8ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης Βιβλίων

Published by Radio Point on

8ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης Βιβλίων των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ “Βιβλιο-τρεχάλα Φιλαναγνωσίας”

Οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ διοργανώνουν εκπαιδευτικό πρόγραµµα φιλαναγνωσίας για 8η συνεχόμενη χρονιά µε τίτλο «Βιβλιο-τρεχάλα Φιλαναγνωσίας». Πρόκειται για μια ετήσια δράση των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ που έχει γίνει πλέον θεσμός, με πιστούς συμμετέχοντες αλλά και νέους διαγωνιζόμενους κάθε χρόνο. Το πρόγραµµα απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο και Δηµοτικό) και αποτελεί διαγωνισμό, ο οποίος διαρκεί από την 1/11/2018 έως τις 31/3/2019.

Η φετινή βιβλιοτρεχάλα έχει ξεκινήσει και η προθεσμία για δηλώσεις συμμετοχής προς τα σχολεία είναι 20/1/2019. Το πρόγραµµα διενεργείται στο πλαίσιο της Eυέλικτης Zώνης και των Καινοτόµων Δράσεων Πολιτισµού, Περιβάλλοντος, Αγωγής, Υγείας και Φιλαναγνωσίας και εστιάζει στις εξής θεµατικές ενότητες: απώλεια προσώπων, διατροφή, διαφορετικότητα, δικαιώµατα του παιδιού, Ιστορία, καθηµερινή συµπεριφορά, κοινωνία, κοινωνική συµπεριφορά, µετανάστευση-πρόσφυγες, οικογένεια, περιβάλλον, πόλεµος και ειρήνη, πολιτισµός, σχολικά µαθήµατα, τεχνολογία, φιλανθρωπία, φιλία, φιλοζωία.

Στόχοι Προγράμματος:

– καλλιέργεια του πνεύµατος φιλαναγνωσίας των µαθητών
– συµµετοχή στις Καινοτόµες Δράσεις που προτείνει το Υπουργείο Παιδείας
– δηµιουργική έκφραση των µαθητών
– ενηµέρωση των µαθητών για σύγχρονα κοινωνικά θέµατα
– γνωριµία των µαθητών µε σηµαντικά έργα βραβευµένων συγγραφέων
– συναντήσεις των µαθητών µε καταξιωµένους Έλληνες συγγραφείς
– έµπρακτη ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων και των εκπαιδευτικών
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τη διαδικασία υποβολής συμμετοχής και τα έπαθλα των νικητών μπορείτε να δείτε εδώ: ΒΙΒΛΙΟΤΡΕΧΑΛΑ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Categories: BookConcept

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.