Συνέντευξη οι PECULIAR THREE στο RadioPoint

Published by Radio Point on

Οι Peculiar Three σε μια γεφύρωση των κλασικών heavy ήχων με το σύγχρονο prog, κάνουν το δεύτερό τους δισκογραφικό βήμα. Αυτό γίνεται μέσω του “Leap Of Faith” που οπωσδήποτε δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο

* Aρχικά να μάθουμε λίγα λόγια για τους Peculiar Three;

Γεια χαρά κι ευχαριστούμε για τη φιλοξενία! Είμαστε οι peculiar three, ένα alternative metal / prog / heavy rock σχήμα με έδρα τη Λιβαδειά. Είμαστε οι Βαλάντης Δάφκος (φωνή, φωνητικά & μπάσο), Πάνος Καρκάνας (κιθάρες & πλήκτρα) και Πάρης Γάτσιος (τύμπανα). Σχηματιστήκαμε στα τέλη του ’13 και το ’14 ηχογραφήσαμε και κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας ep “p3culiar”, το οποίο έγινε remastered το ’19. Φέτος κυκλοφόρησε ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος μας, το “Leap of Faith”.

* Τι είναι αυτό που πρεσβεύει η μπάντα;

Την αναζήτηση, την ιδιαιτερότητα και την ολοκλήρωση των ιδεών.

* Ποιες οι επιρροές σας;

Έχουμε ένα μεγάλο εύρος επιρροών από κλασικά, προοδευτικά και ψυχεδελικά συγκροτήματα, άλλα παλαιότερα, άλλα σύγχρονα. Το ταξίδι στον κόσμο της μουσικής είναι αέναο κι έτσι οι επιρροές μας συνεχώς αυξάνονται, αλλάζουν, επεκτείνονται.

* Είναι δύσκολο για μια μπάντα από την επαρχία να κάνει μια κυκλοφορία;

Αυτό είναι μάλλον κάτι που ανήκει στο παρελθόν! Πλέον υπάρχουν αξιοπρεπέστατα στούντιο εκτός μεγάλων αστικών κέντρων, οπότε εάν κάποιος το θέλει, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο παρά μόνο όσα βάλει ο ίδιος στον εαυτό του!

* Πόσο καιρό χρειάστηκε η δημιουργία του δίσκου σας;

Πέρασαν χρόνια από την πρώτη μας κυκλοφορία. Στο διάστημα αυτό, οι peculiar three ως μονάδες μείναμε ιδιαίτερα ενεργοί καλλιτεχνικά σε διάφορα άλλα μουσικά projects (τα οποία συνεχίζονται ακόμη!) κι όταν θεωρήσαμε πως είχαμε κάτι νέο να πούμε, μπήκαμε στο στούντιο και ξεκινήσαμε τη σύνθεση! Οι ηχογραφήσεις έγιναν το ’19 και το ’20 τα πάντα ήταν έτοιμα!

* Ποιες οι πρώτες κριτικές για το Leap Of Faith;

Μέχρι στιγμής υπάρχει μια ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση και χαιρόμαστε πολύ γι’ αυτό!

* Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο concept στο άλμπουμ;

Το concept παραμένει στα εξώφυλλα των δίσκων μας και θα συνεχιστεί με τις υπόλοιπες κυκλοφορίες μας. Τα κομμάτια του δίσκου είναι αυτοτελή κι αποτελούν ξεχωριστές κι ολοκληρωμένες ιστορίες.

* Ασφαλώς η κατάσταση που βιώνουμε όλοι τον τελευταίο καιρό σίγουρα έχει επηρεάσει τον προγραμματισμό σας. Πως το βιώνετε όλο αυτό; Μήπως είναι μια καλή ευκαιρία για αναδιοργάνωση και επαναπροσδιορισμό των στόχων σας;

Ουδέν κακόν αμιγές καλού! Είναι μια καλή ευκαιρία για τον καθένα να εκμεταλλευτεί τον χρόνο του και ν’ ακούσει μουσική, να διαβάσει τους στίχους και ν’ ανακαλύψει νέα πράγματα. Ως μπάντα, αφού έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο, ήδη αρχίζουμε να επεξεργαζόμαστε νέες ιδέες για το επόμενο δισκογραφικό μας βήμα!

* Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε μόλις επιστρέψουμε στην κανονικότητα;

Μας έχει λείψει πολύ να παίξουμε μουσική μαζί κι όχι ο καθένας στον χώρο του, χαχα! Μάλλον θα κλειδωθούμε στο στούντιο για πολλές ώρες, μετά απ’ αυτό…

* Κι ένα μήνυμα για τους ακροατές μας;

Οι ζωές μας έχουν ανάγκη από τέχνη! Ανακαλύψτε την παντού γύρω σας, αναζητήστε τρόπους να επικοινωνήσετε μέσω αυτής και αφήστε πίσω τα καθιερωμένα! Ακούστε καλή μουσική και υποστηρίξτε την underground τοπική σκηνή – έχει πολλά να πει και να δώσει!.

Official links
https://www.facebook.com/peculiarthree/
https://www.youtube.com/channel/UCX8fw1uaRazcX_8DyOdkTbg/videos
https://peculiarthree.bandcamp.com/releases
https://www.discogs.com/artist/4698820-Peculiar-Three
https://www.youtube.com/channel/UC5nFziNrQnC6yNjgbPMiVgA

 

Categories: Interview

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.