Συνέντευξη στο RadioPoint οι DIMLIGHT

Published by Radio Point on

* Σχεδόν δεκαπέντε χρόνια στη σκηνή. Τι αλλαγές βλέπετε στους εαυτούς σας;

Μάλλον πατάμε περισσότερο στο έδαφος σε σχέση με παλιότερα. Ελπίζουμε σε λιγότερα αλλά απαιτούμε από τους εαυτούς μας περισσότερα.

* Η μουσική σας είναι αιθέρια και παράλληλα σκοτεινή. Πώς το πετυχαίνετε αυτό;

Η μουσική μας απλά δεν ακολουθεί σταθερή συνθετική συνταγή. Νομίζω ότι ο συνδυασμός προκύπτει από την εναλλαγή των φωνητικών κατά μεγάλο ποσοστό αλλά το αποτέλεσμα δεν μπορώ να το κρίνω με ουδετερότητα.

* Πώς αποφασίσατε να δημιουργήσετε την τριλογία σας;

Ήταν κάτι που ήρθε φυσικά. Πάντα θέλαμε να βγάλουμε έναν Post Rock δίσκο, όπως επίσης και έναν ορχηστρικό δίσκο, τώρα απλά έτυχε τα σχέδια αυτά να συνδυαστούν.

* Ποια η ανταπόκριση του κοινού και του τύπου σε αυτήν;

Κάποιοι το άκουσαν και το αγάπησαν. Κάποιοι παραξενευτήκαν και κάποιοί απλά δείλιασαν στο να αποφασίσουν αν πρέπει να ασχοληθούν περισσότερο. Κακά τα ψέματα, αν κάτι δεν έχει το περιτύλιγμα που σου αρέσει η δεν είναι μια ομόφωνα παραδεχτή τάση, δύσκολα του δίνουμε σημασία και μιλάμε για αυτό στους φίλους μας.

* Να περιμένουμε κάτι νέο δισκογραφικά σύντομα;

Θα υπάρξει αλλά σκοπός μας δεν είναι να βγει πολύ σύντομα. Θα είναι όμως ότι δυνατότερο έχουμε βγάλει ποτέ.

* Πώς είναι η συνεργασία σας με τη Mora;

Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία, έχει γίνει μια από εμάς και είναι σαν να παίζαμε μαζί χρόνια. Τρομερή όρεξη για δουλειά και πάθος για αυτό το οποίο κάνει.

* Πώς νιώθετε για τη συμμετοχή σας στο Ladies Οf Metal; Πώς βλέπετε τις άλλες μπάντες;

Όλες οι μπάντες είναι εξαιρετικές! Με τους disillusive play είχαμε παίξει μαζί και πέρσι και είναι πραγματικά εξαιρετικοί! Με τους afterblood είχαμε παίξει πριν χρονιά μαζί στην Κύπρο και από τότε έχουμε γνωριστεί και μας αρέσει πολύ η μουσική τους και από όσο άκουσα και τα υπόλοιπα γκρουπ είναι πολύ πολύ καλά! Είναι μεγάλη μας τιμή που θα παίξουμε παρέα με όλους!

* Τι να περιμένουμε από αυτό το live;

Θα είναι το δυνατότερο Λάιβ που έχουμε κάνει ποτέ στην Αθηνά. Οποίος ακούει την μουσική μας δεν θα φύγει σιγουρά παραπονεμένος!

OFFICIAL LINKS
https://www.dimlightband.com
https://www.facebook.com/Dimlighttheband
https://twitter.com/dimlighttheband
https://dimlighttheband.bandcamp.com
https://www.instagram.com/dimlight_official

Categories: Interview

%d bloggers like this: