6η Λιβαδούρια Φυσιολατρικη Διαδρομη Κυριακη 17.6

Published by Radio Point on

6η Λειβαδούρια φυσιολατρική διαδρομή,
Μια γιορτη της φυσης και του πολιτισμού
Κυριακή 17 Ιουνίου
Μια δράση των Πολιτιστικών Συλλόγων Ντουλιανών -Γαβαλοχωρίου-Τσιβαρά με την στήριξη του Δήμου Αποκορώνου.

MINI
6η Λειβαδούρια φυσιολατρική διαδρομή,
Μια γιορτη της φυσης και του πολιτισμού
Κυριακή 17 Ιουνίου
Αφετηρία απο τον Άγιο Αντώνη στον Τσιβαρά στις 6μμ.
Το δρώμενο περιλαμβάνει Πεζοπορία στην καταπράσινη φύση του Αποκόρωνα με στάσεις σε θέματα βοτανολογίας, ιστορίας, τεχνών και κατασκήνωσης.
Περπατάμε -Μαθαίνουμε -Νοιαζόμαστε τον τόπο μας

Μια δράση των Πολιτιστικών Συλλόγων Ντουλιανών -Γαβαλοχωρίου-Τσιβαρά με την στήριξη του Δήμου Αποκορώνου.
Πληροφορίες στο www.livadoura.com
και στα 6944899233 – 6936926717

MAXI
Μια δράση των Πολιτιστικών Συλλόγων Ντουλιανών -Γαβαλοχωρίου-Τσιβαρά με την στήριξη του Δήμου Αποκορώνου.

Μια εκπληκτική πεζοπορική διαδρομή, στην καταπράσινη φύση του Αποκόρωνα την Κυριακη 17 Ιουνίου.
Η διαδρομή θα ξεκινήσει απο τον Αγιο Αντώνη στον Τσιβαρά, στις 18:00, θα τερματίσει Ντουλιανά, αφου ακολουθήσει το μονοπατι που περνάει απο Αη Γιάννη, Λειβαδούρα και Γαβαλοχώρι. Προς διευκόλυνση των οδηγών, μπορείτε να παρκάρετε στα Ντουλιανά -όπου ειναι ο τερματισμός -και να μεταφερθείτε στην αφετηρία με το λεωφορείο της διοργάνωσης. Τελευταίο λεωφορείο απο πάρκινγκ προς αφετηρία 17:45

Περιγραφή διαδρομής
Απο τις 6μμ και κάθε 10 λεπτά, απο την αφετηρία του Αγίου Αντωνίου, θα ξεκινάει συνοδευόμενο γκρουπ πεζοπόρων . Το κάθε γκρουπ θα ακολουθεί την προκαθορισμένη διαδρομή και θα πραγματοποιεί στάσεις σε συγκεκριμένα σημεία για ανεφοδιασμό σε νερό, και γνωριμία με τοπικά φυτά, χαρακτηριστικά σημεία, αλλά και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.
Η κυρία Costanza Dal Cin D’Agata, βιολόγος-βοτανολόγος MSc υποψήφια διδάκτωρ της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης έχει επιμεληθεί μια γνωριμία με την χλωρίδα και την χαρακτηριστική βλάστηση της περιοχής. Θα παρέχει στους συμμετέχοντες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για άγρια φυτά του δάσους και της βλάστησης του Αποκορωνιώτικου τοπίου. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία.

Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Γαβαλοχωρίου θα σας περιμένει για μια ξενάγηση. Βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό, και το κτίριο του αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα τοπικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και έχει δύο επίπεδα. Το ισόγειο διαθέτει και «οξιώστη», εσωτερική αυλή, καμαρόσπιτο με βοηθητικούς χώρους, ενώ ο όροφος διαθέτει οντά. Τμήμα του κτιρίου κατασκευάστηκε κατά την Ενετοκρατία, ενώ ο όροφος επί Τουρκοκρατίας. Διαθέτει εκθέμετα σχετικά με μεταξουργία, αγγειοπλαστική, κοπανέλι, λιθοτομία και λιθοξοϊκή, ξυλογλυπτική και εικονογραφία, όπλα, νομίσματα και άλλα.

Επίσης σε σημείο της διαδρομής θα σας περιμένει ομάδα απο το 3ο Συστημα Προσκόπων Χανίων για να σας καταρτίσει πάνω σε βασικές αρχές στησίματος σκηνής.

Στον τερματισμό στην πλατεία των Ντουλιανών, θα ακολουθήσει απονομή διπλωμάτων συμμετοχής και παραδοσιακό γλέντι με τους Κοτζαμπασακη Στέλιο, Αλεξανδρο Ιερωνυμίδη και Γιάννη Χήνο.

Σημείωση: Δεν πρόκειται για αθλητική διοργάνωση. Το δρώμενο περιλαμβάνει Πεζοπορία, και στάσεις για ενημέρωση σε θέματα βοτανολογίας, ιστορίας, τεχνών και κατασκήνωσης.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.livadoura.com στην αντιστοιχη σελίδα μας στο facebook, και στα τηλέφωνα 6944899233 – 6936926717

Categories: Concept

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.