ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΚΑΡΑΣΟΥΛΟΣ – ΜΙΚΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

Published by Radio Point on

Ένα μουσικό αφιέρωμα στα τραγούδια-σταθμούς του στιχουργού

Ερμηνεύουν:
Πολυξένη Καράκογλου, Βασίλης Κούρτης και Χριστίνα Μαξούρη

Εκλεκτοί καλεσμένοι :
Γιώργος Ανδρέου, Θοδωρής Οικονόμου, & Γκωτιέ Βελισσάρης

Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, 21.30

Τo Half Note παρουσιάζει την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, ένα μουσικό ταξίδι στη στιχουργική δουλειά του Παρασκευά Καρασούλου, με τίτλο «Μικρή πατρίδα» και σε επιμέλεια του ίδιου του στιχουργού.

Από το «Μαγικό κλειδί» (την πρώτη δισκογραφική παρουσία του Παρασκευά Καρασούλου το 1987, με τη Μαρία Δημητριάδη) έως το «Αλλιώς» (την πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του με τη Δήμητρα Γαλάνη το 2014), μεσολάβησαν χρόνια γεμάτα τραγούδια που συντρόφευσαν και συγκίνησαν χιλιάδες ανθρώπους.
Ποιος δεν τραγούδησε τη “Μικρή πατρίδα”, “Τον εαυτό του παιδί”, το “Αν”, το “Δυο μέρες μόνο”, το “Εφτά ζωές” και τόσα άλλα τραγούδια που φέρουν την υπογραφή του Παρασκευά Καρασούλου, τραγούδια που κατάφεραν να αντέξουν στον χρόνο χωρίς να φθαρούν στο ελάχιστο.

Αυτά τα τραγούδια, που γεωγράφησαν τη «Μικρή μουσική πατρίδα» του στιχουργού, θα παρουσιαστούν στo Half Note σε δυο μοναδικές παραστάσεις.

Τρεις νέοι ταλαντούχοι ερμηνευτές, ο Βασίλης Κούρτης, η Πολυξένη Καράκογλου και η Χριστίνα Μαξούρη, θα μας ταξιδέψουν στον ποιητικό κόσμο του Παρασκευά Καρασούλου, ενώ καλεσμένοι θα είναι και τρεις σημαντικοί συνθέτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί ο στιχουργός: ο Γιώργος Ανδρέου, ο Θοδωρής Οικονόμου και ο Γκωτιέ Βελισσάρης.

Την ενορχήστρωση της βραδιάς έχει επιμεληθεί ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου.

Παίζουν οι μουσικοί:
Χρίστος Θεοδώρου: πιάνο
Στράτος Γκρίτζαλης: μαντολίνο, μπουζούκι
Δέσποινα Σπανού: τσέλο

Λίγα λόγια για τον Παρασκευά Καρασούλο:

O Παρασκευάς Καρασούλος είναι στιχουργός, ποιητής και εκδότης της καλλιτεχνικής εταιρείας Μικρή Άρκτος.
Έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές όπως τον τη Δήμητρα Γαλάνη, τον Μάριο Φραγκούλη, τη Μαρία Δημητριάδη, τον Στέφανο Κορκολή, τον Γιώργο Ανδρέου, τον Νίκο Κυπουργό, τον Θοδωρή Οικονόμου, τον Παντελή Θεοχαρίδη και πολλούς άλλους.

Από το “Μαγικό κλειδί” (την πρώτη δισκογραφική παρουσία του Παρασκευά Καρασούλου το 1987, με συνεργάτες τον Στέφανο Κορκολή και τη Μαρία Δημητριάδη) έως το “Αλλιώς” (την πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του με τη Δήμητρα Γαλάνη το 2014), μεσολάβησαν χρόνια γεμάτα τραγούδια που συντρόφευσαν και συγκίνησαν χιλιάδες ανθρώπους.
Ποιος δεν τραγούδησε τη “Μικρή πατρίδα”, “Τον εαυτό του παιδί”, το “Αν”, το “Δυο μέρες μόνο”, το “Εφτά ζωές” και πάρα πολλά άλλα τραγούδια που φέρουν την υπογραφή του, τραγούδια που κατάφεραν να αντέξουν στον χρόνο χωρίς να φθαρούν στο ελάχιστο.
Η παρουσία του στην ποίηση είναι εξίσου σημαντική δίνοντας έμφαση στην ποίηση των Χαϊκού. Η πρώτη του ποιητική συλλογή “Η στίξη των ημερών” που κυκλοφόρησε το 2001 διαδέχθηκε η νέα ποιητική συλλογή με τίτλο “Polaroid, Ποιήματα Χαϊκού” που κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2018.

Παράλληλα με την ιδιότητα του εκδότη της Μικρής Άρκτου έχει επιμεληθεί δοκίμια και ποιητικές συλλογές. Επιπλέον μετά από 4 ακροάσεις νέων δημιουργών και ερμηνευτών έχει διαμορφώσει το μουσικό σκηνικό του ελληνικού τραγουδιού.

Νατάσσα Μποφίλιου, Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Θέμης Καραμουρατίδης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Ζαχαρίας Καρούνης, Δημήτρης Μαραμής, Μαρία Παπαγεωργίου αλλά και οι νεώτεροι αδελφοί Καλογεράκη, Δήμητρα Σελεμίδου, Σπύρος Παρασκευάκος, Πολυξένη Καράκογλου, είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες που ο Παρασκευάς Καρασούλος με την ομάδα της Μικρής Άρκτου πρότειναν στο κοινό.

Πάνω από τριάντα χρόνια ο Παρασκευάς Καρασούλος πιστός λάτρης της τέχνης, είτε της ποίησης, είτε της μουσικής, προσφέρει με τις επιλογές και με τις δημιουργίες του μια καλλιτεχνική όαση, τόσο επίκαιρη όσο και διαχρονική.

HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς
Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: €10 (μπαρ), €15 (τραπέζι)
Προπώληση: www.viva.gr
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310
www.halfnote.gr
www.facebook.com/halfnote.gr

Categories: Events

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.