ΚΕΘΕΑ RELOAD 3.0

Published by Radio Point on

Print

11 – 16 Ιουνίου ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ (Φρυνίχου 14, Πλάκα)
ελεύθερη είσοδος

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι δημιουργικές ομάδες των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ, μέσα από την τέχνη, έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τα όνειρα, τις συγκρούσεις που βιώνουν εσωτερικά, τις αγωνίες τους για ένα καθαρό αύριο.

Στο ΚΕΘΕΑ RELOAD 3.0 το θέατρο, η μουσική, ο κινηματογράφος και τα εικαστικά γίνονται τα εργαλεία για την προσέγγιση του άλλου, τη γνωριμία με το βαθύτερο είναι, την ανάγκη για επικοινωνία μ’ όλους εσάς.

Για 6 μέρες, 11 καλλιτεχνικές δράσεις ρίχνουν φως σ’ εκείνους που παλεύουν με το σκοτάδι και θέλουν να βγουν νικητές.
Στάσου πλάι τους, στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα 11 Ιουνίου

18.30 – 20.00 |ζώνη προβολών

20.30 Θέατρο «Οδύσσειες»
12 μικρές και μεγάλες Οδύσσειες. 12 μικρές και μεγάλες Ιθάκες. Προσωπικές ιστορίες, μαρτυρίες που ταξιδεύουν σε ήρεμες και φουρτουνιασμένες θάλασσες. Που φτάνουν σε στεριές του συνειδητού και ασυνειδήτου. Σε τόπους μακρινούς, για λίγο ή για πολύ. Άλλοτε συναντώνται και συνταξιδεύουν, άλλοτε μόνες στ’ ανοιχτά πλέουν, παλεύοντας με Σειρήνες, Σκύλες και Χάρυβδες. Φόβους, αγωνίες, κινδύνους. Πειρασμούς και χίμαιρες.
Βασισμένη στην Οδύσσεια του Ομήρου, η παράσταση – αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΚΕΘΕΑ MOSAIC με τη θεατρική ομάδα ΚΡΑΜΑ – ξετυλίγει ιστορίες ανθρώπων. Ηρώων που παλεύουν με τον πόλεμο, τα ναρκωτικά, την εκμετάλλευση και εμπορία ανθρώπων, την απώλεια, την ασθένεια, το αλκοόλ, τη μοναξιά. Ηρώων που φτάνουν νικητές στη δική τους Ιθάκη.

Διάρκεια: 90’
Σκηνοθεσία/κείμενο – διδασκαλία: Ελένη Ζαχαροπούλου
Μουσική σύνθεση – επιμέλεια: Κατερίνα Δεληγιαννίδου
Ερμηνεύουν: Hossein Amiri, Hossein Hosseinzade, Nikolay Baev, Rokas Balbieris, Εύη Χαραλάμπους, Κατερίνα Δεληγιαννίδου, Philippe Meunier, Madonna Chaduneli, Aleksandra Verbenets, Rudina Guda, Sofia Gelashvili

Τρίτη 12 Ιουνίου

18.30 – 20.00 |ζώνη προβολών

20.30 Μουσική με την μπάντα του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
Η αστείρευτη ενέργεια των εφήβων του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ θα πλημμυρίσει μουσικά τη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης με αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Μαζί τους, οι καλλιτέχνες και φίλοι – εθελοντές του προγράμματος, Γιώτα Νέγκα και Στάθης Δρογώσης. Ενώστε τις φωνές σας με τις δικές τους, σε μια «καθαρή βραδιά» γεμάτη θέληση για ζωή!

