βίντεο κλιπ αρκετά.

Υπάρχει περίπτωση να προωθήσετε και συναυλιακά το άλμπουμ στο μέλλον, εφόσον το επιτρέψει φυσικά ο κορωνοιός;

Sonic Blast: Η παρουσίαση του Humanity Divided με τη συμμετοχή μας σε μικρής, μεσαίας και μεγάλης κλίμακας διοργανώσεις ήταν ένα βήμα που σίγουρα θα έπρεπε ήδη να έχουμε κάνει. Παρόλα αυτά υπάρχουν φαινόμενα όπως το Covid – 19 τα οποία είναι πέρα από τον έλεγχο μας. Έτσι, αναγκαζόμαστε και εμείς να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Στο προσεχές μέλλον, όταν φυσικά μας το επιτρέψουν και οι συνθήκες, σίγουρα θα λάβουμε μέρος σε διάφορα τοπικά, περιφερειακά και παγκόσμια event με βάση τον βαθμό πρόσβασης και τις δυνατότητες που θα έχουμε εκείνη τη χρονική περίοδο.

Η μουσική σας είναι ένα κράμα λυρισμού και καθαρόαιμου heavy metal. Θα εξακολουθήσετε την ίδια πορεία που φαίνεται να είναι σαν trademark στον ήχο σας;

Sonic Blast: Η ζωή είναι και θα παραμείνει ένα ταξίδι το οποίο προσφέρει απλόχερα εκπλήξεις και ανατροπές καθώς μία οντότητα η ένα σύνολο αυτών αναγκάζονται πολλές φορές να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα τα οποία προκύπτουν με διάφορους τρόπους και μέσα από διάφορους συμβαλλόμενους παράγοντες αν και κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αύριο, εμείς ως συγκρότημα θα προσπαθήσουμε να καταβάλουμε την κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διατηρήσουμε τα πιστεύω μας, τη μουσική μας, την ταυτότητα μας και ότι εκπροσωπούμε αναλλοίωτα.

Στο metal χώρο, έχετε αντιμετωπίσει προβλήματα μέχρι στιγμής; Άσχημη μεταχείριση ή παρόμοια θέματα;

