THE ANALOGIO PLAYWRITING COMPETITION, 2nd edition 2022

Published by Radio Point on

2ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΙΚΡΗΣ ΦΟΡΜΑΣ 2022
«Διασχίζοντας σύνορα»
100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΓΩΝ
analogiofestival@gmail.com

Ο Διεθνής Οργανισμός «ΑΝΑΛΟΓΙΟ» προκηρύσσει τον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό συγγραφής θεατρικού έργου μικρής φόρμας με τίτλο «Διασχίζοντας σύνορα», στο πλαίσιο της επετείου μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στον διαγωνισμό μπορούν να κατατεθούν κείμενα που πραγματεύονται την έννοια της πατρίδας, του ξεριζωμού, της μετακίνησης, της διασποράς και της μετεγκατάστασης των πληθυσμών από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Τα έργα που θα διακριθούν θα παρουσιαστούν στο Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο 2022, θα ηχογραφηθούν, θα μεταφραστούν και θα ταξιδέψουν σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν τα έργα τους έως τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 τα μεσάνυχτα στο email analogiofestival@gmail.com. Τα έργα θα πρέπει να συνοδεύονται από την αίτηση συμμετοχής, περίληψη του έργου και το βιογραφικό του συγγραφέα.

Το «ΑΝΑΛΟΓΙΟ» αναζητά νέες φόρμες θεατρικής γραφής και καινοτόμες ιδέες. Η διοργάνωση θα δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις συγγραφικές προσπάθειες, που εξερευνούν τις δυνατότητες του λόγου ως προς τη δημιουργία μιας νέας αφήγησης μέσα από μικροϊστορίες που συνθέτουν μια μεγάλη εικόνα η οποία, συχνά ξεπερνάει τη φαντασία και την Ιστορία.

Από το 2005 ο Διεθνής Οργανισμός «ΑΝΑΛΟΓΙΟ» συνιστά έναν από τους πλέον σημαντικούς φορείς για την προβολή, την προώθηση και τη διάδοση της σύγχρονης ελληνικής γραφής στην Ελλάδα και διεθνώς μέσω του Διεθνούς Φεστιβάλ Αναλόγιο, το οποίο φέτος συμπληρώνει 19 χρόνια διαρκούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:
1. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε κάθε ανερχόμενο ή καταξιωμένο συγγραφέα ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, εθνικότητας κλπ. Τα έργα που θα διακριθούν, θα παρουσιαστούν στη διοργάνωση του Φεστιβάλ το 2022, θα ηχογραφηθούν και θα εκδοθούν.
2. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν μόνο ένα έργο διάρκειας από 30 έως 45 λεπτά και μέχρι 6 πρόσωπα. Οι Μονόλογοι γίνονται δεκτοί, αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία του διαγωνισμού και απονέμεται ξεχωριστό βραβείο.
3. Το κάθε έργο που θα υποβληθεί μπορεί να έχει γραφτεί από έναν ή και περισσότερους συγγραφείς. Σε περίπτωση ύπαρξης δύο ή περισσότερων συγγραφέων, οφείλουν όλοι να υπογράψουν την αίτηση συμμετοχής και τα πλήρη στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, email, τηλέφωνο) να αναγράφονται στην πρώτη σελίδα του έργου μετά τον τίτλο.
4. Δεκτά γίνονται κείμενα γραμμένα στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, ιταλική, ισπανική, πορτογαλική, αραβική, ινδική, ρωσική και σε όλες τις βαλκανικές γλώσσες.
5. Τα έργα πρέπει να είναι πρωτότυπα. Έργα που έχουν δημοσιευτεί ή παρουσιαστεί δε γίνονται δεκτά.
6. Τα έργα που θα σταλούν εκτός της προθεσμίας υποβολής δεν γίνονται δεκτά.

Γραφείο Τύπου Φεστιβάλ
Culture Press
E-mail: culturepressgr@gmail.com

Categories: Concept

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.