Συνέντευξη του RadioPoint με τους Serenity Broken

Published by Radio Point on

Οι Serenity Broken από την Αθήνα με μόλις δύο δίσκους στο ενεργητικό τους έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στο εγχώριο underground. Ο ιδιαίτερος και groove-άτος ήχος τους μάλιστα πριν λίγα χρονια πήρε σάρκα και οστά στο μοναδικό και ψαγμένο “Re/Define”.

Αρχικά ποιοι είναι οι Serenity Broken;
Οι Serenity Broken είναι ο Άρης Λουζιώτης (φωνή), ο Ανδρέας Παπαδόπουλος (κιθάρα), ο Μάριος Μεθενίτης (κιθάρα) και ο Χρήστος Κόλλιας (μπάσο).

Στη μουσική σας μπλέκετε πολλά είδη του metal ήχου. Πόσο δύσκολο είναι αυτό;
Δεν είναι κάτι που γίνεται με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο, λέμε να το κάνουμε πχ έτσι ή αλλιώς. Είναι κάτι που μας βγαίνει φυσικά και έχει να κάνει πρωτίστως με τις επιρροές που έχουμε ατομικά. Έχουμε τόσο ακραία αντιφατικά μουσικά ερεθίσματα μεταξύ μας που μάλλον εξηγεί τα διαφορετικά ήδη μεταλ που ακούτε σε εμάς.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Από classic rock μπάντες, aor, glam, grunge μέχρι modern metal,nu,alternative, metalcore κλπ!

Ποια η ανταπόκριση που έχετε για το Re/Define;
Η ανταπόκριση που είχαμε ήταν εξαιρετική από τον κόσμο, τα μέσα και τους κριτικούς σε όλο το πλανήτη. Γενικά όλα πήγαν πάρα πολύ καλά και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι.

Υπάρχει κάποιο concept στο άλμπουμ;
Όχι δεν υπάρχει κάποιο concept. Καταπιανόμαστε με θέματα κοινωνικά, καθημερινά που έχουν συμβεί σε όλους. Θέλουμε ο ακροατής να βγάζει το δικό του νόημα από τους στίχους. Να φτιάχνει μια δική του ιστορία ή να ταυτιστεί με μια δική μας.

Υπάρχουν πλάνα για νέα δουλειά; Έχετε ετοιμάσει κάποιο νέο κομμάτι;
Ναι! Αυτή τη στιγμή είμαστε στο στούντιο και δουλεύουμε πυρετωδώς το τρίτο μας άλμπουμ! Έχουμε κάποια κομμάτια σε αρκετά προχωρημένη μορφή αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος μέχρι να ολοκληρωθεί η σύνθεση τους.

Σε τι μουσική κατεύθυνση θα κινηθεί η επόμενη δουλειά σας;
Η κατεύθυνση που θα έχει το νέο άλμπουμ θα είναι λίγο-πολύ γνωστή. Μοντέρνα και φρέσκια με μερικές καινούργιες πινελιές απο metalcore..! Θα γκρουβάρει πολύ όμως και να ξέρετε πως θα είναι το καλύτερο μας άλμπουμ μέχρι σήμερα.

Τι άλλο να περιμένουμε από εσάς μέσα στο 2020;
Ο βασικός μας στόχος είναι να βγει το άλμπουμ το 2020 και μετά να ξεκινήσουμε τα live υποστηρίζοντάς το!

Ποιος γράφει τη μουσική και ποιος τους στίχους στο συγκρότημα;
Η μουσική γράφεται από όλους μας. Κάποιος θα φέρει μια ιδέα ή ένα μισό κομμάτι και μετά θα το πιάσουμε όλοι μέχρι να αποκτήσει τη τελική του μορφή. Ανάλογα τη περίσταση. Για τους στίχους υπεύθυνος είναι ο τραγουδιστής μας Άρης.

Ποιες καινούργιες κυκλοφορίες σας τράβηξαν την προσοχή τελευταία και θα συστήνατε να ακούσουμε;
Το Reverence των Parkway Drive, το Pitfalls των Leprous, το Rainier Fog των Alice In Chains, When Legends Rise των Godsmack, Feral Roots των Rival Sons, το Poison The Parish των Seether, το Vile Nilotic Rites των Nile και φυσικά το Shaped By Fire των As I Lay Dying!

Ευχαριστούμε για τη συνέντευξη.

Official Links:
Website: http://www.serenitybroken.com
Facebook: https://www.facebook.com/serenitybroken/
Instagram: https://www.instagram.com/serenitybroken
Youtube: https://www.youtube.com/user/SerenityBrokenBand
Twitter: https://twitter.com/SerenityBroken
Bandcamp: https://serenitybroken.bandcamp.com

Categories: Interview

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.