Χρίστος Θεοδώρου | Γραμμένα για φωνή | Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Published by Radio Point on

Χρίστος Θεοδώρου “Γραμμένα για φωνή”, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών | Αίθουσα Banquet, Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 21.00

Τραγούδια-σταθμοί του συνθέτη από τη δισκογραφική του πορεία και το μουσικό θέατρο

Ερμηνεύουν οι:
Βικτωρία Ταγκούλη
Γιώργης Χριστοδούλου
Έλενα Παπανικολάου
Πολυξένη Καράκογλου

Μια ευαίσθητη όσο και εξωστρεφής συναυλία-γιορτή, με επιλογές από προσωπικούς δίσκους, μιούζικαλ, αλλά και θεατρικές παραστάσεις για τις οποίες έχει γράψει μουσική ο συνθέτης με τη χαρακτηριστική μελωδικότητα. Πλάι στους σύγχρονους στιχουργούς (Μιχάλης Γελασάκης, Χρήστος Κανελλόπουλος κ.ά.) ανέκδοτα ποιήματα όπως του Νίκου Εγγονόπουλου, Γιώργου Σαραντάρη, Ναπολέοντα Λαπαθιώτη ξυπνούν τους ποιητές με ευφάνταστους τρόπους μελοποίησης.

Ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου παρουσιάζει μια μουσική παράσταση η οποία περιλαμβάνει τραγούδια από τους τέσσερις προσωπικούς του δίσκους, τα τέσσερα πρωτότυπα μιούζικαλ που έχει συνθέσει και παρουσιάσει καθώς και ανέκδοτα μελοποιημένα ποιήματα του Νίκου Εγγονόπουλου και του Γιώργου Σαραντάρη.

Ερμηνεύουν οι:
Βικτωρία Ταγκούλη, μία ερμηνεύτρια με προσωπική δισκογραφία, που χαρακτηρίζεται από λυρισμό και ιδιαίτερο ερμηνευτικό στίγμα
Γιώργης Χριστοδούλου, ο γνωστός τραγουδοποιός και ερμηνευτής, με σημαντική καλλιτεχνική παρουσία 20 χρόνων στο ελληνικό τραγούδι
Έλενα Παπανικολάου, νέα και πολλά υποσχόμενη ερμηνεύτρια
Πολυξένη Καράκογλου, νέα ερμηνεύτρια διακριθείσα στην 4η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου και αναμένεται αρχές Ιανουαρίου να κυκλοφορήσει ο πρώτος προσωπικός της δίσκος σε στίχους Αθηνάς Σπανού και μουσική Γρηγόρη Πολύζου.

Επί σκηνής οκταμελής ορχήστρα η οποία αποτελείται από κουαρτέτο εγχόρδων, κιθάρα, κοντραμπάσο, μικρό σετ κρουστών και ο ίδιος ο συνθέτης στο πιάνο, την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση.

Χρίστος Θεοδώρου πιάνο-ενορχήστρωση-διεύθυνση
Διονύσης Βερβιτσιώτης βιολί
Αγγελική Ποτήρη βιολί
Γιάννης Αθανασόπουλος βιόλα
Σοφία Ευκλείδου τσέλο
Αντώνης Αρβανίτης κοντραμπάσο
Γιώτης Παρασκευαίδης κιθάρα
Ρόλη Γιαμοπούλου κρουστά

So7 (Φρόσω Κορρού-Δημήτρης Κουρούμπαλης) σκηνοθετική επιμέλεια

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών | Αίθουσα Banquet,
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1 Αθήνα
Ημερομηνία : 8 Δεκεμβρίου 2018| Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑμεΑ: € 7
Ζώνη Β: € 10
Ζώνη Α: € 15

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Εκδοτήρια:
Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Ομήρου 8, Αθήνα
Tηλ. 210 7282333 | Ομαδικά τηλ 210 7282367
Και στο site:
http://www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=4149

Categories: Events

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.