ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ – Επιστροφή στις πρίζες

Published by Radio Point on

Παρουσίαση του album “Η ΣΚΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ” με εκλεκτούς guests

Παρουσίαση του album “Η ΣΚΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ” με εκλεκτούς guests

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου

Ο Γιώργος Δημητριάδης επιστρέφει στον γενέθλιο τόπο του ηλεκτρισμού για να επαναφέρει τις αισθήσεις στη μουσική σκηνή της Αθήνας, που «λιποθύμησε» πρόσφατα από το σύνδρομο των πολλαπλών επαναλήψεων.

Μαζί με μια μπάντα που πετάει σπίθες, μια μίξη των επιτυχιών του αλλά και τα τραγούδια του νέου album του, με τίτλο «Η σκιά που με ακολουθεί», θα βάλει στην πρίζα το κοινό του HALF NOTE με την αστείρευτη ενέργεια ενός γνήσιου Rocker.

Οι καλεσμένοι φίλοι του είναι εκλεκτά τέκνα του ηλεκτρικού ήχου και θιασώτες της ελληνικής ανυπότακτης Rock, που έχει το θράσος να δημιουργεί με πείσμα, το παρόν και το μέλλον της. Την πρώτη Πέμπτη 25 Οκτωβρίου θα ροκάρουν μαζί του οι: Παύλος Ρεμπής, Βασίλης Πάντσιος, Γιώργος Οικονόμου, Νίκος Ζιώγαλας και Βαγγέλης Μαρκαντώνης, ενώ την δεύτερη Πέμπτη 1 Νοεμβρίου οι: Κώστας Τηλαβερίδης, Μανώλης Φάμελλος, Sidetrack, Κώστας Μπουντούρης και Θοδωρής Μαραντίνης.

Ο Γιώργος Δημητριάδης είναι ένας από τους λίγους τραγουδοποιούς που μπορεί να συνδυάσει τη δημιουργικότητα με την ικανότητα να ηλεκτρίζει τις ψυχές των θεατών που έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν τις ζωντανές του εμφανίσεις.

Δυναμικός ερμηνευτής και γεννημένος performer, παρουσιάζει την αλήθεια των τραγουδιών με τρόπο που θυμίζει περισσότερο ένα περιπετειώδες μουσικό ταξίδι.

Σε κάθε σταγόνα ιδρώτα που κυλάει στο μέτωπό του και σε κάθε σπιθαμή της σκηνής που πατάει, διοχετεύει το ασίγαστο πάθος του για τη μουσική που τον ανάθρεψε και την ηλεκτρική ψυχή της που τον ακολουθεί.

Εκπροσωπεί τη γενιά των τραγουδοποιών της πόλης που δημιουργούν παίρνοντας αφορμές από την πραγματική ζωή και από όχι από θολά φαντασιακά σχήματα που γεννούν νέα τραγούδια με γέρικη ψυχή.

Το «παλιό» στη μουσική ξαφνικά βαφτίστηκε νέο και κλήθηκε να διαχειριστεί μια κατάσταση μιζέριας που πίνει αραχτή νοθευμένα τσίπουρα, ισορροπώντας σε ετοιμόρροπα τραπεζοκαθίσματα.

Η υφέρπουσα παραδοσιολαγνεία που έχει κυριαρχήσει εδώ και χρόνια στην ελληνική μουσική σκηνή, έχει αφυδατώσει κάθε προσπάθεια δημιουργίας που περιέχει έστω και σαν υποψία τον ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας.

Η ερήμην καταδίκη του Rock ήχου μας οδηγεί ολοταχώς σε τραγούδια της εποχής του Βιντσέντζου Κορνάρου με μια εσάνς από swing για να δέσει το γλυκό της προγιαγιάς.

Ο Γιώργος Δημητριάδης χωρίς άγκυρες σε αυτή τη δήθεν μετανεωτερική πραγματικότητα απευθύνεται στον μοναδικό του κριτή που είναι το κοινό του.

Μοιράζεται μαζί του επί σκηνής μια μουσική που και λόγο ύπαρξης έχει αλλά και ισχυρές κοινωνικές αναφορές ενδεδυμένες με διαυγή, ορμητικό και φυσικά ηλεκτρικό ήχο. Στο Half Note, φυσικά!

Ραντεβού στο HALF NOTE τις Πέμπτες 25/10 και 1/11 με «Επιστροφή στις πρίζες».

GUESTS :

25/10
ΠΑΥΛΟΣ ΡΕΜΠΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΣΙΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗΣ
1/11
ΚΩΣΤΑΣ ΤΗΛΑΒΕΡΙΔΗΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ
SIDETRACK
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΡΑΝΤΙΝΗΣ

Μουσικοί:
Νικος Εφεντάκης: κιθάρα/φωνητικά
Στέργιος Δήμπας: κιθάρα/φωνητικά
Μιχάλης Κεχαγιάς: πλήκτρα/φωνητικά
Βίκτωρ Κουλουμπής: μπάσο
Στέλιος Πασχάλης: τύμπανα

HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς
Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 10 ευρώ (μπαρ) – 15 ευρώ (τραπέζι)

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310

www.halfnote.gr
www.facebook.com/halfnote.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ – Η ΣΚΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
TRACKLISTING

