Οι Social scream δίνουν συνέντευξη στο RadioPoint

Published by Radio Point on

Στο ερώτημα «τι σημαίνει Social scream» ποια είναι η απάντηση;
Κοινωνική κραυγή. Η μουσική στάση της μπάντας σε οτιδήποτε συμβαίνει στην κοινωνία και στον πλανήτη μας γενικά.

Ποια είναι η κεντρική ιδέα πάνω στην οποία στηρίζεστε για να δημιουργείτε την μουσική σας;
Όλα ξεκινούν από την έμπνευση κ την ανάγκη δημιουργίας κ έκφρασης…Δεν υπάρχει κεντρική ιδέα, υπάρχει κεντρικό συναίσθημα.

Ποιος είναι ο καλλιτέχνης/συγκρότημα θεωρείτε ότι επηρεάζει την μουσική σας;
Άπειρα συγκροτήματα της μουσικής σκηνής ειδικά της 1980 ως τώρα εποχής.

Η έδρα σας είναι η Σπάρτη. Η εξέλιξη της τεχνολογίας βοηθάει ουσιαστικά ή ακόμα το να ζεις εκτός Αθηνών κάνει τα πράγματα δυσκολότερα;
Τα πάντα είναι εφικτά όταν έχεις στόχο κ σκοπό Σπάρτη όπως κ άλλες επαρχίες έχουν τα θετικά αλλά και αρνητικά τους στοιχεία, αναφερόμενοι στην τεχνολογία όμως κ στα θετικά που προσφέρει στην μουσική των SOCIAL SCREAM , η τεχνολογία βοηθάει ασφαλώς την εξέλιξη της μπάντας .

Ουδείς προφήτης στον τόπο του λένε. Εσάς ποια είναι η σχέση σας με το κοινό της πόλης σας;
Είναι πολύ καλή για τα δεδομένα του κόσμου που είναι fun του είδους της ’’ σκληρής’’ μουσικής , συμφωνούμε πως πρέπει να φύγεις για να ακουστείς όμως..

Η δισκογραφική σας παρουσία ποια είναι μέχρι τώρα;
Τα μουσικά παιδιά των SOCIAL SCREAM είναι τρία ως τώρα
‘’EPICLESIS’’ 2014
‘’INITIATION TO THE MYTHS’’ 2018
‘’ORGANIC MINDSET’’ (το οποίο βρίσκεται εν αναμονή κυκλοφορίας, καθώς κ οι επανηχογραφησεις των δυο πρώτων δίσκων ύστερα από απόφαση της μπάντας)

Υπάρχει συγκεκριμένος στόχος που έχετε βάλει για να φτάσετε στο peak ή όσο σας ευχαριστεί η πορεία σας συνεχίζετε;
Η σκέψη του γεγονότος πως τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ,καλλιτεχνικά οδηγεί απευθείας στην ουσία της μουσικής των SOCIAL SCREAM , στο εδώ κ τώρα , αφού ο χρόνος κυλάει κ τα έργα μένουν…Ναι ,υπάρχει στόχος κ είναι πολλοί οι παράδρομοι του προορισμού του…

Που μπορεί κάποιος να βρει περισσότερες πληροφορίες και να ενημερώνεται για εσάς;
Από την σελίδα μας στο facebook,instagram και άλλες πήγες που δίνονται απλόχερα στο Internet..

Ενδεικτικά…
Facebook: https://www.facebook.com/SocialScream/
Bandcamp: https://social-scream.bandcamp.com/al…
Instagram: https://www.instagram.com/socialscrea…
Twitter: https://twitter.com/SocialScreamOf1

Κάτι άμεσο που να μπορείτε να μας ανακοινώσετε;
Είμαστε εν αναμονή κυκλοφορίας του τρίτου μας δίσκου κ βρισκόμαστε ‘’κλεισμένοι’’ με κάποιες ημερομηνίες ζωντανών εμφανίσεων οι οποίες θα ανακοινωθούν άμεσα. Ευχόμαστε η μουσική μας να ταξιδέψει όσο περισσότερο γίνεται εκεί έξω κ να συνεχίσει να υπάρχει στο πέρασμα του χρόνου.
Σας ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δώσατε να πούμε λίγες κουβέντες κ ελπίζουμε να ανταμώσουμε πάλι!

Categories: Interview

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.