Συνέντευξη των CRASH VALLEY στο RadioPoint

Published by Radio Point on

Πόσο εύκολα είναι να είσαι Έλληνας μακριά από την πατρίδα και να πρέπει να επικοινωνήσεις μέσω τραγουδιών;
Σαν Έλληνες, η μουσική έχει μεγάλη σημασία. Αυτό το μάθαμε από πολύ νεαροί. Το δύσκολο δεν ήταν η επικοινωνία, ήταν η αντίφαση της κουλτούρες.

Ο στίχος είναι κάτι που δίνετε μεγάλη σημασία;
Σιγουρα. Ζουμε σε μια εποχη φοβερη, με πολεμους, τρομοκρατες, ανεργια, αβεβαιοτητα και μεγάλη μετακίνηση ανθρώπων. Σαν καλλιτεχνες, πιστευουμε οτι ειναι σημαντικο να προκαλεσουμε συζητηση σχετικα με την τωρινή κατάσταση του κόσμου μέσω των στιχων μας.

Το όνομα Crash Valley, είναι σίγουρα κάτι που μας μένει αλλά συμβολίζει και κάτι δυνατό. Τι είναι αυτό;
Το ονομα Crash Valley συμβολίζει την πτώση της ανθρωπότητας από τα κάποτε μεγάλα ύψη της, την κοιλάδα όπου όλα θα τρακάρουν αν η ανθρωπότητα συνεχίσει αυτή την πορεία.

Είσαστε ένα συγκρότημα που ενώσατε τις δυνάμεις σας γρήγορα; Νιώσατε κατευθείαν πως πρέπει να κάνετε κάτι μόνοι σας και να δείξετε την δουλειά σας παγκοσμίως;
Αυτή η μπάντα υπήρξε σαν ιδέα για κάμποσο καιρο, αλλά δεν θα μπορούσε να συμβεί μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή. Η κοινη ιστορία μας, σαν γιοι Ελλήνων μεταναστών, σημαίνει εάν κοινό οραμα που το έκανε εύκολο το να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Αν κάποιος σας ρωτούσε πιο είναι το μουσικό σας παρελθόν, τι θα του λέγατε;
Ο Jon και εγώ συμμετείχαμε σε πολλά συγκροτήματα τα τελευταία δέκα χρόνια, συνεργαζόμενοι με πολλούς ενδιαφέροντες μουσικούς. Κατά τύχη, συναντήσαμε τον Greg πέρυσι και αμέσως καταλάβαμε ότι βρήκαμε το τελικό κομμάτι στο παζλ μας. Η αλήθεια είναι περάσαμε από πολλές δοκιμασίες και λάθη πριν φτιάξουμε αυτό το συγκρότημα! Όσο για τις επιρροές μας, ειμαστε αρκετα τυχεροι να μεγαλοσουμε σε μια εποχή που πολλοί θεωρούν την χρυσή εποχη του Hard Rock και Heavy Metal. Οι επιρροές μας περιλαμβάνουν μπάντες σαν τους Motorhead, Motley Crue, Bon Jovi, KISS, Metallica, Guns n Roses και Alice in Chains, κ.α.

Σας γνωρίσαμε μέσα από το ‘War Babies’, σε ραδιόφωνα αλλά και μέσα από το βίντεο. Ας μιλήσουμε για αρχή για το κομμάτι. Ποιος έγραψε τους στίχους και τι σημασία έχουν για εσάς αλλά και για εμάς;
Το War Babies είναι ένα τραγούδι για τη σημερινή γενιά, που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον συνεχούς πολέμου, είτε εσωτερικούς είτε εξωτερικούς. Έχει απευαισθητοποιηθεί με την βία και είναι είναι για ακόμη πιο τρομερούς πολέμους. Πρόκειται για ένα τραγούδι διαμαρτυρίας για την τρέχουσα κατάσταση του κόσμου και για το πού κατευθύνεται.

Θεωρείτε πως είναι από τα δυνατά κομμάτια του album ή έχετε και άλλα να μας εντυπωσιάσετε έτσι;
Είναι σίγουρα ένα από τα ισχυρότερα κομμάτια μας, αλλά σύντομα θα κυκλοφορήσουμε ένα EP με 4 με πολύ ισχυρά τραγουδια και περισσότερα σχόλια για την τρέχουσα κατάσταση παγκοσμίως

Θα σας δούμε σύντομα στην Ελλάδα;
Το ταξίδι ξεκινά με τον Jon να φτάνει αργότερα αυτό το μήνα, ενώ ο Greg και εγώ σχεδιάζουμε να είμαστε εκεί τον Ιούλιο έτοιμοι να παίξουμε shows στην πατρίδα μας!

OFFICIAL LINKS
https://www.crashvalley.com
https://www.facebook.com/crashvalley/
https://www.instagram.com/crash_valley/

WAR BABIES – OFFICIAL VIDEO
https://www.youtube.com/watch?v=A8HhdbA4Mok

Categories: Interview

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.