Η Μουσική των Εικόνων

Published by Radio Point on

Ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ παρουσιάζουν τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, ώρα 21.00, τη μουσική παράσταση αφιέρωμα στον Παγκόσμιο και Ελληνικό κινηματογράφο «Η Μουσική των Εικόνων», με τη σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου, τον τενόρο Δημήτρη Σιγαλό και τον πιανίστα Δημήτρη Γιάκα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου, ο τενόρος Δημήτρης Σιγαλός και ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας, εμπνευσμένοι από τις μουσικές του ελληνικού και παγκόσμιου κινηματογράφου, επιμελούνται ενός προγράμματος με μελωδίες που «έντυσαν» τις εικόνες, αγαπήθηκαν και έγιναν διαχρονικές.

Από το τεράστιο εύρος της κινηματογραφικής μουσικής επιλέγουν να κινηθούν σε πέντε διαφορετικές ενότητες και δημιουργούν ένα μουσικό ταξίδι από το αμερικάνικο σινεμά του μεσοπολέμου(1920-1940) και τα κινηματογραφικά μιούζικαλ της δεκαετίας του 1950, μέχρι τις μεταφορές του μουσικού θεάτρου στον κινηματογράφο, τα βραβευμένα με Όσκαρ Soundtrack, αλλά και τις άριες της κλασικής μουσικής που συνδέθηκαν με σκηνές αγαπημένων ταινιών της δεκαετίας του 1980. Το μουσικό ταξίδι ολοκληρώνεται με χαρακτηριστικές μελωδίες του ελληνικού κινηματογράφου, από τις απαρχές του μέχρι τη δεκαετία του 1960.

Ένα ταξίδι στη μουσική του κινηματογράφου που όπως είπε κάποτε ο Μάνος Χατζιδάκις είναι αυτή που «συντηρεί στη μνήμη την εικόνα, την ερμηνεύει, ενώ συγχρόνως χρωματίζει επιθυμίες και θύμησες δικές μας και την προσωπική μας ταύτιση με τις πτυχές ενός ασπρόμαυρου ονείρου τριάντα πέντε χιλιοστών».

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Πλατεία Κατεχάκη και Ακτή Ενώσεως, Χανιά τκ 73132
Τηλ. : 2821034200, 2821034210, 2821026100 | Fax: 2821034218

Categories: Events

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.