Sonic Blast: Στην Ελλάδα του σήμερα μία χώρα η οποία δεν έχει στη παράδοση της την μουσική του Heavy Metal εάν για παράδειγμα, τη συγκρίνουμε με άλλες χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο η κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, μπορούμε να καταλάβουμε και ιδιαίτερα όσοι έχουμε επιλέξει τον δρόμο του επαγγελματία καλλιτέχνη, ότι προκλήσεις σε όλα τα στάδια μιας καριέρας είναι αρκετές. Εάν πραγματοποιήσουμε μια αναδρομή στο παρελθόν ακόμη και στα μαθητικά μας χρόνια, οι περισσότεροι από εμάς γίναμε αποδέκτες ενός γενικότερου κύματος αρνητισμού από τη γενικότερη κοινωνία, φίλους μας, γνωστούς μας, ακόμα και από τις ίδιες μας οικογένειες. Η θεματολογία αυτού του γενικευμένου αρνητισμού περιλαμβάνει από απλοϊκά ζητήματα όπως τη δυσαρέσκεια μερικών ανθρώπων για τα μουσικά μας ακούσματα και του είδος αυτών, όπως και σοβαρές προστριβές όσο αφορά την επαγγελματική μας αποκατάσταση. Ο αρνητισμός αυτός συνεχίζει να υφίσταται μέχρι και σήμερα καθώς οι άνθρωποι επηρεάζονται από τον υλικοκεντρισμό τους, το χάσμα γενεών, το μορφωτικό και διανοητικό τους επίπεδο. Το ιδιαίτερα σκληρό κοινωνικοοικονομικό και πολιτισμικό περιβάλλον της Ελλάδας έχει ωθήσει τους ανθρώπους ακόμη και πολλούς επαγγελματίες μουσικούς να έχουν υιοθετήσει μια σκληρή στάση ακόμη και σε ανερχόμενους συνάδελφους καλλιτέχνες. Θεωρούμε ότι όλοι οι καλλιτέχνες έχουν υπάρξει η θα υπάρξουν αποδέκτες καλοπροαίρετης και κακοπροαίρετης κριτικής. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να φιλτράρονται τα κακόβουλα σχόλια και συμπεριφορές ενώ σύμφωνα με τη δική μας ιδεολογία πιστεύουμε και θα καταβάλουμε τη κάθε δυνατή προσπάθεια να έρθουμε σε συνεργασίες με σκοπό την επαγγελματική ομόνοια και αρμονία μεταξύ εμάς και των υπολοίπων μουσικών σχημάτων αλλά και καλλιτεχνών που κάνουν solo καριέρα με σκοπό την ανάδειξη και αναβάθμιση της τοπικής, περιφερειακής και εθνικής και εν τέλη μακάρι παγκόσμιας σκηνής τους Heavy Metal. Για να επιτευχθεί αυτό πιστεύουμε ότι δεν είναι καιρός για μικροοικονομικές σκοπιμότητες, ζηλοφθονία άνευ αιτίας κακόβουλες συμπεριφορές ή δυσπιστία των μουσικών σχημάτων του είδους μας. Για να γίνουν όλα αυτά, κοινό αλλά και κυρίως συνάδελφοι καλλιτέχνες θα πρέπει να υποδεχτούν νέα μουσικά σχήματα και μουσικά προϊόντα με μεγαλύτερο ποσοστό αντικειμενικότητας αλλά και με πιο διευρυμένους νοητικούς ορίζοντες.

Κάντε μια ευχή για το μέλλον της ελληνικής σκηνής, μέσα από την καρδιά σας. Τι θα θέλατε να αλλάξει;

Sonic Blast: Με κάθε ειλικρίνεια και σύμφωνα με αυτά που έχουν ειπωθεί στη προηγούμενη ερώτηση, ένα από αυτά που θα έπρεπε να αλλάξουν άμεσα, σύμφωνα με την ταπεινή μας άποψη, θα ήταν το ποσοστό αληθινής συμπαράστασης μεταξύ των εγχώριων μουσικών συγκροτημάτων του είδους μας. Συγκεκριμένα, είναι πραγματικά αδιανόητο και ανήκουστο μεγάλες εγχώριες μπάντες πολλές φορές (όχι όλες βέβαια) να απαιτούν μεγάλα χρηματικά ποσά για να συνεργαστούν με μικρότερες και λιγότερο γνωστές μπάντες με σκοπό την ανάδειξη αυτών ενώ ταυτόχρονα μουσικά σχήματα τα οποία θεωρούνται μεγαθήρια στον χώρο να μην προσανατολίζονται σε χρηματικές απολαβές από συναδέλφους και τα κύρια κριτήρια τους να είναι η ποιότητα και οι μουσικές ικανότητες των λιγότερο γνωστών συναδέλφων τους. Εάν θέλουμε πραγματικά να αναβαθμίσουμε τη μουσική σκηνή του Heavy Metal και ιδιαίτερα στη χώρα μας αυτή η νοοτροπία θα πρέπει να αλλάξει άμεσα.

Σας ευχαριστούμε πολύ! Ο τελευταίος λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε σας!

Sonic Blast: Σας ευχαριστούμε πολύ που μας καλέσατε γι’ αυτή τη συνέντευξη και που μας δώσατε αυτή την ευκαιρία να απευθυνθούμε όσο στο κοινό σας, τόσο και σε όλο τον κόσμο της μουσικής. Ελπίζουμε να τα ξαναπούμε σύντομα και να είστε καλά και υγιείς! Καλή σας συνέχεια! Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας! Stay Safe!

Categories: Interview

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.