Συνέντευξη στο RADIOPOINT οι THE FANTASTIC TERRORS

Published by Radio Point on

Απαντά ο Μανώλης Γεωργακάκης (φωνή, μπάσο)

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε το Empty Refrigerator Sunday από το 7” ντεμπούτο δίσκο σας. Ήταν κάτι που περιμένατε καιρό;

Ναι, τα σχέδιά μας για αυτό ξεκίνησαν στα μέσα της κρίσης, πριν τα capital controls, αλλά οι δυσκολίες της εποχής μάς κράτησαν πολύ πίσω. Θέλει ισχυρή θέληση, για να τα καταφέρεις, την σήμερον. Στην ουσία, αυτή η μπάντα από φιλαράκια του γυμνασίου ωρίμασε δεκαετίες για να φτάσει εδώ. Και είναι πολύ μεγάλη η ικανοποίηση να τελειώνει αυτή η αναμονή.

Πότε ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα και ποιοι βοήθησαν σε αυτό;

Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν σε μιάμιση μέρα, τον Ιούλιο, χάρη στην καταπληκτική ομάδα των Rocketfilm Productions. Μιλάμε για διάνοιες που φτιάχνουν χρυσάφι από το τίποτα. Είναι φοβερό πόσο ταλέντο διαθέτει αυτή η χώρα χωρίς ευκαιρίες!

Το “TheYodeler” ήταν το πρώτο κομμάτι, που ακούσαμε μέσα από αυτό το album. Συγκρίνονται αυτά τα δυο κομμάτια μεταξύ τους;

Βρίσκονται κοντά ηχητικά, για αυτό συγκατοίκησαν στο επτάιντσο. Το ένα είναι λίγο πιο punk, το άλλο λίγο πιο rocker. Αν σας περιγράψω τις προθέσεις μας, όταν συλλαμβάνουμε ή όταν συνθέτουμε, θα είναι ξεκαρδιστικά κωμικό πόσο μακριά βρίσκεται το αποτέλεσμα. Το “The Yodeler” θεωρώ πως είναι πιο θρασύ, ένα διαστρεβλωμένο rock ‘n’ roll.

Ξεκινήσατε διασκευάζοντας αγαπημένα σας κομμάτια και εκείνα που σας εξέφραζαν περισσότερο. Ποιο είναι εκείνο που άνετα θα υιοθετούσατε;

Νομίζω το “Last Caress” των Misfits. Είναι μια τόσο υπέροχη βλάσφημη προσευχή! Είναι όλη η ακατανοησία του punk σε ένα δίλεπτο. Είναι η απόλυτη κάθαρση και, όταν το ακούσαμε, έφηβοι, τότε ήταν που είπαμε «αυτό είναι». Βέβαια, δεν θα μπορούσα να είχα γράψει αυτούς τους στίχους, ούτε να είχα συλλάβει αυτή τη μελωδία που χαστουκίζει. Για αυτό θα ήθελα να το υιοθετήσουμε, γιατί νομίζω ότι δεν θα μπορούσε καθόλου να είναι δικό μου.

Αν ξεκινούσε το συγκρότημα από την αρχή, σήμερα, θα άλλαζε κάτι σε όλα αυτά που έχει κάνει μέχρι σήμερα;

Θα γινόμασταν πιο αποφασιστικοί, θα το κυνηγούσαμε με μένος σε πιο εύφορες εποχές, θα απαιτούσαμε από τον εαυτό μας να δουλέψουμε περισσότερο. Αλλά είναι άδικη αυτή φαντασίωση. Η αλήθεια είναι ότι μόνο μία διαδρομή οδηγεί σε αυτό που είσαι, και αυτό που κάνουμε τώρα μας αρέσει πολύ.

Με ποιον θα συνεργαζόσασταν;

Α, αυτορμήτως θα έλεγα με χαρά θα συνεργαζόμασταν με όλους τους ήρωές μας. Προφανώς, εμείς που μεγαλώσαμε με τους Metallica ως είδωλα μιας γενιάς ή και πολλών, θα χάναμε τα λογικά μας μόνο και μόνο στην σκέψη. Από την άλλη πλευρά, νομίζω ότι αυτό που κάνουμε γίνεται μόνο από εμάς, δεν απαιτεί συνεργασίες.

Ποιο μουσικό όργανο μπορεί να προσθέτατε σε κάποιο κομμάτι σας;

Ένας φίλος μάς πρότεινε να βάζαμε farfisa στο “The Yodeler”! Και θα τον εμπιστευόμουν, αν δεν ήταν μουσικοκριτικός. Νομίζω ότι ο ήχος μας εξυπηρετείται πολύ από την αμεσότητα του τρίο κιθάρα-μπάσο-τύμπανα. Δεν μας έρχεται αυθόρμητα να προσθέσουμε κάτι άλλο. Πάντως, στο άλμπουμ θα επιβάλλω το jaw harp – δεν σηκώνω κουβέντα!

Θα σας δούμε live επί σκηνής;

Με κάθε ευκαιρία. Περνάμε πολύ όμορφα επί σκηνής και ταιριάζουμε παντού! Να μας προτιμάτε. Ελάτε να μας δείτε την 1η Νοεμβρίου, στο πάρτι μας στο Bums!

OFFICIAL LINKS
http://www.thefantasticterrors.com/
https://www.facebook.com/thefantasticterrors/
https://www.youtube.com/channel/UCwE632eBLuFaPazwCkMPRiA
https://thefantasticterrors.bandcamp.com/

The Fantastic Terrors – Empty Refrigerator Sunday [Official Music Video]

The Yodeler – official music video

Categories: Interview

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.