Συνέντευξη από τους O.Y.D.

Published by Radio Point on

* Πότε σχηματίστηκε η μπάντα και ποια η πορεία σας μέχρι το “Indigo”

Η μπάντα πρωτοσυστάθηκε στις αρχές του 2012. Το 2015 κυκλοφόρησε ο πρώτος μας δίσκος “Deep Breath” ο οποίος ηχογραφήθηκε στο Nashville, TN των ΗΠΑ με παραγωγό τον Toby Wright. Ύστερα από κάποιες αλλαγές στην σύνθεση της μπάντας και μια σείρα από live (εντός και εκτός Ελλάδας) φτάνουμε στον δίσκο “Indigo” ο οποίος ηχογραφήθηκε στο Gothenburg της Σουηδίας και κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2019. Στην παραγωγή αυτήν τη φορά βρίσκεται ο Fredrik Nordstrom

* Ποια η ανταπόκριση στο “Indigo” μέχρι στιγμής;

Το “Indigo” έχει πάρει πολύ καλές κριτικές τόσο στα social media (Reviews, άρθρα κτλ.) όσο και στα live. Αυτός ο δίσκος, μουσικά, ηταν ένα πολύ μεγάλο βήμα για εμάς. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε κάτι άλλο από περήφανοι που υπάρχει αυτή η ανταπόκριση.

* Είστε ευχαριστημένοι από το τελικό αποτέλεσμα;

Προφανώς. O Fredik ήταν σαν να ήξερε ακριβώς τον ήχο που έχουμε στο μυαλό μας. Οπότε ναι, είμαστε ευχαριστημένοι.

* Με ποια συγκροτήματα μεγαλώσατε και τι ακούτε σήμερα;

Ένα από τα “ιδιαίτερα” χαρακτηριστικά που έχει η μπάντα είναι η διαφορά ηλικίας μεταξύ των μελών. Προφανώς, όλοι από εμάς μεγαλώσαμε με κοινό παράγοντα τον σκληρό ήχο αλλά τα συγκροτήματα που ακούγαμε ήταν έντελως διαφορετικά. Ακόμα και σήμερα είμαστε λάτρεις του σκληρού ήχου αλλά πλέον μπορείς να βρείς σε εμάς επιρροές από ηλεκτρονική μουσική μέχρι jazz.

* Πώς συνδυάζετε το heavy rock/metal με πιο ψυχεδελικές στιγμές και alternative στοιχεία;

Όπως προείπαμε, υπάρχει διαφορά στην μουσική που ακούμε ξεχωριστά σαν άτομα. Όλο αυτό είναι το αποτέλεσμα της “ανάμιξης” των μουσικών μας επιρροών.

* Βλέπετε μια μουσική ωριμότητα στο σχήμα μέσω του δεύτερου δίσκου σας;

Και μουσικά αλλά και σαν μπάντα. Θεωρούμε ότι στο δεύτερο δίσκο ξέραμε ακριβώς τι θέλαμε. Είτε συνθετικά είτε σε θέματα παραγωγής.

Είχαμε ανεβάσει ήδη τον πήχη ψηλά για τον εαυτό μας στον πρώτο δίσκο, οπότε η δεύτερη παραγωγή θα έπρεπε να είναι κάτι ανάλογο. Η ιστορία του “Indigo” ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018 όταν αποφασίσαμε να έρθουμε σε επαφή με τον Fredrik. Στείλαμε το υλικό μας και μετά από μερικές ημέρες λάβαμε την θετική απάντηση του.

* Αισθάνεστε μέρος μιας σκηνής στην Ελλάδα και αν ναι από ποια σχήματα αποτελείται αυτή η σκηνή;

Γενικότερα δεν θεωρούμε την μπάντα μας “μέλος” κάποιας σκηνής στην Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν σχήματα με τα οποία επιθυμούμε να μοιραζόμαστε συχνά την σκηνή μαζί τους.

* Για πόσο χρόνο και με ποιον τρόπο δουλεύετε συνθετικά κάθε τραγούδι σας;

Ο χρόνος που δουλεύουμε ένα κομμάτι μπορεί να κυμανθεί από μήνες έως και κάμποσα χρόνια. Για παράδειγμα στο “Jungle High” από τον δίσκο “Indigo” πέρασαν 3.5 χρόνια για να πάρει την τελική του μορφή ενώ κομμάτια όπως το “Going Ballistic” ή “Escape From Monkey Island” πήραν την τελική τους μορφή σε λίγο λιγότερο από 6 μήνες. Ένα τραγούδι μας μπορεί να ξεκινήσει είτε από κάποια ιδέα στην κιθάρα ή ακόμα και από έναν ρυθμό στα τύμπανα. Ύστερα, η σύνθεση του κομματιού αποτελεί δουλειά όλων των μελών της μπάντας.

* Τι σας εμπνέει να συνθέσετε και πού τελειώνει η έμπνευση;

Πλέον αυτό που μας εμπνέει να συνθέσουμε είναι αφοσίωση και η αγάπη που έχουμε όλοι για αυτό που κάνουμε. Όλα αυτά που έχουμε περάσει μαζί, είτε είναι κάποιο live είτε κάποια ηχογράφηση, μας έχουν “δέσει” σαν άτομα. Η έμπνευση θα σταματήσει όταν θα σταματήσουμε εμείς οι ίδιοι να αγαπάμε αυτό που έχουμε.

https://www.youtube.com/channel/UCqNKpRySbOx-gyZLaccUIgQ https://www.instagram.com/oydband/
https://www.facebook.com/oydofficial/
https://oydband.com/

Categories: Interview

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.