1.Η ΣΚΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ (μουσική/στίχοι Γιώργος Δημητριάδης)
2.Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ(μουσική/στίχοι Γιώργος Δημητριάδης)
3.ΙΣΩΣ ΕΓΩ(μουσική Γιώργος Δημητριάδης/στίχοι Γεωργία Καράμπελα)
4.ΜΑΡΙΑ(μουσική/στίχοι Γιώργος Δημητριάδης)
5.ΩΣΠΟΥ ΜΙΑ ΜΕΡΑ(μουσική/στίχοι Γιώργος Δημητριάδης)
6.ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ(μουσική-Γιώργος Δημητριάδης/στίχοι Αλέξανδρος Ατσικπάσης)
7.ΧΑΘΗΚΑ (ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΛΑΙΣ) (μουσική/στίχοι Γιώργος Δημητριάδης)
8.ΜΑΥΡΗ ΑΥΓΗ(μουσική/στίχοι Γιώργος Δημητριάδης)
9.ΤΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ(μουσική/στίχοι Γιώργος Δημητριάδης)
10.ΤΗΣ ΝΙΟΤΗΣ ΜΟΥ Η ΕΡΩΜΕΝΗ(μουσική/στίχοι Γιώργος Δημητριάδης)
11.Ο ΗΛΙΟΣ ΕΠΕΦΤΕ ΑΡΓΑ(μουσική/στίχοι Γιώργος Δημητριάδης)

Κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

“Η Σκιά που με ακολουθεί” : Νέο άλμπουμ του Γιώργου Δημητριάδη που περιλαμβάνει 11 συνθέσεις του ιδίου και στίχους δικούς του στα 9 τραγούδια .

Όπως λέει ο ίδιος: «Μια άλλη πλευρά μου. Έντονος, ηλεκτρικός και με μεγάλες μεταβολές συναισθημάτων. Είναι ένας βιωματικός δίσκος. Είναι η ζωή μου, είναι τα πρόσωπα που έχω στη ζωή μου, είναι το σχήμα μου που μεταλλάσσεται με το πέρας των χρόνων. Από την χαρά, τον έρωτα, την φυγή, περνά στην απροκάλυπτη έκφραση ενός πόθου, στην μελαγχολία. Μεγαλώνεις εσύ, μοιάζει ο χρόνος να τρέχει τόσο γρήγορα σε σχέση με το όταν ήσουν νέος κι ένιωθες αιώνιος.

Είναι το απαλό χτύπημα που νιώθω στην πλάτη κάποιες νύχτες που κάθομαι κοιτάζοντας στο κενό, αν και βέβαια κενό δεν υπάρχει, έτσι κι αλλιώς πουθενά όταν πλέον είσαι γεμάτος από τις μόνιμες πια απουσίες όσων αγαπημένων έφυγαν, όταν μέσα σου τριγυρίζουν σαν μικροί πλανήτες όσα έχεις ζήσει κι ακόμα όσα δεν έζησες, όσα έκανες και όσα δεν έκανες.

Μοιάζουν με τη σκιά σου που σε ακολουθεί στον έτσι κι αλλιώς μοναχικό σου δρόμο που στο τέλος του δρόμου θα έχει σχηματίσει το πρόσωπο σου.
Η δημιουργία ήταν ο καλύτερος για μένα τρόπος να υφίσταμαι και βλέπω να συνεχίζω έτσι μέχρις ότου ίσως ανακαλύψω την χαρά του στο ψάρεμα, αλλά μάλλον χλωμό το βλέπω. Μαζί μου είχα αυτόν τον χρόνο τον Βαγγέλη Μαρκαντώνη που κρατούσε το τιμόνι κι εγώ συνοδηγός, κάποιες φορές του έλεγα να πάει από κάποιον παράδρομο και να προσέχει τις λακούβες!

Καλέσαμε πολύ κόσμο να παίξει στη νέα μου δουλειά, αγαπημένα πρόσωπα, παλιά και νέα, εξαιρετικούς μουσικούς που ανταποκρίθηκαν στο μέγιστο όλοι τους με αποτέλεσμα έναν πολύχρωμο άλμπουμ σε διαθέσεις και ήχους.

Κάναμε έναν γενναίο «δίσκο» που μου χαρίζει πληρότητα γιατί ξέρω πως αυτό που θα ακούτε είμαι εγώ.

Ευγνώμων απέναντι στους Βαγγέλη Μαρκαντώνη, Στέργιο Δήμπα, Νίκο Εφεντάκη, Μιχάλη Κεχαγιά, Κοσμά Μπρούσαλη, Θάνο Μιχαηλίδη, Κυριάκο Δαρίβα, Αλέκο Αράπη, Οδυσσέα Τσάκαλο, Βικτώρια Νικολαίδου, Βαγγέλη Κατσαρέλη, Άρη Ζέρβα,στους στιχουργούς Γεωργία Καράμπελα και Αλέξανδρο Ατσικπάση, στους φωτογράφους Άγγελο Χριστοφιλόπουλο και Κριστίνα Μπρατούσκα και τον Γιάννη Αντωνίου για το artwork.

ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ

ΧΑΘΗΚΑ

Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ

Categories: Events

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.