Οι DISTORTED FORCE δίνουν συνέντευξη στο RadioPoint

Published by Radio Point on

Καλησπέρα παιδιά. Επιστρέψατε με νέο δίσκο που έχει τον τίτλο “Curves of Sidereal Cosmos”. Μιλήστε μας για αυτή τη δουλειά και τι περιλαμβάνει.
Το Curves of Sidereal Cosmos είναι ένα concept album και αφηγείται μια περιπέτεια σχετικά με μια ομάδα ηρώων που προσπαθούν να δραπετεύσουν από ένα φανταστικό realm στο οποίο εμφανιστήκανε χωρίς καμία ανάμνηση για το πως βρεθήκαν εκεί. Έχει 5 κομμάτια, ξεκινάει με το Barrows of Doom, συνεχίζει με το Dreamworld’s Forest, Curves of Sidereal Cosmos, Tumulus, και κλείνει με το Raven, την μελοποίηση του ομώνυμου ποιήματος του Edgar Allan Poe. Είναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια κομμάτι που ηχογραφήσαμε ποτέ. Είναι λίγο παραπάνω από 20 λεπτά και μελοποιεί ολόκληρο το ποίημα. Σε γενικές γραμμές είναι ότι πιο απαιτητικό τεχνικά έχουμε ηχογραφήσει ως τώρα. Συνολικά οι ηχογραφήσεις κράτησαν περίπου τέσσερα χρόνια.

θεωρείται πως έχετε πετύχει το στόχο σας ή έχει και άλλο να δώσει;
Δεν υπήρχε συγκεκριμένος εμπορικός στόχος γιατί δεν είναι εμπορικό album. Στόχος ήταν να παιχτούν τα κομμάτια και να φτάσουν σε μια τελική μορφή, όσο πιο κοντινή σε αυτό που φανταζόμασταν. Οπότε ναι, αυτός ο στόχος επιτευχθεί.

Τι διαφορετικό είχε αυτή η δουλειά σας με τις προηγούμενες; Ακόμα και στο χρόνο που χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί.
Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι είναι το πρώτο album που είναι εξ ολοκλήρου concept. Είχαμε και σε παλιότερα albums κομμάτια που συνέβαλλαν στο storyline αλλά αυτό το album αφοσιώθηκε σε αυτό. Από πλευρά παραγωγής, η ειδοποιός διαφορά είναι ότι το Curves ηχογραφήθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου σε σπίτι και όχι σε studio (κιθάρες, μπάσο και πλήκτρα). Επειδή όμως κάποια πράγματα θέλουν αναγκαστικά studio, αφιερώσαμε χρόνο και εκεί. Μια αρχική μίξη έγινε από εμάς και στην συνέχεια τα κομμάτια δόθηκαν για τελική μίξη, editing και mastering. Μια τελευταία διαφορά σε σχέση με ότι άλλο έχουμε γράψει στο παρελθόν είναι τα κομμάτια καθ΄ αυτά σαν συνθέσεις. Ποτέ δεν γράψαμε κάτι τόσο πλουραλιστικό, και αυτός είναι ο δρόμος που θα βαδίσουμε και στις επόμενες δουλειές.

Ισχύει πως δώσατε μεγαλύτερο βάρος σε αυτό το album; Είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα;
Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, όλες μας οι ιδέες υλοποιήθηκαν και είχαμε κι άλλες τόσες εμβόλιμες κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων που επίσης εφαρμόσαμε. Δώσαμε μεγαλύτερο βάρος σε αυτό το album γιατί τα ίδια τα κομμάτια το απαιτούσαν. Δεν μπορούσε να ηχογραφηθεί διαφορετικά.

Φήμες θέλουν ο δίσκος να μιλά για έναν ήρωα που μιλά για τις ιστορίες του. Πείτε μας περισσότερα.
Ναι, περίπου έτσι. Υπάρχει ο αφηγητής και οι ήρωες. Ο κάθε ήρωας αντιπροσωπεύει ένα από τα βασικά ανθρώπινα συναισθήματα. Ο Dead Man αντιπροσωπεύει την λογική και την ορθολογιστική σκέψη, ο Dread αφορά τον φόβο και την αμφιβολία, ο Inner Demon την οργή και το μίσος, και η Narcotic Sylph την έμπνευση. Η όλη φάση προσπαθεί να συμβολίσει την διαδικασία της εσωτερικής σύγκρουσης ενός ανθρώπου και πως τελικά αποφορτίζεται από ένα βαρύ συναισθηματικό φορτίο και με ποιο κόστος.

Έχοντας τις μουσικές επιρροές που έχετε ήδη, είναι κάτι που συνέλαβε στη καινούργια σας δουλειά;
Το Curves έχει εξόφθαλμες επιρροές από Nevermore και Death, αλλά που και που εμφανίζονται στοιχεία από Fates Warning, Anathema και Psychotic Waltz. Πάνω κάτω ανέκαθεν εξερευνούσαμε αυτές τις περιοχές μουσικά και όσο προχωρούν τα albums, μου φαίνεται πως τα ακούσματά μας γίνονται ολοένα και πιο εμφανή.

Αν σας δινόταν η ευκαιρία να την παρουσιάσετε σε μια μεγάλη μουσική σκηνή ή φεστιβάλ. που θα θέλατε να ήταν αυτό;
Σε φεστιβάλ λίγο δύσκολο να παρουσιάσουμε ολόκληρο album γιατί ο χρόνος είναι περιορισμένος. Μια μουσική σκηνή που μας αρέσει και αγαπάμε πολύ είναι το Eightball, στην Θεσσαλονίκη. Εκεί βρισκόμαστε τα τελευταία 10 χρόνια. Μας στήριξε πολύ στο ξεκίνημά μας, πάντα μας έδινε βήμα να παίξουμε ακόμα κι όταν κάναμε το ένα κακό turnout πίσω απ΄ τ΄ άλλο. Αν επιλέγαμε μια σκηνή για παρουσίαση καινούριου album θα ήταν αυτή.

Ποια είναι τα άμεσα σχέδια σας
Τα άμεσα σχέδιά μας είναι να ξεμπερδέψουμε μέχρι τον Αύγουστο με διάφορες προσωπικές μας εκκρεμότητες και στην συνέχεια να μπούμε σε πρόγραμμα ηχογραφήσεων του επόμενου album. Για τον επόμενο καιρό θα αφοσιωθούμε εκεί.

Categories: Interview

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.