Διάρκεια: 90΄

Τετάρτη 13 Ιουνίου

18.30 – 20.00 |ζώνη προβολών

20.30 Θέατρο «Το Παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ
Ένας ταπεινός δημόσιος υπάλληλος, οδηγημένος από την ανάγκη, αποφασίζει να αγοράσει, κάνοντας αιματηρές οικονομίες, ένα παλτό. Προς στιγμή, η ζωή του φαίνεται να γίνεται καλύτερη, ωστόσο ένα ατυχές γεγονός θα τον φέρει αντιμέτωπο με την αναλγησία της γραφειοκρατίας, εντείνοντας τελικά τη μοναξιά και την κοινωνική του απομόνωση.
Ο κόσμος του Παλτού είναι ο αιώνιος κόσμος των ανθρώπων εκείνων, που υπηρετούν έναν μηχανισμό, εντεταλμένο να υποτάσσει και ν’ αποβλακώνει. Η προσπάθεια του Ακάκι Ακάκιεβιτς να ξεφύγει αποδεικνύεται μάταιη, καθώς στηρίζεται συμβολικά στην υλική πλευρά, παραβλέποντας την ουσία: τις ανθρώπινες σχέσεις. Ένα έργο – ύμνος στην ανάγκη για σχετίζεσθαι με ισότιμους όρους, μια ανάγκη που βιώνουν έντονα τα μέλη του ΚΕΘΕΑ.

Διάρκεια: 80’
Διασκευή κειμένου και σκηνοθεσία: Δημήτρης Μικιός (Επιμορφωτής θεάτρου ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ)
Παίζουν: μέλη της θεατρικής ομάδας του Πολιτιστικού Στεκιού ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Πέμπτη 14 Ιουνίου

18.30 – 20.00 |ζώνη προβολών

20.30 Θέατρο «Άνθρωποι & Ανθρωπάκια» του Νίκου Τσιφόρου
«Ζητώ όθεν συγγνώμην δια την Αριστοφάνειον αναισχυντίαν μου, αλλά άμα δεν τα γράψω να ξεθυμάνω, θα σκάσω κι όποιος θέλει να τα παρεξηγήσει δικαίωμά του, ας τα διαβάσει όμως… Μπορεί να βρει και λίγην αλήθεια μέσα στην τόση την κοπριά. Δύσκολο δεν είναι. Δύσκολο είναι να βρεις κοπριά στην αλήθεια…»
Ποιοι είναι οι άνθρωποι και ποιοι τα ανθρωπάκια; Μια θεατρική διασκευή εμπνευσμένη από το «Άνθρωποι και Ανθρωπάκια» του Νίκου Τσιφόρου που επιχειρεί να απαντήσει επί σκηνής σε αυτό το διαχρόνικο ερώτημα με πολύ χιούμορ, γέλιο και, ίσως, μια μικρή πικρία…Με εύληπτο έως λαϊκό ύφος, τα κείμενα του Τσιφόρου ζωντανεύουν στη σκηνή για να μας θυμίσουν ότι, τελικά, ακόμη κι αν υπάρχουν άνθρωποι και ανθρωπάκια, υπάρχει πάντα η προσωπική επιλογή του καθενός για το τι θέλει να είναι… προσωπική επιλογή (και ευθύνη), όπως αυτή για την οποία παλεύουν καθημερινά οι Άνθρωποι στην απεξάρτηση.

Διάρκεια: 80’
Διασκευή κειμένου και σκηνοθεσία: Δημήτρης Μικιός (επιμορφωτής θεάτρου ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ)
Παίζουν: μέλη των δημιουργικών ομάδων θεάτρου, μουσικής και χορού της Βραδινής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και η ομάδα μουσικής της Κοινωνικής Επανένταξης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ
Μουσική διεύθυνση και διδασκαλία: Δημήτρης Μητσοτάκης (επιμορφωτής μουσικής ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ)
Στίχοι τραγουδιών: ομάδα μελών Βραδινής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ
Διδασκαλία χορού: Βαγγέλης Κουτσοπάνος (Επιμορφωτής φυσικής αγωγής-χοροδιδάσκαλος ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ)

Παρασκευή 15 Ιουνίου

17.30 – 18.30 |ζώνη προβολών

19:00 θέατρο «Το χώμα που πατώ»
Δρώμενο της ομάδας θεάτρου των μελών του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ βασισμένο στο πρώτο στάσιμο της Αντιγόνης του Σοφοκλή, σε αποσπάσματα της ραψωδίας Ε’ της Οδύσσειας του Ομήρου και της «Ασκητικής» του Ν. Καζαντζάκη.
Η Αντιγόνη και ο Οδυσσέας, σύμβολα ενός απαράμιλλου αγώνα για επιβίωση, αντλούν δύναμη απ’ τη γη, από το χώμα που πατούν. Τα μέλη της θεατρικής ομάδας ακολουθούν τα βήματά τους και αναζητούν τη γείωση ως σημείο αναφοράς της ύπαρξης και πρωταρχική πηγή δύναμης για τον άνθρωπο.

