Η 9η BIENNALE ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ

Published by Radio Point on

στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου

Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου παρουσιάζει την 9η Biennale Νέων Αρχτιτεκτόνων του Ελληνικό Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής από 16 Φεβρουαρίου – 7 Μαρτίου στον χώρο του Mεγάλου Aρσεναλιού.

Η Biennale αποτελεί ένα είδος περιοδικής απογραφής, η οποία στοχεύει στην ανθολόγηση της καλύτερης τρέχουσας παραγωγής των νέων δημιουργών. Μία Biennale όμως δεν καταγράφει μόνον τα πεπραγμένα μιας εποχής, αλλά προβάλλει ορισμένα έργα από ένα ευρύτερο σύνολο ως τα πλέον σημαντικά, αποτυπώνοντας το «στίγμα» της διετίας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η Biennale αποτελεί την έκφραση ενός σύγχρονου αρχιτεκτονικού «ύφους», από μία συγκεκριμένη οπτική γωνία.

Στη φετινή 9η Biennale, το Ε.Ι.Α. αποφάσισε, όπως είχε πράξει και παλαιότερα, να αναβαθμίσει τον ρόλο της επιτροπής επιλογής, προσκαλώντας τα μέλη της να προβληματιστούν πάνω στο υλικό που θα υποβληθεί και να επιλέξουν, ο καθένας ξεχωριστά, τα έργα που θεωρεί ως τα πλέον αξιόλογα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο επισκέπτης της έκθεσης θα μπορεί να ‘αναγνώσει’ αφενός τις επιλογές των κριτών και αφετέρου τα αιτιολογικά τους κείμενα.

Η πενταμελής επιτροπή αποτελείται από τον Πρόεδρο του Ε.Ι.Α., Ηλία Κωνσταντόπουλο και τους αρχιτέκτονες, Κωνσταντίνα Κάλφα, Θεώνη Ξάνθη, Πάνο Τσακόπουλο και Κώστα Τσιαμπάο.

Την επιμέλεια της μεταφοράς της έκθεσης στα Χανιά έχει αναλάβει ο αρχιτέκτονας Γιώργος Καλλιγέρης
Την επιμέλεια της προσαρμογής της έκθεσης στον χώρο του Mεγάλου Aρσεναλιού οι: επιτροπή αρχιτεκτονικής του ΔΣ της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, ( Γιώργος Βαρουδάκης, Λευτέρης Βεργεράκης, , Ζαχαρίας Πιστόπουλος ,Δημήτρης Τσακαλάκης) και Γιώργος Καλλιγέρης.

Εγκαίνια έκθεσης και ομιλίες κριτικής επιτροπής:
Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 |Μεγάλο Αρσενάλι, Χανιά| Ώρα 19:00

Ομιλίες νέων αρχιτεκτόνων:
Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 |Μεγάλο Αρσενάλι, Χανιά| Ώρα 11:00

Διάρκεια Έκθεσης: 16 Φεβρουαρίου 2019 – 7 Μαρτίου 2019
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Κυριακή 09.00 – 15.00 και 18.00 – 21.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Categories: Concept

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.