Συνέντευξη FOIVO

Published by Radio Point on

Ο Φοίβος Ζαχαρόπουλος μεγάλωσε με μια κιθάρα στο χέρι, και αυτό τον έκανε άξιο επαγγελματία γύρω από πολλά μουσικά ιδιώματα. Έτσι μετά από μια πληθώρα συνεργασιών, κάνει το προσωπικό του δισκογραφικό βήμα, και μας μιλά για αυτό.

Τόσα χρόνια ως επαγγελματίας μουσικός, υπήρχαν οι σκέψεις για ένα προσωπικό project;
Φυσικά κ υπήρχαν σκέψεις, όπως κ συχνά υπήρχαν μπάντες στις οποίες έπαιζα ανά περιόδους. Το ότι δουλεύω κ σαν επαγγελματίας μουσικός, είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι, που έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο στη ζωή μου. Πάντα έγραφα μουσική, από τότε που ξεκίνησα να παίζω. Είναι θέμα συγκυριών κ απόφασης, το ότι έγινε τώρα πράξη, αυτό που πάντα είχα στο μυαλό μου, το να βγάλω μια προσωπική μου δουλειά.

Οι ιδέες ήρθαν φυσικά ή δούλεψες πάνω σε αυτές με βάσεις κάποιες ιδέες και επιρροές;
Νομίζω ότι είναι όλο αυτό που λες μαζί. Ακόμα κ οι ιδέες που μου ήρθαν φυσικά, από κάπου θα είναι επηρεασμένες. Ότι καινούριο γράφεται, από κάπου έχει επηρεαστεί με κάποιο τρόπο. Είτε από κάποιον ήχο, είτε από κάποια μελωδία, ακόμα κ από κάποιο συναίσθημα που μπορεί να σου προκάλεσε. Όλη η διαδικασία της σύνθεσης των κομματιών, έγινε φυσικά κ αβίαστα, με τις επιρροές μου, να υπάρχουν πάντα, με τον ένα η τον άλλον τρόπο.

Το επαγγελματικό σου background βοήθησε στη δημιουργία αυτού του ΕΡ;
Φυσικά κ βοήθησε. Η εμπειρία που έχω αποκτήσει κ στις ηχογραφήσεις που κάνω αλλά κ όταν παίζω ζωντανά, μου έχει δώσει τα εφόδια, ώστε να είμαι πιο αποτελεσματικός, να γνωρίζω τι θέλω κ πως να το κάνω, να έχω αποκτήσει φίλους μουσικούς με τους οποίους να συνεργάζομαι κ να με τιμούν με την παρουσία τους κ το παίξιμο τους. Όλα γενικώς, γίνονται πιο εύκολα, πιο δημιουργικά κ με πολύ όρεξη.

Ο ήχος σου είναι πολύ heavy και μελωδικός, ποιες οι κυριότερες πηγές έμπνευσης και επιρροής σου;
Οι επιρροές μου ξεκινάνε από τους Pink Floyd, Led Zeppelin κ Black Sabbath κ φτάνουν μέχρι Megadeth, Nevermore, Dream Theater, Pain of Salvation κ Porcupine Tree κ τόσες άλλες μπάντες κ μουσικοί που με έχουν επηρεάσει μέσα στα χρόνια.

Το “Distorted” είναι ένα όνομα κατατεθέν για τον ήχο του ΕΡ;
Υπό μια έννοια ναι. Η ηλεκτρική κιθάρα κ η παραμόρφωση είναι πολύ καλές φίλες κ ταιριάζουν απόλυτα. Το νόημα πίσω απ’ τον τίτλο του E.P. όμως έχει να κάνει, με το ποσό παραμορφώνουμε κ διαστρεβλώνουμε το πρόσωπο μας, για να μπορέσουμε να είμαστε αρεστοί, με την ματαιοδοξία γενικά που έχουμε ως είδος, κ τον φόβο του να δείξουμε την αλήθεια μας. Όλα βρίσκονται σε μια «παραμόρφωση» κ αλλοίωση. Οπότε είναι ένας τίτλος που ταιριάζει γάντι με την μουσική που υπάρχει μέσα, άλλα κρύβει κ βαθύτερο νόημα.

Σκέφτεσαι να φτιάξεις ένα γκρουπ και να παίξεις λάιβ, ή είναι ένα project καθαρά στουντιακό;
Εννοείται ότι θα φτιαχτεί γκρουπ. Όσο κ να απολαμβάνω το στούντιο κ όλη την διαδικασία της δημιουργίας κ του ψαξίματος, η ενέργεια κ η επαφή που έχεις όταν παίζεις ζωντανά δε μπορεί να αντικατασταθεί με τίποτα. Ας ελπίσουμε ότι θα επανέλθουμε σε μια πιο φυσιολογική κατάσταση σύντομα κ να ξεκινήσουμε τις συναυλίες.

Σχέδια για full-length άλμπουμ υπάρχουν;
Υπάρχουν σχέδια. Ήδη έχω γράψει κάποια κομμάτια κ μαζεύω υλικό, μέχρι να υπάρχει αρκετό, ώστε να το κυκλοφορήσω.

Κάτι που θα ήθελες να προσθέσεις;
Να είμαστε όλοι υγιείς κ ευτυχισμένοι κ να ψάχνουμε κ να βρίσκουμε μουσική που γουστάρουμε. Υπάρχουν παρά πολύ ωραία πράγματα εκεί έξω.

Categories: Interview

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.