7ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Published by Radio Point on

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ!

Η Helix Action Theatre έχοντας μία μακρά παράδοση στα θεάματα δημόσιου χώρου, γιορτάζοντας τα 35 χρόνια της δημιουργικής της παρουσίας, ανακοινώνει την επαναλειτουργία του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως και τις 10 Οκτωβρίου 2021 στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι δηλώσεις συμμετοχής παρατείνονται έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2021. Οι ενδιαφερόμενοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό καλούνται να συμπληρώσουν τη συνημμένη αίτηση και να την αποστείλουν στο e-mail istfest21@gmail.com.

Το Θέατρο Δρόμου χαρακτηρίζεται από πλουραλισμό και πολυμορφία και στοχεύει στην ανάδειξη του δημόσιου χώρου σε χώρο έκφρασης και επικοινωνίας του καλλιτεχνικού έργου με το ευρύ κοινό. Το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου, το οποίο υλοποιείται για 7η χρονιά, επιτυγχάνει την παρέμβαση και μεταμόρφωση του χώρου της πόλης σε χώρο δράσης και καλλιτεχνικής έκφρασης.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις από όλες τις μορφές τέχνης. Θέατρο Δρόμου, Κουκλοθέατρο, Χοροθέατρο, Παιδικό Θέατρο, Κλόουν, Ζογκλέρ, Ακροβάτες, Happening, workshops, Θέατρο Σκιών καθώς και μουσικές μπάντες και εικαστικές δράσεις, πάντα με αφετηρία τον δημόσιο χώρο.
Την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, στην τελετή λήξης θα απονεμηθούν 4 βραβεία.

Κατεβάστε από εδώ την αίτηση συμμετοχής:
-ελληνικά:https://drive.google.com/file/d/1srP27yF7yGi6-icJYu4reBOx0hfvI_CN
-αγγλικά: https://drive.google.com/file/d/1XwHFQ0q6_Qo-sMzWnlotcYi73f5Mq-F_

Η Helix Action Theatre αποτελεί πρωτοπόρο και μοναδικό οργανισμό για τα ελληνικά δεδομένα στο θέατρο δρόμου αλλά και για το σύνολο της έρευνάς του στις σύγχρονες και πρωτότυπες μορφές θεατρικής έκφρασης. Πρωταρχικός του σκοπός η προώθηση του ευρωπαϊκού και του ελληνικού πολιτισμού μέσω του θεάτρου δρόμου, του θεάματος σε δημόσιο χώρο αλλά και των άλλων τεχνών. Εδώ και περισσότερα από 35 χρόνια η εταιρεία αποτελεί σημείο σταθμό στην ελληνική θεατρική ιστορία καθώς καθιέρωσε το θέατρο δρόμου στην Ελλάδα. Οι παραστάσεις της είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές με ισχυρό περιεχόμενο, που βασίζεται σε ελληνικούς ή παγκόσμιους μύθους. Έχει περιοδεύσει σε ολόκληρη την Ελλάδα συμμετέχοντας σε διοργανώσεις και φεστιβάλ. Στο εξωτερικό έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ της Αγγλίας, της Ινδίας, της Λευκορωσίας, της Πολωνίας, Τουρκίας, της Αιγύπτου, της Κύπρου της Βουλγαρίας και Κίνας. Από το 2009 διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου και από το 2015 το Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας. Η εταιρεία έχει παρουσιάσει αξιοσημείωτα έργα ρεπερτορίου όπως «Ο Ζιλ και η Νύχτα» του H.Claus, «Ο Αλχημιστής» του B.Jonson, «Ω! Τι κόσμος Μπαμπά» του Κ.Μουρσελά, την παράσταση για παιδιά «Ταξίδι στον ήλιο» κ.ά.. Έχει υλοποιήσει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Helidra (leader), το πρόγραμμα Circus as way of life (partner) και πρόσφατα το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Μηχανή Κάσπαρ» (leader). Οι δραστηριότητές της υποστηρίζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Αττικής και άλλους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς. Καλλιτεχνικός διευθυντής ο Νίκος Χατζηπαπάς.

Categories: Concept

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.