ΕΚΘΕΣΗ ΦΑΓΙΟΥΜ (Αγ Ροκκος) 9-14 Μαιου

Published by Radio Point on

“Λάμψε όσο ζεις.
Στιγμή μη λυπηθείς.
Μικρή η ζωή
κι ο χρόνος απαιτεί το τέλος” .

9 με 14 Μαΐου, έκθεση Φαγιούμ με τίτλο “Πρόσωπο με Πρόσωπο” στον Άγιο Ρόκκο (Σπλάτζια).

Τα πορτραίτα του Φαγιούμ οφείλουν την ονομασία τους στο ότι τα περισσότερα βρέθηκαν στην ομώνυμη περιοχή της Αιγύπτου. Τα ωραιότερα από τα πορτραίτα που σώζονται είναι σαφώς ελληνικής νοοτροπίας, με τις υφολογικές τους ρίζες να βρίσκονται στη λεγόμενη Αλεξανδρινή σχολή, και αποτελούν χωρίς αμφιβολία τους πρόδρομους των βυζαντινών εικόνων.

Η έκθεση “Πρόσωπο με Πρόσωπο” της Μνησαρέτης Δελαπόρτα συγκεντρώνει τις αντιγραφικές επιλογές της με κριτήριο την ένταση που τα πορτραίτα αυτά συνδέονται με τον θεατή.

Ο μεταφυσικός σχεδόν τρόπος που ο εικονιζόμενος νεκρός δείχνει να κοιτάει τον θεατή, μεταφέρει την πνευματικότητα μιας μεταθανάτιας ζωής, και αποτελεί το σημαντικότερο κοινό στοιχείο ανάμεσα στα πορτραίτα του Φαγιούμ και την Αγιογραφία.

Η έκθεση τελεί με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων του Δήμου Χανίων και του ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

Categories: Concept

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.