Συνέντευξη RUKIYE

Published by Radio Point on

Η εξαιρετική Τουρκάλα Rukiye μας μιλάει για την συνεργασία της με τον Αμερικανό Tylarik και όχι μόνο.

Ποιο είναι το μουσικό σας «παρελθόν» πριν ξεκινήσετε να εργάζεστε με τον Tylarik;

Πολλά project, full-length cd και single με το συγκρότημα «Δροσοσταλία»

Πότε και πώς γνωριστήκατε και αισθανθήκατε ότι θέλετε να δημιουργήσετε κάτι μαζί;

Είμαστε και οι δύο καλλιτέχνες της Spider Music, οπότε η εταιρεία επικοινώνησε μαζί μας για αυτά τα singles, ήταν υπέροχα, ο Tylarik έγραψε τη μουσική και τους στίχους ο Γιώργος Χονδραλής. Απόλαυσα κάθε λεπτό σε αυτά τα ντουέτα.

Είναι εμπόδιο για εσάς το γεγονός ότι ζείτε σε διαφορετικές χώρες;

Καθόλου, 3 στούντιο συνεργάζονται, στη Γερμανία, στο Χιούστον και στην Αθήνα, με εύκολη κοινή χρήση αρχείων μέσω Διαδικτύου.

Υπάρχει μια ταυτότητα στη μουσική σας;

Προτιμώ να μην βάζω ταυτότητες στη μουσική, μου αρέσει να τραγουδάω κάθε είδος, ποπ, παραδοσιακή τουρκική ή ελληνική, ροκ, η μουσική είναι κάτι που σε κάνει να νιώθεις καλά. Καλή μουσική, αυτό είναι το σημαντικό για μένα. Καλή μουσική, καλοί στίχοι.

Οι δύο πρόσφατες κυκλοφορίες σας είναι τα single “MinneapolisMan” και “Yesterday”. Πείτε μας πώς γεννήθηκαν οι ιδέες σας.

Λοιπόν, ο Γιώργος Χονδράλης έγραψε το ποίημα “MinneapolisMan”, όντας τόσο λυπημένος για την υπόθεση του GeorgeFloyd, το μοιραστήκαμε αυτό με την Spider Music και επικοινώνησαν με τον Tylarik. Ήταν η καλύτερη επιλογή!!!!…. Αφού ήρθε και το δεύτερο ποίημα “Yesterday”, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω στη μαγεία που είχαμε ήδη δημιουργήσει στο πρώτο μας ντουέτο.

Οι στίχοι και των δύο τραγουδιών είναι του Γιώργου Χονδράλη. Πόσο σημαντικός συνεργάτης είναι ο Γιώργος για εσάς;

Ο Γιώργος είναι πολύ σημαντικός για μένα, θαυμάζω τον τρόπο με τον οποίο γράφει και δημιουργεί τις εικόνες που μπορούμε να δούμε από το γράψιμό του, η γνώμη του είναι πολύ πολύτιμη για μένα, έχει ένα τεράστιο παρελθόν στη μουσική βιομηχανία και αισθάνομαι τυχερή και ευλογημένη που μπορώ να τραγουδάω τα δικά του ποιήματα. Ο Γιώργος είναι ο καλύτερος συνεργάτης που κάποιος θα μπορούσε να ζητήσει. Είμαι τόσο τυχερή και τόσο ευλογημένη. Οι λέξεις δεν αρκούν για να περιγράψουν πώς νιώθω.

Ανήκετε στο ρόστερ της Spider Music. Πόσο χαρούμενη αισθάνεσαι για αυτήν τη συνεργασία;

Από ένα έως δέκα. Δέκα συν! Είναι υπέροχοι, κάνουν ό, τι μπορούν για να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά μου και είναι πολύ επικεντρωμένοι στην προώθηση της μουσικής μας, επίσης έχουν ισχυρή άποψη για το τι είναι καλό και τι όχι, η Spider Music προστατεύει τους καλλιτέχνες της και τους βοηθά να δημιουργήσουν τον μύθο τους!

Ποιος άλλος σας βοήθησε να ολοκληρώσετε αυτές τις δύο κυκλοφορίες;

Πολλοί άνθρωποι, τα στούντιο μας και όλοι οι μουσικοί που συμμετείχαν. Δεν θέλω να πω ονόματα γιατί θα ξεχάσω κάποιον, αλλά είμαι ευγνώμων για όλους που συμμετείχαν σε αυτές τις δύο κυκλοφορίες.

Έχετε σκεφτεί να δημιουργήσετε ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ μαζί;

Είμαστε και οι δύο σόλο καλλιτέχνες, αλλά ποιος ξέρει τι θα φέρει το μέλλον…

Πώς θα μπορούσατε να βρείτε έναν τρόπο να είστε μαζί στη σκηνή ζωντανά;

Η Spider Music κάνει το booking μας, λόγω του covid όμως, όλα είναι σταματημένα στην Ευρώπη. Τώρα σιγά-σιγά κάποια πράγματα αρχίζουν να γίνονται. Ελπίζω πραγματικά ότι θα συναντηθώ στη σκηνή με τον Tylarik, αυτό είναι ένα όνειρο και είμαι σίγουρη ότι η Spider θα το κάνει να συμβεί .

Πόσο δύσκολο ήταν το lockdown και πώς ήταν η εμπειρία σας από αυτό στις χώρες σας;

Δεν είναι καθόλου καλό, είμαι τόσο λυπημένη για όλους εκείνους τους ανθρώπους που έχουν υποφέρει και έχασαν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο … αλλά τα πράγματα δεν έχουν γίνει ακόμα φυσιολογικά, όλοι πρέπει να εμβολιαστούμε και να ελπίζουμε ότι πλησιάζουν οι καλύτερες μέρες.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα σας; Υπάρχουν νέα που θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας;

Προετοιμάζω 3 νέα τραγούδια…. Δεν θέλω να πω περισσότερα μέχρι να είναι έτοιμα.

Σε ευχαριστώ για την ωραία συνέντευξη. Θέλεις να πεις κάτι στο κοινό του RADIOPOINT;

Να είστε καλά, να είστε υγιείς, να κάνετε το εμβόλιο και να σκέφτεστε θετικά!

Categories: Interview

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.