Διάρκεια: 45΄
Σκηνοθεσία / κείμενο – διδασκαλία: Γιολάντα Καπέρδα (θεατρικό εργαστήρι- Θεατρική Συμπαιγνία )
Παίζει η ομάδα θεάτρου των μελών της Ανοιχτής θεραπευτικής κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ.

20.30 μουσική – θέατρο «Τσιτσάνης-Χατζιδάκις-Θεοδωράκης: μουσική διάβαση»

Σάββατο 16 Ιουνίου

18.30 – 20.00 |ζώνη προβολών

20.30 Θέατρο «Ιστορίες Ονείρου» του Ντίνο Μπουτσάτι
Σε μια εποχή που οι άνθρωποι επικοινωνούν σχεδόν αποκλειστικά μέσω των social media, η ομάδα Ονειροθέαμα και το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ επιλέγουν το δύσκολο και ελπιδοφόρο δρόμο της “διά ζώσης” επικοινωνίας… Βρίσκονται όλοι μαζί, σχεδόν καθημερινά, παίζουν θέατρο, επικοινωνούν, πραγματοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το όνειρο της συνύπαρξης.

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ, μετάφραση : Σπυριδούλα-Ίρις Καρανικολάου
ΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ, μετάφραση: Μαριάννα Κοιλάκου
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΜΗ, μετάφραση: Νεφέλη Τρυφωνοπούλου
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΝΣΤΑΙΝ, μετάφραση: Παύλος Διαμαντίδης
Μουσική επιμέλεια: Σπυριδούλα-Ιρις Καρανικολάου
Κινησιολογία και χορογραφίες: Σ.-Ίρις Καρανικολάου
Παίζουν:
TO ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ: Νεφέλη Τρυφωνοπούλου, Κωνσταντία Γκαρίπη, Στέλλα Μπατζάκα, Κώστας, Παύλος Διαμαντίδης, Μάρκος Χόντας, Κοσμάς Μαλτέζος, Αργύρης Ρηγάκης, Tατιάνα Καραντζή Μαριάννα Κοιλάκου
ΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ: Μαριάννα Κοιλάκου, Κοσμάς Μαλτέζος, Αργύρης Ρηγάκης
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΜΗ: Παύλος Διαμαντίδης,Τατιάνα Καραντζή, Μαριάννα Κοιλάκου, Κώστας Σοφιανίδης, Κοσμάς Μαλτέζος
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΝΣΤΑΙΝ: Μάρκος, Αργύρης Ρηγάκης, Κωνσταντία Γκαρίπη, Στέλλα Μπατζάκα

ΠΡΟΒΟΛEΣ

11/6 – 16/6, 18.30 – 20.00

«Ζεις μόνο μία φορά, αλλά δεν έχεις μόνο μία ευκαιρία.»
Το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ συνεργάζεται με την ANIMASYROS και δημιουργεί μία animation ταινία μικρού μήκους για τη δεύτερη ευκαιρία. Δεύτερη ευκαιρία να μάθεις νέα πράγματα, να ζήσεις με νέες αξίες, να στήσεις μία νέα ζωή.
Με όχημα τη διαδοχική φωτογραφία, αναδεικνύονται οι αξίες που διέπουν τη ζωή στη θεραπευτική κοινότητα, καθημερινά στιγμιότυπα, δράσεις του προγράμματος, η δουλειά στο εργαστήριο μουσικών οργάνων. Ακολουθεί ταινία 5’ από τα παρασκήνια των γυρισμάτων και τα καλλιτεχνικά εργαστήρια που υλοποιήθηκαν με στόχο τη δημιουργία του οπτικού υλικού.

