Συνέντευξη οι ARTIFICIAL EDEN στο RadioPoint

Published by Radio Point on

Έχοντας ήδη αρκετά χρόνια στη σκηνή, οι πρώην Quadra και νυν Artificial Eden επιστρέφουν πιο δυναμικοί από ποτέ. Σε αυτό μάλιστα ευθύνεται και το νέο τους ομώνυμο πόνημα.

Ποιοι είναι οι Artificial Eden;
Οί Artificial Eden αποτελούνται από τους Παναγόπουλο Αντώνη ,Θανάση Παπαρίδη , και Γιώργο Πισπιρίγκο ως βασική τριάδα ,από εκεί και πέρα συμμετέχουν διάφοροι μουσικοί ως session.

Γιατί άλλαξε το όνομά σας και ποιο το νόημα του νέου;
Αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε όνομα για λόγους copyright.Το νέο όνομα το δανειστήκαμε από το ομώνυμο κομμάτι το οποίο αναφέρεται στην εικονική πραγματικότητα του σήμερα και στο γίγνεσθαι πού αυτή διαμορφώνει.

Πώς νιώθετε για τη δημιουργία του δίσκου σας.
Νιώθουμε απίστευτα υπερήφανοι .Οι λόγοι είναι πολλοί ξεκινώντας από την δυσκολία που δημιούργει η απόσταση , η εύρεση κατάλληλων συνεργατών και την οργάνωση του θέματος έως τα οικονομικά θέματα ,το κομμάτι της ηχογράφησης , παρουσίασης και αισθητικής .

Πόσος καιρός χρειάστηκε για όλη τη διαδικασία;
Η σύνθεση πολύ καιρό , μας αρέσει να ωριμάζουν τα κομμάτια και τους δίνουμε χρόνο .Η ηχογράφηση πολύ λιγότερο ,αν θυμάμαι καλά γύρω στους 2 μήνες .

Πότε να περιμένουμε την επίσημη κυκλοφορία του;
Το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη θα έχουμε επίσημη κυκλοφορία.

Οι ιδέες των κομματιών είναι ενός ατόμου ή μιλάμε για μια συλλογική δουλειά;
Οι ιδέες είναι 100% του Αντώνη και Θάνου .

Θεωρείτε δύσκολη την εποχή της πανδημίας για τις μπάντες;
Αναλόγως πού επικεντρώνεται και τι θέλει η κάθε μπάντα , π.χ. αν οι εμφανίσεις είναι το ζητούμενο τότε ναι είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα .Αν όμως το θέμα είναι η δημιουργία τότε δεν νομίζω ότι αλλάζει κάτι.

Υπάρχουν σχέδια για λάιβ;
Μακροπρόθεσμα σίγουρα .

Που μπορούμε να μαθαίνουμε τα νέα σας;
Μέσω της σελίδας μας στο facebook https://www.facebook.com/artificialedenofficial/

Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους ακροατές μας;
Nα είναι ψύχραιμοι σε εγρήγορση να προσπαθούν να φιλτράρουν τις πληροφορίες και ότι λαμβάνουν, να ακούν πολύ μουσική και να βοηθήσουν ώστε ο καλλιτεχνικός κόσμος να ξεπεράσει όλο αυτό .Σας ευχαριστούμε πολύ.

 

Categories: Interview

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.