Διάρκεια: 8’
Δημιουργοί: Μαρία, Κώστας, Θοδωρής, Ιόλη, Μιχάλης , Θοδωρής , Θανάσης, Παναγιώτης, Κάτια , Γιώργος, Αλέξανδρος, Θανάσης, Δημήτρης, Ιπποκράτης
Εκπαιδευτικοί εργαστηρίου/επιμέλεια ταινίας: Χριστίνα Ντεπιάν, Ιωάννα Γιακουμάτου
Σκηνοθέτης: Γιάννης Μαχαίρας
Διευθυντής Φωτογραφίας: Ντίνος Μαχαίρας
Μουσική: Σόλις Μπαρκί
Η ηχογράφηση έγινε από τον Δημήτρη Δημητριάδη στο Zero Gravity Studios Athens
Συνεργάτες Παραγωγής: Γιάννης Αθανασόπουλος, Κατερίνα Δημητρίου, Κωνσταντίνος Καούρας
Προγραμματικός Υποστηρικτής: Στέγη

Η ταινία, αποτέλεσμα διήμερου εκπαιδευτικού εργαστηρίου μικτών τεχνικών animation και διοργανώθηκε από το ANIMASYROS Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων σε συνεργασία με την Εναλλακτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, δημιουργήθηκε με την ευγενική χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Διεύθυνση Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΔΝΠΚ)

«Μικροί Έλληνες, μεγάλες διαδρομές»
Το Μεταβατικό Σχολείο του Τομέα Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ έρχεται σε επαφή με νέους ανθρώπους, που δεν έχουν όλοι ελληνική ιθαγένεια αλλά γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και μεγαλώνουν στην Ελλάδα και διερευνά τη σχέση τους με τον ελληνικό πολιτισμό. Οι επισκέψεις τους σε συγκεκριμένους πολιτιστικούς χώρους μετεξελίσσονται σε μια νέα εμπειρία και αποτυπώνονται στην ταινία που δημιούργησαν όλοι μαζί.

Διάρκεια: 30’
Ιδέα/ σύλληψη: Δημήτρης Κολοκάθης
Υλοποίηση: Βασίλης Πατέλης
Πρωταγωνιστές: Μaria Dolores Teresa Quirimit, Ronan Carlo Alcaraz, Arsena Venari, Zofia Daphne Alcaraz, Anastasia Esther Odesanya, Adisa Venari, Maria Otrzasek, Kazik Furmanczyk, Νίκος Γεωργίου, Aleksandra Verbenets,
Καλλιτεχνική επιμέλεια/μοντάζ: Γεωργία Καρύδη

«Όταν η εξάρτηση γίνει Ξεριζωμός, η Οικογένεια μπορεί να γίνει η Πατρίδα» Μέλη της Συμβουλευτικής οικογένειας του ΚΕΘΕΑ MOSAIC αφηγούνται το βίωμα τους όταν έρχονται αντιμέτωπα με το πρόβλημα της εξάρτησης. Στέλνουν ένα μήνυμα δύναμης και ελπίδας, μέσα από τη δική τους αλλαγή, για την αλλαγή του εξαρτημένου μέλους μέσα από τη θεραπεία απεξάρτησης.

Διάρκεια: 3’
Σκηνοθεσία: Γιούλα Μπουντάλη, Νίκος Πάστρας
Μονταζ: Γιώργος Ζαφείρης

ΕΚΘΕΣΗ

«Οδύσσειες»
Η φωτογραφική έκθεση «Οδύσσειες» αποτυπώνει τη στιγμή. Τη στιγμή που το σκοτάδι έρχεται να “φωτίσει” τους φόβους, τις αγωνίες, τους κινδύνους, τους πειρασμούς και τις χίμαιρες που ο κάθε ήρωας έρχεται αντιμέτωπος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ενός ταξιδιού, μιας προσωπικής διαφυγής απ’ όλα όσα αποφάσισε ν’ αφήσει πίσω, όλα αυτά που βαριά τον αλυσοδένουν: τον πόλεμο, τα ναρκωτικά, τη φυλακή, την εκμετάλλευση, την απώλεια, την ασθένεια, τη μοναξιά.
Η έκθεση συνοδεύει την ομώνυμη παράσταση και υλοποιείται με την υποστήριξη του ΚΕΘΕΑ MOSAIC.

Το ΚΕΘΕΑ είναι το μεγαλύτερο δίκτυο απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στην Ελλάδα. Παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την εξάρτηση από ναρκωτικά, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια και διαδίκτυο. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας δεν χορηγούνται υποκατάστατα ή φάρμακα. Στόχος είναι η πλήρης απεξάρτηση και η ισότιμη επανένταξη στην κοινωνία.
www.kethea.gr

Η εκδήλωση ΚΕΘΕΑ RELOAD 3.0 πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη και φιλοξενία του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Categories: Concept

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.